hesabın var mı? giriş yap

  • yanlış orandır. bizim türk insanlarının yaptığı aşı bu korona denen mikroba yüzde binbeşyüz etkilidir. kesin anlamında yüzde binbeşyüz. yani daha bilimsel konuşmak gerekirse aşı yaptırana bi sikim olmaz.

  • düşünsenize adamın birisi geliyor 100 yıl önce ülkeyi kurtarıp
    yetmezmiş gibi bir de bu habeş maymunları gibi olmamamız için ön görülerde bulunup dinle devlet işlerini ayırıyor
    sonra 2021 yılında başkaları gelip 100 yıl önceki halimize dönelim deyip din tüccarlığı yapıyor
    aklın mantığın bittiği noktadayız.

  • #123803429

    oğlum sen kayınvalidene anne demediğin için boşanmıştın zaten daha önce.
    ayrıca sen bazen itü, bazen odtü mezunu bir erkeksin. neden erkekle evlenip bikini giyiyorsun.
    tamam madem giydin, neden çıkarıyorsun*

    debe editi: sözlüğün bu trollerden temizlenmesi çok önemli. çeşit çeşit troller türedi.
    çeşit çeşit demişken türkü severlere de insan kısım kısım türküsünü bırakıyorum.

  • sigara sektörü için,
    -hemen hemen bütün sigaraların harmanları birbiri ile aynıdır. ayni firma içi fiyat farkı ithal tütün oranına göre belirlenir.
    -zam zamanı firmalar kar etmek için stok yaparlar, bunun için bazı özel zamanlarda bayilerde sigara bulmak zorlaşır. çünkü bayi de kendi kar etmek için stok yapar.
    - sigara yükte hafif pahada ağır bir ürün olduğundan ve satış elemanları yüklü miktarda nakit para ile dolaştıklarından sigara arabaları yüksek risk altındadır. çoğu firma gps ile araçlarını takip eder, eleman bir yerde gereğinden fazla durursa ya da route dışına çıkarsa kontrol sağlanır. bu kural bayisi, tanıdığı, akrabası tarafından route'u dışına çağrılıp saldıraya uğrayan ve hayatını kaybeden çalışanlardan dolayı titizlikle uygulanır . aynı nedenle araçların farklı noktalarında hem kamera hem de en az iki tane olmak üzere panik butonu vardır.
    - firmalar bayilere koyulan stantlar için, kasaya olan konumlarına göre, ödemeler yapar. bu ödemeler 200-300 tl gibi gönül almalık olabileceği gibi 100.000 tl gibi yüksek tutarlara da ulaşabilir.
    -üst düzey yöneticiler genellikle sigara kullanmazlar.
    -kadınlara karşı genellikle ayrımcılardır.
    -sigaralar rafa gelmeden önce fabrikada özel bölgelerde bekletilir. tütünlerin istenilen tada gelmesi, tüketicinin alıştığı tadı bulması için bu süreç önemlidir. ancak yılbaşı gibi özel günlerde, fiyat değişikliği gibi tüketimi arttıran oynamalarda ya da paket değişikliği nedeniyle bu adım atlanabilir. bu da sizlerin dert yandığı tat değişikliğinin en temel sebebidir.
    -paketlerde bulunan maillere yazılan şikayetler cidden, büyük bir özenle okunur ve istek ya da şikayete göre aksiyon alınır.
    - koku yapmayan sigara yoktur. az koku bırakan sigara da yoktur. ne marlboro touch ne winston slender ne davidoff'un özel kağıdı sigara kokusunu engellemez. sadece sigaranın boyutu ve harmanlarda yapılan oynamalar hali hazırda sigara kullanıcısı olan kişilere daha soft gelebilecek bi duman oluşturur. hatta türkiye'deki hemen hemen tüm fabrikalarda kullanılan kağıtlar aynı üreticiye aittir ve aralarında radikal farklılık yoktur.
    - sigara kağıdına baktığımızda gördüğümüz daireler yanma halkalarıdır. bu halkalar ile sigarayı içmeseniz bile belli bi sürede bitmesi sağlanır. kapitalizm ;) bu halkalar bildiğim kadarıyla sadece davidoff'larda yok.

    ay yeter tamam. düşündükçe bi sürü şey geliyor aklıma :) bu kadar yeter.

    edit: yazım yanlışı :)

  • bu egilime ayri, onu gocebelige baglayanlara ayri sinir oluyorum. bin yil once gocebeydik amk, daha ne kadar kullanicaz bunu bahane olarak?

    sorun tarihindeki gocebelikte degil, tembellikte. butun bu aceleciligin sebebi herkesin bir sey yaparken arastirmaya, dusunmeye, gerekli plani yapmaya ve yeterli emegi harcamaya usenmesi. sonuca odaklanip, ona erismek icin alin teri dokmektense sonucun hayaliyle bugununu yemek.

    cunku cogunluk mutsuz. hayatindan memnuniyetsiz. o yuzden ne degisiklik olasiligi varsa koru korune baglaniyor herkes. sinemaya gitmek, tatil yapmak, aksama guzel bir yemek pisirmek, is degistirmek, biriyle bulusmak, eve bir parca mobilya almak... kararin boyutu onemli degil. o gelecekteki anin hayali su andan hep daha guzel oldugu icin, herkes surekli manyak bir acelecilik halinde.

