hesabın var mı? giriş yap

  • mercedeste çalışan mühendis arkadaşlarla görüştüm, sabah akşam toplantılarda togg'u konuşuyorlarmış. togg almanya'ya girerse tükkanı kapatır gideriz diyollarmış.

  • bu cinayette hayatını kaybeden siavash ghafouriazar, yakın arkadaşımın concordia üniversitesi'nden yüksek lisans arkadaşı. nişanlısı sara mamani ile birlikte montreal'de yaşıyorlar, aralık ayında ev almış dayamış döşemişler, sadece evlenirken sevdiklerimiz yanımızda olsun diyerek iran'a düğün yapmaya gidiyorlar ve geri dönemiyorlar. 2 gündür etkisinden çıkamıyorum, concordia üniversitesi'nin anma için yayınladığı fotoğraftaki mutlu yüzlerine baktıkça kalbim kırılıyor.
    düşünüyorum. başarıyorsun, güzel olan her şeyin düşmanı çağdışı bir ideolojinin maymunu olmuş bir ülkeden gidiyorsun, yüksek eğitim alıyorsun, öncesi de sonrası da olmayan tek 1 hayatın var, yeni bir şeyler inşa etmeye çalışıyorsun o tek hayatı insana yaraşır şekilde yaşamak, sokaklarda ahlak polisinden dayak yemeden insan gibi giyinmek, düşüncelerini insan gibi dile getirmek, insan gibi eğlenmek için. sadece en mutlu günümde sevdiklerim yanımda olsun diye bu bok çukuruna geri dönüyorsun kısa süreliğine ve hayatın elinden alınıyor. hayallerin, geleceğin, mutluluğun ve dahi mutsuzluğun. her şey, sapık mollaları beslemekten, ölümü kutsallaştırmaktan, ciyak ciyak ağlamaktan, cenazelerde ezilip ölmekten başka hiçbir halt başaramayan ama sineması çok iyi diye salak salak övülen, tahran'a inse 5. dakikada sokakta dayak yiyecek gerizekalılar tarafından "3 milyon yıllık kadim pers medeniyeti ağğğğbiieee" diye ululanan bir molla rejimi tarafından elinden alınıyor, "yanlışlıkla". ne diyecek şimdi iran halkı ve yetkili merciler? "kader, kısmet, allahın takdiri" bitti gitti. o muhteşem pers medeniyetine de molla rejimine de hiçbir şey olmaz, toz bile yerinden oynamaz korkmayın. olan siavash ve sara'ya, o uçaktaki zavallılara oldu işte.
    edit: aldığım diğer bilgiler, uçak noel tatilini değerlendirip iran'a ailelerinin yanına gelen akademik kariyerli insan dolu, sırf university of ottawa'da doktora yapan 3 öğrenci var bu hafta anması düzenlenen. phd, post grad, profesör tittlelı insan dolu uçak ve mollalar çıkmış "özür" diliyorlar. özür dileme, sen de öl molla.

  • gen diye bir şey var. kanıtlanmış.
    insanın geni var. kanıtlanmış.
    evrim ağacında en yakın maymunun da geni var. kanıtlanmış.
    insan ile maymunun genlerinin %98.7'si birbirine benziyor. kanıtlanmış.

    uzak bir dalda bulunan hıyarın ya da muzun da genleri var. kanıtlanmış.
    hıyarla ve muzla da genlerimizin %40-60 benzerliktr olduğu kanıtlanmış.

    sana daha neyi kanıtlayalım bre cahil? illa zaman makinası yapıp maymunların olmadığı, sıçanların ağaç kavuklarına tırmandıkları zamanı mı gösterelim? kuşların dinozorlardan geldiğini, illa 65 milyon yılı kısa film olarak zaman makinası aracılığıyla çekip mi gösterelim? 3 milyon yıl önce modern insana benzeyen bir canlı olmadığını kemiklere ve kafatasına inanmıyorsan nasıl kanıtlayabiliriz ? sen bize bir fikir ver, sana öyle kanıtlayalım.

    git zaman makinasını sen yap, sen bize göster güzel kardeşim. biraz da siz uğraşın, nasa'dan fazla bütçeni var. elinizde kılıçla şov yapacağınıza, fikirlerinizi somut şeylere dayandırın. bıktık size bunları tekrar tekrar anlatmaktan.

