hesabın var mı? giriş yap

  • erkek kadın ayrımında erkeklerden bay vs. diye bahsedilmediği durumlarda kadınlardan kadın değil de bayan diye bahsedilmesi ile ilgili.

    "erkek voleybol milli takımı" vs. "kadın voleybol miili takımı" yerine "bayan milli takımı" gibi ayrımlar,
    "hastanemizde erkek doktor sayısı 23, kadın doktor sayısı 18" yerine "bayan doktor sayısı 18" gibi.

    kültürün kadın kelimesini (kafasındaki kadın kız ayrımından, kadın kelimesini ruh hastası şekilde kaba bulduğundan) sansürlemek istediğini gösterir. sen kadın demekten imtina ettiğin sürece bilinçli kadınlar bu dersi verecekler.

  • "cardiffe handikapli 1 verdim tüpgazi açtim çakmakla evin içinde dolaniyorum"

    ek: cardiff ilk yarı 1-0 mağlup.

  • bu yazıyı yazan zata bir öneri. 5 arkadaşını toplasın, kızılay meydanında zamlara hayır diye bağırsın. o zaman görür barışçı eyleme verilen tepkiyi.

  • kanunun ne açık ceza evine geçişine izin verdiği, ne de izinli olarak dışarı salınmasına izin verdiği bir pisliğin ifadesidir.

    13 sene önce çocuk öldürmüş birinin açık ceza evinde ne işi var allahaşkına bilen bir hukukçu kardeşimiz şu hukukçu kardeşine açıklasın mevzuyu. cinayet lan bu cinayet. nasıl oluyor da daha senesi dolmadan adamı açık ceza evine koyuyorsun? anlamadığım esas nokta 2018 yılında yakaladığın adamı tutuklayıp yargılamaya başladın, hangi ara işlediği onca suçla ilgili açılan davalar kesinleşti de bu adamın tutukluluk durumu sona erip mahkum statüsünü kazandı, sonra da açık ceza evine geçiş hakkına sahip oldu?

    bu adamın dışarıda olması nedeniyle kimler hakkında soruşturma açıldı öğrenmek istiyorum.

    ordu valisi katilin yakalanması sebebiyle hafifleyen acısının yüzünde yarattığı tebessümü bir kenara koyabilirse bir zahmet şu işle de ilgilense...

  • benim de bazen kaldigim bir ikilem bu; pazarda fermuari acik kadini uyarip "sanane hava aliyor belki!" cevabini alan annemden sonra.
    yazik kadincagiz dumur olmus asgshdgs

    edit: #51624833 anne sozluk yazarligi almisin hayirli olsun ama kullanici adini niye amdan abla diye aldin, hic olmus mu :/

  • okula valinin gelmesi, ardindan bahcede bulunan kucuk havuzu gostererek
    vali amca: "mudur bey buradaki baliklar ne oldu" demesi uzerine
    mudur amca: "sayin valim o baliklarin hepsi boguldu" demesiyle okul ogrencilerinin cogunun, vali korumalarinin yere yatmasi...

  • aynı iltifatları sen ben etsek, ne abazanlığımız kalır ne de sapıklığımız. elin oğlu stylish dediğinde kızın ağzı kulaklarında iki tur attı mk.

    üstüne bir kelime daha edemeden ağzımıza burnumuza biber gazını sıkar polisi, jandarmayı, belediyeyi, akutu, sahil güvenliği arardı. harbiden coğrafya hem kader hem de kederdir sevgili hemcinslerim.

  • valla kökeninin arabistan mı olduğu, hindistan mı olduğu beni çok ilgilendirmiyor. sonuçta elimizin altında var mı? var.
    köktencilik yapmadan rahatlıkla söyleyebilirim ki; hurma diyet yapanların ve diyabetiklerin baş tacıdır. olması gerekir.

