hesabın var mı? giriş yap

  • doğada nadir bulunan bir renk. sebebi ise ışığın maddeyle etkileşiminden ve canlı organizmaların evrimleşme biçiminden kaynaklanır.

    ilk olarak mavi ışık, enerji açısından görünür ışık spektrumunun en üstündedir ve kırmızı veya yeşil gibi diğer renklerden daha kolay dağılma ve soğurulma eğilimindedir. bu saçılma, gökyüzünün ve suyun mavi görünmesini de sağlayan şeydir. güneş ışığı dünya'nın atmosferinden geçtiğinde, moleküller ve parçacıklar daha kısa mavi dalga boylarını daha etkili bir şekilde dağıtarak gökyüzünün gözlerimize mavi görünmesini sağlar.

    ikincisi, canlı organizmalar söz konusu olduğunda, renklenmeden sorumlu olan pigmentler ve yapılar çoğunlukla çevresel faktörlere ve hayatta kalma stratejilerine tepki olarak gelişmiştir. birçok bitki ve hayvan, fotosentez, kamuflaj veya sıcaklık düzenlemesi gibi çeşitli işlevler için klorofil (yeşil), karotenoidler (kırmızı, turuncu ve sarı) ve melanin (kahverengi ve siyah) gibi pigmentler geliştirmiştir. bu pigmentler daha yaygındır çünkü ilgili ekosistemlerde belirli avantajlar sağlarlar.

    mavi pigmentler doğada daha nadirdir çünkü organizmaların kullandığı pigmentlerde ve yapılarda daha az bulunurlar. örneğin, bitkilerde nispeten az sayıda mavi pigment vardır ve hayvanlar genellikle mavi görünmek için yapısal renklendirmeye güvenirler. yapısal renklenme, bir organizmadaki mikroskobik yapılar ışıkla etkileşime girerek renk ürettiğinde ortaya çıkar. bu yapılar karmaşıktır ve pigmentler kadar yaygın değildir; bu da hayvanlar aleminde mavi rengin daha az yaygın olmasına neden olur.

  • herkes sağdan dönerken türk kızının soldan dönmesi, acemi askerlik günlerimi hatırlatarak yarmıştır.

  • ya bu yabancılar daha dürüsttür algısını kim oturttu zihnimize. her yerde sahtekar düzenbaz adam çıkar. ama medeni toplumlarda kurallar o kadar iyi uygulanır ki bu adamlara fırsat verilmez.

    türkiye'de siyanürle altın çıkaran kanadalı firma ne kadar sahtekar, çevre düşmanı ve kötü değil mi? peki bunu kanada'da yapabilir mi ? hayır.

    yani işin özü bizim kurallarımız ve sistemimiz iyi olmadıkça, en doğru ülkeden en doğru insanları getirin onlar da yozlaşır.

  • şuradan görülecek aile ve sosyal politikalar bakanı ayşenur islam'ın açıklaması.

    öncelikle soruyorum neden?
    evlenmeyi düşünmeyen bekar kişiler ne yapacaklar?

    ben evlenmeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum. kezâ eskiye göre evlenen kişilerde de önemli derecede azalma var. ben bekar bir birey olarak toplumun yarattığı kalıplara girmek zorunda mıyım?
    birey olarak yaşamayı seçtiğim bir hayatta benim varlığımı nereye koyuyorsunuz?

    evlenmek ve bir aile kurmak, sizin gösterdiğiniz yolları izlemek zorunda mıyım?
    ufak bir ev almayı düşünen bekar kişiler ne yapacaklar?
    her tek yaşayan kişi evinde fuhuş mu yapıyor?

    en önemlisi tek yaşayan insanlar olmazsa o edepli ailelerin erkekleri "ya evin anahtarlarını bana versene haftasonu" diye kime diyecekler?

    madem aile ve sosyal politikalar bakanısınız, 1+1 eve yasak getireceğinize;

    insanlar neden evlenmek istemiyorlar,
    toplumu fuhuşa iten nedenler nelerdir,
    ekonomi nasıl iyi hâle getirilir de insanlar refaha ererler

    gibi sosyoljik ve ekonomik sorular üzerinde düşünün. o zaman zaten böyle şeyler düşünmenize de gerek kalmaz.

  • yıllardır her gördüğümde selam verir laf atarım*, bir tane bile kabasabasına rastlamadım..

    oturduğum sitede selam verdiğimde alınmadığı çok olur.. üstü-başı temiz, eğitimli, belli bir sosyal görmüş geçirmişlikte olması beklenen insan müsveddeleri.. ama bu civanmertlerin bırakın selamı almamayı, karşılık verirken gülümsemeyenine bile rastlamadım.. hepsi aslan parçası..

    selamınızı, iyi dileğinizi eksik etmeyin onlardan..