hesabın var mı? giriş yap

  • yenikapı-hacıosman metro seferini yapan belirli bir makinistin (7.50 civarında yenikapı'dan yola çıkan treni kullanan kişi oluyor, artık sesinden tanıyoruz) her sabah hareket etmeden önce sevgi dolu bir sesle "sevgili yolcularım, hepinize çok güzel bir gün diliyorum" diye anons yapması, beş karış suratlı metro ahalisinde tebessüm oluşturması.

  • imzacılardan birisince "adam noel barış ödülünü hak etmiyor" yorumuyla desteklenmiş kampanya. ciddiyse üzücü ama şakaysa çok ince mizah içeren kampanya olmuş.

  • sabahtan beri sözlükte cirit atan hepsiburada’nın paralı trollerini sahneye davet ettiğimiz rezalet.

  • her yıl düzenli olarak alıyorum oldukça rahat ve konforlu. dünyadaki bütün insanlar aynı ayakkabıyı giyse ne olur, kapitalizimin uşağı olmayın dedelerimiz ninelerimiz ayaklarına giyecek lastik ayakkabı bulamazken bugün ayakkabı beğenmez olduk.

  • komşumuzun kızının doğum gününde oğlumla konuşmaktayım:

    ben: oğlum ayşenur ablana hediye olarak ne alalım?
    oğlum heyecanla: senin gibi kocaman bir ayı alalım baba.

    noktalama işaretlerini icat edenlere bir kez daha saygı duydum.

  • öncelikle orta cağ avrupasındaki kilise camlarının altlarının kalın olması camın yavaş akması nedeni ile değildir. o zamanda camcılar düzgün bir cam tabakası kalıbı çıkaramamakta idi. bu yüzden normal bir biçimde, camın kalın tarafını aşağıya yerleştiriyorlardı.

    şimdi gelelim asıl konuya; katılar doğada amorf veya kristal halinde bulunabilirler. amorf katılar maddenin taneciklerinin düzensiz olma durumudur. kristal katılar ise de maddenin taneciklerinin düzenli olma durumudur. düzensiz tanecik dizilimine sahip katılardır. kristal katıların aksine erime sıcaklıkları yoktur. amorf katının erimeye başladığı sıcaklık değişkenlik gösterebilir.

    amorf katılar genellikle sıvı haldeki bir maddenin ani olarak soğutulması ile oluşturulur. günlük hayatımızda bulunan cam, plastik, lastik, mum amorf katılara örnektir. şekilleri de belirsizlik gösterir.

    dolayısıyla cam bir katıdır.