    çoğunuz 4,5 milyar yılı sayıyla yazamayacak adamlarsınız hala burada kanıt istiyorsunuz.
    git kendin araştır, science direct var. olmadı d & r'ın bilim köşesi var. al iki kitap oku. internet var, hödük hödük konuşacağına git iki şey oku.

    onlarca kitap, makale okuyan insanların emeğini noşa çıkarmak için elinizde bir kitapla etrafta dolaşmanızdan bıktık.

  • öncelikle çin gibi ülkeler okuma yazma öğretme konusunda sıkıntı çekiyorlar. illa kendi en eski alfaben olursa güzel olacak diye bir şey yok. japonya'nın alfabesi de zaman içinde değişmiştir. latin alfabesini değiştirip kendi alfabemizi yapmışız, yazıldığı gibi okunuyor mis gibi. önemsiz bir olay gibi geliyor ama altı ayda okuma yazma öğreniyorsun. okumada tutarsızlıklar yok denecek kadar az. ingilizce veya çince okuma öğrenen çocuklar bu seviyeyi 3 senede görüyor. o yüzden şu an kullandığımız alfabe dilimiz için mükemmel. kaldı ki dünyanın bilim ve iletişim dili olan ingilizceyi ikinci dil olarak öğrenirken de kolaylık sağlıyor. özetle alfabe bizim, yedirmeyin.

  • - cenk ya kusura bakma yer yok beraber yatıcaz seninle rahatsız olmazsın de mi?
    - nea??!? (gulp) biz.. ikimiz... beraber mi yatıcaz aysun?
    - haeuahea evet.. hihih senden zarar gelmez bana.. canım yaaa
    - gelir aslında.. gelebilir yani.. gelebilir di mi? gelsin yaaa...
    - kikikir.. ilahi cenk... gelmez gelmez..
    - g.tüne korum senin...
    - aheuahe çok komiksin yaa. başkası dese falan kızarım da sana kıyamıyom bile.. uyyy canım canım..
    - ühü ühü .mınıza koyım laaan... ühühüh...
    - eheuehea

  • belli ki yaz ayları disney+ içeriğini açısından son derece dolu geçecek. mayıs ayının son günlerinde obi-wan kenobi başlayacak bildiğiniz üzere. onun bitmesini bile beklemeden marvel'dan ms. marvel platformda olacak. fragmanın yayınlanması ile birlikte hem moon knight sonrası hangi dizinin yayınlanacağı belli oldu, hem de tarih onaylanmış oldu.

    fragmana geçmeden önce biraz ms. marvel'ın çizgi roman geçmişine bakmamız gerekiyor. gerçek ismi kamala khan olan karakter ilk kez 2013 yılında yayınlanan captain marvel (vol.7) sayı 17'de okuyucu karşısına çıkıyor. ardından 2014 yılının ocak ayında yayınlanan all-new marvel now! point one #1.now'de bir kez daha görünüyor. asıl macerası ise aynı yıl yayınlanmaya başlanan solo ms. marvel serisi ile oluyor.

    marvel 2010'lu yıllarda çok sayıda yeni karakter yarattı. karakterler farklı farklı azınlıkların temsiliydi. kamala khan, sam alexander, riri williams, robbie reyes vb. hepsi aslında kendi alanlarında başarılı oldu. yalnız kamala khan bu yeni yaratılan karakterler içerisinde belki de en başarılı olanıydı. g.willow wilson'ın yazdığı seri kamala'yı net şekilde diğerlerinden ayırdı. karakter peter parker'dan sonraki en peter parker karakterdi. devasa marvel evreni içerisindeki sokaktaki karakterdi. kahraman olmak isteyen iyi niyetli çocuktu.

    ms. marvel ile ilgili konuşmalarda ya da tanıtımlarda karakterin müslüman olması her zaman ön plana çıkartılan bir unsur oldu. çizgi romanın içeriğinde de islami unsurlar bolca var. karakterin müslüman ailesi, arkadaş çevresi, cami'ye gidip gelmesi, cami hocası hep kendisine hikayede yer karakterler ve konseptler. dizide bunları aynen kullanacak gibi görünüyor.

