hesabın var mı? giriş yap

  • genel bilgi vermek gerekirse ( bu bilgiler canon olmayabilir çünkü disney satın almasıyla legends yapıldı) mandalor ırkı mandalor gezegeninden bir ırk olup yavin savaşından 4000 yıl kadar önce cumhuriyete savaş açmış bir ırktır. önce dış halkadaki gezegenleri istila ettiler sonrasında direkt cumhuriyeti hedef aldılar. cumhuriyet güçsüz bir durumdaydı ve jedilardan yardım istedi. jedi konseyi bu savaşa dahil olmama kararı aldı. fakat revan önderliğinde bir grup jedi konseye karşı gelerek savaşa dahil oldu cumhuriyet ordularının başına geçti. sonrasında bu savaşların sebebinin bilinmeyen bölgelerdeki sith imparatorluğu olduğu ortaya çıktı. revan mandalorluları büyük bir yenilgiye uğrattı. mandalor'u öldürdü ve onun ( mandalorlular'in liderine verilen isim) maskesini aldı sakladı. o maskenin kültürel bir değeri olduğu için o maske olmadan yeni mandalor seçilemediği için mandalorlular uzun süre lidersiz kaldı ve galaksiye dağılıp paralı asker oldular. revan bilinmeyen bölgelere sith imparatorluğunu bulmaya yolculuğa çıkmadan önce canderous ordo'ya maskenin yerini söyledi. mandalorluları toplamasını ve cumhuriyeti gelecek olan büyük savaşa hazırlamasını söyledi. sonrasında canderous ordo yeni mandalor oldu ve ırkını toplamaya başladı. bunlar kotor hikayesiydi. sonrasında the clone wars serisinde tekrar gördük mandalorluları. jedilari sevmeyen bir ırk olarak karşımıza çıktı. rebels dizisiyle imparatorluk döneminde imparatorluk kuklası bir rejimin oluştuğunu gördük. savaşın şanına önem veren bir ırk olup galaksiye ödül avcılığıyla nam salmıştır. jango fett, boba fett ve canderous ordo en bilinen ödül avcılarıdır bu ırkın. bu dizide yine bir ödül avcısını görüyoruz. daha geçmişine inilmedi ama bir bağlantı çıkacak mı merak ediyorum. dizi episode 6 sonrasını anlatıyor. ilk 2 bölümü sevdim. tek sorun kısa olması. güzel bir kültüre sahiptir bu ırk. ileriki bolumlerde daha çok geçmişe deginmeleri bu bağlantıyı genel izleyiciye vermeleri güzel olur.

  • twitter'dan birinin paylaştığını görüp "bu ne biçim entry lan" deyip editledim. o sırada sözlükte patladığından haberim yoktu. paraları alıp otobüsle sınırdışına kaçacaktım. pişmanım.

  • sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalan mahra melin pınar, kaldırıldığı hastanede 23 gün yaşam mücadelesi vermiş, maalesef kurtarılamamıştı.

    babası dün yaptığı açıklamada kızının davasının kedi eros kadar konuşulmadığından dem vurmuş.

    "kedi eros davası gündem oldu, 23 gün acı çeken kızım bu kadar konuşulmadı."

    ilgili video

  • güldür güldür seviyesinin üstünde bir siyasi hiciv olmuş ama sanırım sansür yemiş.

    siyasi bir hicive bile tahammülleri yok adamların. ne değişik bir yer oldu abicim bu ülke. yıldık artık sizden siyasal islamcılar. bırakın artık yakamızı.

  • yazıklar olsun ya. orası acil. kayıt yapan maskesiz kişilerin ses tonundan bile belli bir aciliyeti olmadığı. şov yapıyorlar, milletin sağlığını tehlikeye atıyorlar.
    allah yardımcısı olsun tüm hekimlerin. sen yıllarca oku, emek ver. ne saygınlığın kalsın, ne hayat kaliten. çok yazık.

  • havaalanında, pasaport kontrolü için kuyruktayız. hemen ardımda almanya'dan oğlunu görmek için yurda dönen yaşlı bir çiftin konuşmalarına kulak kabartıyorum. beklemekten hiç hoşlanmayan biri olarak, aylar belki yıllar sonra gerçekleşecek bol özlemeli bir buluşmanın çok değil bi 5 dakika önce gerçekleşmesi için insanlığım tutuyor ve sıramı onlara veriyorum. buyrun teyzecim, siz geçin öne diyorum. kadın, kocasını da çekiştirerek geçiveriyor önüme. gurbet bana hiç yaramıyor belli ki, bu sefer de bu kol kola çiftin yıllar boyu kim bilir ne zorluklara birlikte göğüs gerdiklerini filan düşünüyor, teyzemin taa gözlerinin içine içine tatlı tatlı gülümsüyorum. ama anılan teyze bu duygusal anı ahan da şu sözleriyle pırasa gibi doğruyor: "ne bakıyon?"

    yok bi şey.