hesabın var mı? giriş yap

  • resmen videodan medeniyet fışkırıyor. (ironi değildir)

    - yiyişen merve
    - ortalığı birbirine katmayan katılımcılar
    - öğrencisini rencide etmeyen bir öğretmen

    merve, şu ülkede şöyle bir olay başına gelip de seni linç etmeyecek bir avuç insan var ve sen onların arasındasın, kıymetini bil.

  • işte o kader mahkumlarının suçları;

    1- bilinçli taksir ile öldürme.

    2- her türlü nitelikli yaralama. (sonucu ölüm de olabilir)

    3- nitelikli hırsızlık.

    4- nitelikli dolandırıcılık.

    5- nitelikli yağma / gasp.

    6- çete faaliyeti.

    7- güveni kötüye kullanma. (iç etme, hacılama)

    8- karşılıksız yararlanma.

    9- mala zarar verme.

    10- hakkı olmayan yere tecavüz.

    11- haneye tecavüz.

    12- fuhuş, pezevenklik.

    13- çocuklara müstehcen yayın verme/satma.

    14- tehdit.

    15- alıkoyma.

    16- kaçakçılık. (insan kaçakçılığı dahil)

    17- sahtecilik (ilaç, ürün sahteciliği, evrakta sahtecilik dahil)

    18- rüşvet, irtikap.

    19- firar.

  • ya bu hep şeyden oluyor. soruyu duyunca gerçek dünyaya en yakın cevabı verme isteğinden. ingilizce kursunda müzik hakkında konuşuyorduk. teksaslı bi hoca vardı. bana dönüp "ne tür müzikler dinlersin?" dedi bi gün. dünyanın en bayık muhabbeti. 90'lar pop dinlerim ben. 90's pop, dedim. hoca ne bilsin bizim 90'lar muhabbetini? izel'i, çelik'i, ercan'ı? woow dedi, benden çok sevindi. "what is your favourite band?" dedi. sanıyor ki şimdi ben 90'lardan dünyaca ünlü bi grup söylücem, hatta belki birlikte bi şarkısını mırıldanıcaz. çocuk gibi bakıyor gözlerimin içine. sıçtık. içimden şöyle düşünüyorum: ablacım sen yannış annadın. band felan yok. şarkıcı söylesem, tanımazsın da şimdi. of ya. nerden bulcam ben şimdi sana grup? ayna'yı bilir mi lan acaba? bari sen unutma beni? queen mi desem ki? o zaman da muhabbet uzar felan derken eeh diyip "mfö." dedim ben. evet ö ile. sınıf koptu. hoca uzun uzun baktı bana. anlamaya çalıştı: em ef öööögh? hee dedim: mazhar fuat özkan. gene anlamadı tabii.

    ne biçim şeyim lan ben hep yaşım oniki?

  • robert sternberg gelistirilmis bir ask teorisidir. 1985 yilinda tanitilmistir. bu teoriye gore askin uc ogesi vardir. bunlar:

    1. yakinlik: ictenlik, samimiyet, yakin olma, birbirini tanima, hisler arasindaki ortaklik. rahatlikla acilabilme, duygularini ifade etme.
    2. tutku: seni daima heyecanlandiran, aklindan cikmayan guclu ve yogun istek. fiziksel ve duygusal anlamda cok guclu hisler. gozukara hisler.
    3. baglilik: iliskiye bagli olma durumu. sadakat, guven, taahhutler, verilen sozler, beklentiler, sorumluluklar ve karsi tarafi desteklemeleri icerir. bu bilesende bilinc daha baskindir.

    robert sternberg bu uc bilesenden hareket ederek sekiz degisik ask turunu tanimlamistir:

    1. aşksızlık: bu uc ogeden hic birisinin olmamasi durumudur. bos kumedir.
    2. hoşlanma: sadece yakinlik ogesinin bulundugu durumdur. tutku ve baglilik yoktur.
    3. kara sevda: yogun bir sekilde tutkuyu iceren ask. yakinlik ve baglilik yoktur.
    delice sevme, sırılsıklam asik olma. akil bastan gidecek kadar sevme. hormonlarin zirve yaptigi ask turu. dunyanin onsuz donmeyecegine inanilir.
    4. boş aşk: sadece baglilik vardir. sorumluluklar yerine getirilir. heyecan, duygu, tutku, samimiyet yoktur. iliskinin, aliskanlik halidir. genellikle, mantik evliliginde gorulur. kariyer, statusu icin veya sadece maddi beklentili evlenmelerde gorulur.
    5. romantik aşk: yakinlik ve tutkunun oldugu, sorumlulugun, bagliligin olmadigi ask turu. genellikle gecici ask turudur. ornegin, lise asklari, yaz asklari.
    6. arkadasca aşk: yakinlik ve baglilik ogelerini icerir. uzun sureli iliski veya evliligin ilerleyen donemlerinde gorulur. tutku kalmamistir.
    7. aptalca aşk: yakinligin, ictenligin olmadigi, tutku ve bagliligin oldugu ask turu.
    8. mükemmel aşk: askin uc ogesi olan yakinlik, tutku ve baglililigin oldugu ask turu. istenen arzu edilen ask turu. kusursuz ask.

    sonuc olarak, herkes mukemmel aski ister. askin turleri zamana gore hoslanma veya kara sevdayla baslanir. mukemmel aska dogru gidilebilir. ote yandan, surekli ayni ask turunde kalmak aski bitirebilir. tutku bitebilir. onemli olan askin oge veya ogelerinin bittigi anda yeni kararlar alarak farkli ask turune gecilebilir.
    aski yasayanlar vites degisitirir gibi askin turunu degistirerek (zaman ve kosullari goz onunde bulundurarak) kendilerine uygun aski yasayabilirler. boylece iliski veya evlilik bitmez. son olarak, her ogenin yuzdesi kendi icinde olusursa teori daha anlamli olur gibi geliyor. %80 yakinlik, %100 tutku, %70 baglilik gibi.

    askin ucgen teorisi (ozet gorsel)

  • yanında osurun, sesli sesli böyle pisa kulesi gibi tatlı bir şekilde yana yatarak bırakın içinizdeki kötülüğü.
    eski sevgilililerinizden bahsedin bol bol.
    gece yanına yatarken soğanı sarımsağı basın kendinize. suratına suratına konuşun.
    koltuk altı tüylerinizi almayın ve görebileceği bir durumdayken kollarınızı kaldırın.
    tuvalete giderken "dur lafını unutma bir sıçıp geliyorum" deyin.

    kısacası biraz erkek olun. erkekler erkekleri sevmez...

    ulan yazarken tiksindim şerefsizim...

  • son derece haklı bir yakarış.

    bir çapulcu olarak artık yaptıklarımın bedelini ödemek istiyorum. benim yerime abimizi türkiye'ye alalım, beni de yerine almanya'ya sürgüne gönderin. suçumu kabul ediyorum, cezama razıyım hakim bey.