hesabın var mı? giriş yap

  • sözlüğün önündeki en büyük engel olan ve para hırsıyla ekşiyi donanımhaber forumlarına çeviren vasat bilgisayar tamircisi. çok şey istemiyorum bak 48 saatliğine tüm yetkiyi bana devretsin görsün sözlük nasıl yönetilirmiş. ama olur mu paşamız kaf dağından iner mi kendine yalakalıkta sınır tanımayıp egosunu okşayan adamlar dururken gelir mi bize sıra. çok tutarsız silik bi tip lan yıllarca sansür sansür diye ağlayıp nihat doğan'ı twitterda yazdıklarından dolayı mahkemeye verdi. yine de üzülüyorum la bu adama bi yandan bi kızla tanıştığında hep param için mi sorusu gelecek aklına, zahmet etmesin cevaplayayım evet keke paran için :) tamam bende brad pitt değilim ama tanrıya tazminat davası açsan kazanırsın net.

  • başbakan hayranları sayfasındaki kafa yakan müthiş buluş.

    https://www.facebook.com/…398382965575/?pnref=story

    videodan da anlaşılacağı üzere, bataryanın içine yerleştirdikleri cip(!?) tespit edilmiş ve etkisiz hale getirilmiştir.

    arkadaş, ne manyak, paranoyak adamlarmışsınız lan!! millet bokunda dinleme cihazı arıyor artık.
    bak kardeşim, senin o söktüğün şey, nfc denilen teknolojinin çalışması için gereken zımbırtı. hani kablosuz sarj, dokunmadan veri aktarımı vs vs... işte sen gizli dinleme cihazı diye, o nfc modulü söküyorsun!
    https://www.google.com.tr/…q_auoaq&biw=1366&bih=677
    hadi kardeşlerim gavurun bize oynadığı bu teknoloji oyununu bozalım! telefonu ille de fişe takıp şarj edelim!!!

  • az önce milliyet'te kendisi ile ilgili, beni şaşırtan bir habere rastladım:

    recep ivedik'in galasındaki izdihamdan şikayetçi olan bir bayan gazeteci, şahan gökbakar'a;

    "bir daha gala yapmamanızı rica ediyoruz" demiş.

    şahan gökbakar, buna karşılık;

    "sana özel bir gösterim yapacağım... ama film değil; sana başka bir şey göstereceğim. sana özel." yanıtını vermiş.

    sevgilisi merve sevi ve çevresindekiler de bu cevap sonrasında kahkaha atmışlar, zeka seviyeleri ile ters orantılı olarak.

    http://www.milliyet.com.tr/…8496/default.htm?ver=07

    ***

    söz konusu iğrenç cevap, aşağıdaki videoda mevcut. 1:50'den itibaren:
    http://www.habershow.com/…sil-keciye-benzetti-video (video linki için hegemonya'ya teşekkürler)

  • pentagon, abd savunma bakanlığı, nasa (amerikan havacılık ve uzay dairesi), abd ordusu, abd donanması… dünyanın belki de en iyi korunan yerleri. ama , emperyalizmin temel direği bu kurumlar bir dönem -ve belkide hala- tek bir insanla uğraşmak için canlarını dişine takmışlardı: gary mckinnon. londra’da yaşayan bir ingiliz vatandaşı. 44 yaşında, işsiz bir bilgisayar sistem yöneticisi. abd’nin isteği üzerine 2002'de tutuklanmış ve serbest bırakılmıştı. 2005 haziran’da tekrar ingiltere'de tutuklandı ve koşullu olarak serbest bırakıldı. abd, ingiltere’den gary mckinnon’u istiyor, kendi mahkemelerinde yargılamak için.

    peki gary mckinnon ne yaptı da bu kadar “önemli” yerlerin hedefi haline geldi? 2001 ve 2002'de abd’de bulunan 97 bilgisayar sistemine girdi. fakat bunlar sıradan bilgisayarlar değildi. biri pentagon’a ait olmak üzere, nasa’ya, abd ordusu, hava kuvvetleri ve donanmasına, abd savunma bakanlığı’na ait bilgisayar sistemleriydi hepsi de. bu nedenle, internet üzerinde “solo” diye bilinen gary mckinnon’a pentagon hacker da deniliyor. onun yaptığı, herhangi bir devlet ya da ordusuna dönük o güne kadar yapılmış en büyük ve kapsamlı saldırı. abd, canevinden vurulmuştu ve bunun bedelini ağır ödetmek istiyor, gary’i kendi mahkemelerinde yargılama peşinde, ingiltere’de -bildiğim- en son açılan davada 70 yıllık hücre hapsi isteniyordu.

