hesabın var mı? giriş yap

  • (bkz: isyan marşı) diye bir şey olduğunu keşfetmemi sağlayan, göztepe' nin yıllar sonra 1. lige çıkması ile sonuçlanan 2017 play-off finali maçı. (evet 1. lig kardeşim)

    ben bu kadar etkileyici, epik bir marş daha duymadım. marşın başlığındaki videonun tarihi 2006. bu insanlar minimum 11 yıldır "ıssız kuytu köşelerden döneceğiz" diye o efsane beste eşliğinde bağırıyorsa dönmelerinden daha doğal bir şey olamazdı herhalde.
    yeni türkiye' de neden bazı marşların bazılarına alerji yaptığının da bir delili olsa gerek bu.

  • envai çeşit peynirlerin, zeytinlerin, jambonların, balın, kaymağın bulunduğu cağnım kahvaltı masasından sadece bir (rakamla 1) yudum portakal suyu hüpletip aceleyle işe-okula-her ne cehennemin dibineyse oraya gitmek. süper bi detay bence.

  • süveyş kanalından geçebilecek gemi limitleri ağırlık max 240.000 dwt, 20metre de draft. yani gemi üç aşağı beş yukarı 250bin ton olabilir, suya batma limiti 20metre olabilir, ve hemen hemen max 22.000 teu yani konteyner taşıyabilir.

    bu yolu tıkayan gemi nerdeyse limit ölçütlerde. 400metre uzunluğunda, 220.000 dwt ve 15,9 metre draft.

    içinde 20.000 konteynır var. süveyş kanalından geçen gemilerin geçiş ücretleri konteynır başına 67 dolar. yani o geminin geçiş ücreti 1.340.000 dolar, tl bazında 10milyon tl. bu sadece tek gemi.
    yıllardır böyle bir muhabbet konuşuluyordu zaten. kanalın ortasındaki derinlik 24 metre, kenarlardaki derinlik 11 metre. dünyada 14 gemi var kanalın içinden dönemeyecek kadar büyüklüğe sahip. bunların biri şuan kanalı tıkamış durumda. 20000 teu kapasitesine sahip ilk gemi zaten 2017de üretildi. 13 gemi daha üretildi. bunların hepsi 400 uzunluğunda ve 20.000 teu yani konteynır kapasitesinin üstünde.
    kanalın en geniş yeri 323 metre zaten. gemi ise 400 metre, full dolu, suya 15 metre batmış durumda ve kanalın kenar derinliği 11 metre. gemi, kenarlara saplanmış olabilir.
    niye dönmeye çalışmış, rüzgar mı çevirmiş, başka bir şey mi olmuş bilmiyorum ama o gemi ordan zor çıkar. işleri daha da zorlaştıran şey ise gemi 200bin ağırlığında.

    edit; gemi karaya oturmuş evet tahmin ettiğim gibi. onu ordan çıkarmak zor. çıkarıncaya kadar kanal trafiği inanılmaz aksayacak, çünkü zaten şimdiden tıkanmış. şuradan kanal trafiğini takip edebilirsiniz; https://www.marinetraffic.com/…/centery:30.1/zoom:7

  • aynı evde yaşamanin getirdiği sorumluluğu bilmeyip kolayca ceketin alınıp çıktığını zannedenler için evlilik ile arasında büyük farklar var zannediliyor, yok öyle bir şey .

    aynı evde yasadigin insanı istediğin zaman öyle pat diye bırakıp gitmek asıl firmalaşmanin ta kendisi olmuş oluyor, uzgunum. abi madem illa gideceksin git tamam da seninle toplum baskısının en büyük kısmını sırtında almış kadını bir anda bırakıp gitme.

    ondan sonra bu kızlar çok rerero. ee tabi olur.

  • istanbul'da daha rahat yaşayabilmek için bunu kurtarıcı olarak görenler varmış, bugün bunu da gördüm. kardeş doğal seleksiyona katkıda bulunmak istiyorsan sık kafana bir tane, bak ne trafik kalıyor, ne kalabalık, ne kargaşa. böyle bir deprem olursa o ölülerin içinde sevdiklerinin de olabileceğini unutma. yok onlarda umrunda değilse insanların hassas noktalarına dokunabilecek lafları orda burda düşünmeden çıkarma o boş çenenden.

    gölcük depreminde 2 yakınını (19 ve 27 yaşlarında) kaybetmiş bir insan olarak söylüyorum. yıkıntıların arasında sevdiklerini aramaktan iyidir istanbul'un kaosu.