    karakter çizgi romanlarda ınhuman aslında. gücü ise şekil değiştirme. ama güçlerini bedeninin şeklini değiştirerek esneme olarak kullanıyor. genelde bu kısım reed richards ile karıştırılıyor. reed'in gücü direktman esneme. kamala ise gücünü o şekilde kullanıyor. dizide ise bunlar değiştirilmiş görünüyor. öncelikle karakter ınhuman olmayacak gibi. ailesinden kalan bir bilezikle güçlerini alacağa benziyor. güçleri de değiştirilmiş. biraz green lantern benzeri bir durum var. yarattığı kristalize şeyle güçlerini esneme gibi kullanacak belli ki. origin ve güç seti olarak yapılan değişiklikler elbette fanlar arasında tartışılacaktır. şahsen değişiklikler çok hoşuma gitmedi ama açık fikirli olmak lazım. bakalım.

    kamala khan ile ilgili bahsetmemiz gereken en önemli şeylerden biri onunda büyük bir kahraman hayranı olması. genel anlamda dünyasında yaşadığı bütün karakterlerin fanı. dizide bunu da güzel şekilde yansıtmışlar. sevdiği karakterlerden birine karşı da özellikle bir hayranlığı var. o da captain marvel. carol, kamala'nın en büyük idolü. en çok örnek aldığı karakter. fragmanda zaten onun cosplay kostümünü giyiyor belli bir süre. ki asıl kostümüne geçene kadar onu bu kostüm ile izleyeceğiz. carol'un dizide görünme ihtimalinin de çok çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

    dizi genel itibariyle eğlenceli, hoş bir diziye benziyor. coming-of-age tarzı bu tip bir hikaye izlemek güzel olacaktır. çizgi romandaki havada yakalanmış ve mcu'ya güzel uyarlanmış gibi görünüyor. kamala'nın diziden sonraki adresi ise ikinci captain marvel filmi olan the marvels olacak. marvel karaktere güveniyor. şimdiden karakterin sinema filmlerinden birinde çok önemli bir rol alacak olması bunun göstergesi.

  • ayarla alakası yoktur.. keşke yapmasaymış.. hakan hepcan ismini de ilk defa duyuyorum bu arada..

  • helal olsun dediğim cömert hareket.
    siyasete böyle aileden zengin adamlar gelecek ki gözü tok olsun. yoksa 1 yüzükle yola çıkanlar sonra bir fena oluyor…

    4000 yoksul aileye et göndermiştir.

    https://mobile.twitter.com/…417884755090186253?s=08

    edit: aktroller ve muhalif görünümlü paralı köpekler kudurmuş. neymiş yardım gizli yapılırmış. düşündüler düşündüler bir kulp bulamadılar, ulan adam cebinden yapıyor, ne gizlisi, koca koca holdingler bile dernekler üzerinden açıktan yapıyor, bir de bu adam siyasi. dededen zengin. tabii ki yapacak, cömertliğini gösterecek. aşağıda bir arkadaşın dediği gibi yardım alan aileler gizli tutulduğu sürece mükemmel bir hareket. ki gizli tutuldu.
    inamoğlu gelecek cb. bunu seve seve kabul edeceksiniz.

    not: ayrıyeten türkiye’nin en başarılı belediye başkanıdır. akp, tunç soyer’le hiç uğraşmazken ve mansur yavaş’ı parlatırken kendisine ise topuyla tüfeğiyle saldırıyor. kredi bile vermiyor. bu adam her şeye rağmen metro yapmaya devam ediyor. hizmete devam ediyor. biz de diyoruz ki, topunuz gelin…

  • ''bir misafirliğe gitsem
    bana temiz bir yatak yapsalar
    herşeyi, adımı bile unutup
    uyusam...

    kalktığımda yatağım hala lavanta koksa
    kekikli zeytinli bi kahvaltı hazırlasalar
    nerde olduğumu hatırlamasam
    hatta adımı bile unutsam''

    (bkz: melih cevdet anday)

  • zaman gazetesine abone, beş vakit namazında, mutaassıp kişi ve yanında bir elemanı ile bir iş gereği öğle yemeğinde buluşulmuştur, yemek esnasında sohbet edilmektedir. söz döner dolaşır siyasete gelir;

    mutaassıp: ...mesela adı evrim, devrim olandan vatana millete fayda gelmez. çocukken de çok yaramaz olur bunlar...
    elemanı: öyle deme abi, benim kardeşim de çok yaramaz.
    mutaassıp: adı ne?
    elemanı: ramazan.

    sonrasında çorba burnumdan çıktı.