    öncelikle içinde hem demir, hem b12, hem a vitamini olan tek meyvedir kendisi. diyet yapanların sıklıkla yaşadığı yetersiz beslenmeye bağlı vitamin eksiklikleri için birebirdir.
    sonra kalorisine gelelim. ortalama olgunlukta bir hurma 15-16 kaloridir. tadı bu kadar güzel olup, bu kaloride başka hiçbir şey yok canlarım. 55 kilo vermiş ve hala vermeye devam eden bir insan olarak araştırmalarıma güvenebilirsiniz.

    gelelim glisemik indeksine. hurmanın glisemik indeksi çok düşüktür ve kan şekerinizi hayvan gibi zıplatmaz. kana geç karışır, delicesine insülin ihtiyacı doğurmaz. bu yönden de hem diyettekiler, hem diyabetikler, hem şekeri düşenler için mucizedir. aynı zamanda direk glikoza değil dekstroza dönüştüğü için de ayrıca ayrıca avantajlıdır.

    diyettekilerin ve diyabetiklerin sıklıkla başına gelen şeydir tatlı aşerme. bunun sebebi temelde kan şekerimizin hızla düşmesidir. bunu komplike bir diyetle aslında kontrol altına alabiliriz ancak diyelim diyetiniz harika, yine de şeker atağı yaşadınız. evinizde-işyerinizde bir minik kase hurma sizi dünya kadar kalorili atıştırmalıklardan kurtaracak ve en yakın arkadaşınız olacaktır. (bir baklavanın 250 kalori, ortalama 1 stick gofretin 78 kalori olduğunu düşünürsek hurmaya olan sevgimi sanırım anlayabilirsiniz.)

    diyet yapanların fazla bilinmeyen bir kabusu da kabızlıktır. allahım o ne fena şeydir, çeken bilir. hurma burada da imdadımıza koşar ve lifli bir yiyecek olduğu için bağırsaklarımızı çalıştırır.

    ayrıca ayrıca şu an öğrendim ki anne sütünü de arttırıcı etkisi varmış.

    dışarıdaki pazarlama tarzına lütfen takılmayın. domatesin kökenine bakıyor musunuz? hayır. bunu da önemsemeyin zira hurma; gerçekten de insanlığa armağan tadına bir meyvedir.
    ay lav hurma, ay veri veri love hurma! <3

    edit: yaş hurma değil arkadaşlar, kuru meyve olarak tüketilen hurmadan bahsediyorum elbette. ramazan hurması olarak bilinen şey yani. :)
    önemli edit 2: rasyonel kupaj 145 uyardı. piyasadaki hurmaları daha güzel gözüksün ve daha tatlı olsun diye glikoz şurubuna bulayıp paketleyebiliyorlarmış. en iyisi organik marketlerden ya da emin yerlerden alın.

  • iv. murat koydugu yasaklara uyulup uyulmadigini bizzat kendisi kontrol etmeye merakli bir padisah oldugu için yine bir gün kiyafet degistirerek bir sandala biner. amaci sahil seridinde içki içilip içilmedigini kontrol etmektir. iv. murat'i tanimayan sandalci arada bir cebinden bir sise çikartip yudumlamaya baslayinca padisah sorar :

    - "nedir o içtigin ? "

    sandalci bekri mustafa'nin ta kendisidir; kendini kolay ele vermez.

    - "kuvvet surubu" der. "ben bundan iki yudum çekince kendimi aslan gibi hissediyorum. kürek çekmek viz geliyor".

    padisah tadina bakmak isteyince, bekri mustafa, nasilsa denizin ortasindayiz, bizi kim yakalayacak, diye düsünüp siseyi uzatir. padisah iki yudum alir almaz kükrer :

    - "bre zindik ! bu sarap. sarap içmeyi yasakladigimi bilmiyor musun ?

    bekri mustafa sasirir :

    - "sen kimsin ki içkiyi yasakliyorsun ?" der.
    - "ben iv. murat'im !.." yanitini alinca bekri mustafa küregi kaptigi gibi ayaga firlar
    - "simdi atarim seni denize, daha iki yudum aldin, kendini iv. murat sanmaya basladin. iki yudum daha alsan, dünyayi ben yarattim diyeceksin".