    isin kotusu, bu acelecilik cogu zaman mutsuzluktan kaynaklandigi icin sonuclar hic oyle beklendigi gibi guzel olmuyor. daha cok acelecilige sebep oluyor. bir an once olsun istenen seyler gercekten olunca egreti duruyor. beklenti baska cunku. amac tatil yapmak degil, hayatindan uzaklasmak. amac birlikte guzel bir yemek yemek degil, bir an once evden cikmak. amac o insanla flortlesmenin tadini cikarmak degil, bir an once "sevgili yapmak."

    zamani iyi kullanma aceleciligi degil bu. zamani tasiyamama aceleciligi.

    hizimi alamadim editi: tabii ki tarihsel surecler tomplumsal bellekte yer ediyor ve davranis bicimlerini etkiliyor. ama sirf vakti zamaninda gocebeydik diye ota boka bu bahane edilmez ki. madem hala o davranis bicimlerini tasiyoruz, ata binelim, geyik avlayalim, aksama cadirda dede korkut hikayeleri anlatalim o zaman? yemez tabii. ama acelecilige gelince, "yaav biz gocebe adamlariz, tez canliyiz, boyle alismisiz..." hala gocebe kulturune gore yasayanlar var koylerde. git bak onlarda boyle acelecilik var mi... iki sepet sebze, bir kasik yag icin ter doke doke gunler, haftalar, aylar gecmesi gerektigini bilir onlar. iki dakika otobus sirasi bekleyemeyenler uyarilinca gocebe kulturunden dem vurmasin hic.

  • “toby insan kaynaklarında, teknik olarak şirket için çalışıyor. yani ailemizin bir parçası değil. ayrıca toby boşanmış, yani kendi ailesinin de bir parçası değil.”

    -michael scott.

  • hatirladikca insanin icini acitan bir olaydir, karli bir ocak gunu olmu$tur. malatyaspor deplasmanina giden samsunspor kafilesini ta$iyan otobus, bir kamyona carpmi$tir. kazada teknik direktor nuri asan,futbolculardan muzaffer badalioglu*, mete adanır, sofor asım özkan olay yerinde hayatini kaybetmi$ti. yugoslav futbolcu tomiç zoran'in ise haftalarca komada kaldigini ve daha sonra vefat ettigini hatirliyorum. maalesef bununla kalmayip emin kar, erol dinler ve yüksel öğüten'in futbol hayatlari bitmi$tir. emin kar felc olmu$tur. hatirladigim bir ayrinti ise, 0-0 lik ingiltere macinin kalecisi olan fatih uraz'in ise bu kazayi yarali atlatmasina ragmen, sonradan toparlayamayip, formdan du$erek, futboldan sonuk bir sekilde kopmak durumunda kalmasidir. su anda zaman gazetesi yazaridir. bu kazadan sonra samsunspor federasyon tarafindan ligde tutulmu$tur ama ertesi sene toparlayamayarak ikinci lige du$mu$tur. o zamanlar lige 4 buyuklerin ardindan gelen bu karadeniz ekibini cok yipratmistir bu kaza.

    http://www.samsun1965.com/kulup/tarihce.php

  • edit: bunlara da bakın (bkz: eşinin evinde şiddet gören teyzenin ses kaydı)
    (bkz: lübnan'ın suriyeli sığınmacıları geri göndermesi/#163447633)

    istanbul'u ziyaret eden bir turistin, adım başı sigara dumanına maruz kaldıktan sonra kurduğu isyan cümlesi:

    görsel

    " bir turist olarak istanbul'daki sigara içme alışkanlığı karşısında şoke oldum. yahu herkes sigara içiyor, inanamıyorum. kapalı veya açık alanlarda, birkaç dakikada bir adamın teki sigara yakıyor. babalar ve anneler bile çocuklarının yanında sigara içiyor. başınızı sağa sola çeviriyorsunuz ve o da ne? yine bu zıkkımı içen bir adamı görüyorsunuz.

    sizin neyiniz var? avustralya'da sigaraya yüksek vergi uygulanıyor ve elektronik sigara ürünlerinin satışı yasa dışı hale geldi. türk sağlık bakanlığı türk halkını korumak için bir şey yapmıyor mu? "

    bir başkası: "türkiye'yi seviyorum ama ne zaman ziyaret etsem, ben ve çocuklarım sigara dumanına maruz kalmadan yemek yiyemiyoruz. bu yüzden sabah erkenden restaurantlara gidip çıkıyorum. bütün avrupa'yı, amerika'yı, rusya'yı, iran'ı, azerbaycan'ı gezdim. istanbul ve ankara kadar halkın rahatlıkla sigara içip, diğer insanlara rahatsızlık verdiği başka bir yer görmedim."

    görsel

    bir başkası: "bu ulkede nefret ettiğim tek şey bu sigara dumanı. ne zaman ülkenizi ziyaret etsem buna maruz kalıyorum" demiş.

    görsel

    bir başkası: " bu koduğumun zehiri yüzünden ne yolda yürüyebiliyoruz, ne restaurantta yemek yiyebiliyoruz. sözde kapalı alanlarda yasak bu zıkkım ama hükümet buna göz yumuyor."

    görsel

    ve bunlar: " bir gün istanbul'da bir restauranta gitmiştik. görevliler gece 1 gibi bizi çıkarıp dükkanı kapatmadan önce ışıkları yaktıklarında, bütün restaurantım dumanla kaplı olduğunu gorunce gözlerime inanamamıştım. hayatımda böyle bir şeye şahit olmamıştım."

    " istanbul'da yaşlı bir teyzenin sigara içtiğini gorunce gözlerime inanamadım. "

    görsel

    daha önce başka turistler de açık alanda sigara içilmesinden şikayet etmişti:

    (bkz: sigara dumanı yüzünden ülkeye gelmeyen turist)