    gary mckinnon, ele geçirdiği abd ordusuna ait bir bilgisayara şöyle bir not bırakmış: “abd’nin yabancılar politikası bugünlerde devlet destekli terörizmle aynıdır. ben solo, size zarar vermeye, hem de en üst seviyede devam edeceğim”. saldırılardan birinde washington’da, orduya ait yaklaşık 2000 bilgisayar 24 saat boyunca internete çıkamamıştı. gary mckinnon’un herhangi bir devlet, örgüt ya da grupla ilişkisi bulunamamış. yani tek başına kendi halinde bir adam. ne insanüstü bir takım güçleri var, ne de çok güçlü araç ve silahları… tek sahip olduğu teknik bilgisi. kendisine daha karlı hedefler seçebilirdi, mesela bankalar ya da büyük online ticaret siteleri, oldukça büyük miktarda para elde edebilirdi. girdiği bu bilgisayar sistemlerinden elde ettiği bilgileri satarak da bunu yapabilirdi.

    fakat hedefi bu değildi. öyle ya da böyle abd’ye zarar vermek istemiş ve bunu başarmıştı. tüm bu işlerde ona yardımcı olan ise kırdığı bilgisayar sistemlerinin kullanıcılarıydı. kullanılan kötü işletim sistemi (yani ms windows) ve zayıf parolalar sayesinde gary’nin işi oldukça kolaylaştırılmıştı.

    tek bir insanın, dünyanın en iyi korunan kurumlarına karşı giriştiği tek kişilik savaşın hikayesi... gary mckinnon davasının sonucu ne oldu bilmiyorum fakat bildiğim ona verilen desteğin oldukça fazla olduğu...

  • ölüm sebebi 220 km hızla duvara çarpmayla gelen şok etkisi ve maruz kaldığı g kuvvetinden ziyade, çarptığı an parçalanan aracın sağ lastiğinin kasketine gelmesi, hatta bir metal parçanın sağ göz üstünden kasketi delip kafasını ciddi derecede yaralamasıyla gelen travma kaynaklı beyin kanamasıdır.

    kazanın sebebi ise tamburello virajı'nda yer alan, ingilizcede "bump" denilen belli belirsiz yol tümsekleridir. o yıllarda zaten hızı maksimumda tutmak için neredeyse yere yapışacak kadar alçak tasarlanan f1 araçları, bu tip tümseklerde yere temas ederek metalik sürtünmeden kaynaklanan bolca kıvılcım çıkarırdı. mesele şu ki, aerodinamikte hava akışı bir yüzey üzerinde ne kadar hızlı olursa nesne o kadar az sürtünmeye maruz kalıyor. bu kural üzerinden tasarlanan, yer tutunumu maksimum olsun diye alçacık yapılan o araçlar yer ile temas ettiği an bu sefer bir saniyeliğine de olsa "sıfır" yer tutunumuna sahip olup kolayca spin atabilir, havalanabilir veya kontrolden çıkabilirdi, ki ayrton senna'nın kazasında da öyle oldu. tamburello virajı'nın hemen girişinde ayrton senna'nın aracı 1 saliseliğine de olsa yere sürtündü ve yer tutuşu minimuma indirgendi, aracın burnu o saniye havaya kalktı. ayrton senna bir refleks ile hemen frene basıp direksiyonu çevirdi ama etki-tepki süresi insan algısından çok daha hızlıydı ve duvara bindireceğini gördüğü an freni kökledi ve son anda hızını 80 kmh kadar düşürdü ve olacak olan oldu.

    williams'ın aracı zaten kötüydü. daha önce 2 kez dünya şampiyonu olan ayrton senna williams ekibine katıldığından beri bu aracın ne kadar yetersiz ve sıkıntılı olduğu konusunda yeni testler yapıp sürekli raporlar sunuyordu. bariz bir şekilde "bu araçta birçok yanlışlık var. hayatımda hiç bir aracın içinde bu kadar rahatsız hissetmedim" diyordu. amma velakin bu vahim kazanın sebebi sadece aracın teknik olarak yetersizliği değil, f1 kurallarındaki tasarım limitleri ve pistlerdeki tasarım ve bakım yetersizliği. tamburello virajı'nın sıkıntısı, pistteki tüm diğer virajların aksine hemen arkasında nehir olmasından ötürü beton duvar ile kapanmış olması ve bu duvar ile pist arasında hiç bir süspansiyon engeli konulmasına yetecek kadar mesafe olmaması. yani yoldan çıkan sürücü, oraya lastik dahi koysan mesafe çok kısa olduğundan ötürü her halikarda yine betona çarpmış kadar olacaktı. zaten bu kazadan sonra tamburello virajı kıvrımlı hale getirilerek sürücülerin yaklaşırken dahi önceden mecburi yavaşlaması tasarlandı.

  • başbakan'ı eleştirenin işinden atıldığı, hapislerde çürüdüğü, başbakanın konvoyuna uzaktan metalci işareti yapanın iki gün nezarete atıldığı, parasız eğitim istiyoruz diye pankart açanların yıllarca hapiste kaldığı bir ileri demokrasi ülkesinde hala başbakan protesto edebiliyorlar. gerçekten aşk olsun.