hesabın var mı? giriş yap

  • haksızlığa uğradım, soyuldum, ölümle tehdit ediliyorum, şu herif evimi benden çaldı, aç açıkta kaldım, karda kışta soğukta yatıyorum desem, bana bugün git 6 ay sonra gel diyecek mahkemeler konu berat beyin 150 milyar doları olunca jet hızıyla entry sildiriyor.
    ülkedeki hukuk sisteminin, onu yönlendirenlerin ve onu yönlendirenleri yönlendirenin ben ...

  • insanların bel bölgesine diz sokmaktır. dalga geçmiyorum. minibüs, servis gibi araçlarda, sırtınızda iki adet diz hissediyorsanız mesela, 'önde insan oturuyor' algısına sahip olmayan bir anadolu çomarı arkanızda oturuyordur.

  • bugün yapılsa muhtemelen yapan sanatçının "mukaddesata hakaret ve kitleleri tahrik" etmekten dolayı kuvvetle muhtemel tutuklanması ile sonuçlanabilecek, dönemin koşullarına göre olağanüstü anlamlar taşıyan muazzam tasvirdir. osman hamdi gerçekten büyük adam, avrupa görmesi ve çok iyi gözlem yapıp türk toplumunun yozlaştığını idrak edip bunu her çalışmasında yansıtabilmesi inanılmaz gerçekten. resmen "2. mehmet akif" kendisi, onun gibi reformist kişiliğe sahip.

    bu eser bakıp da görebilene çok şey anlatıyor kanımca. kadının, doğu inançlarının ve ritüellerinin üzerinde azimli bir oturuşla sergilenerek yüzünü batı'ya döndüğü takdirde kurtuluşa erebileceği görüşü betimlenmiş. gerekli birçok yorum yapılmış zaten ama, esas dikkat edilmesi gereken ve pek de dillendirilmeyen bir husus da kadının ayakları altında bulunan sayfalar, kitaplar ile birlikte yanında sönen koskocaman mumun (ki bu mum yüksek ihtimal büyük osmanlı'nın artık ışık saçamayan ve etrafını aydınlatamayan köhne bir imparatorluk olduğunu simgeliyor) son derece karanlıkta kalmasının yanında kadın aydınlık ve umutla geleceğe bakıyor gibi resmedilmiş. üstelik kadının üzerindeki sapsarı ve görkemli elbise ile de "karanlığın üstüne güneş gibi doğmak" mesajı verilmiş gibi. muazzam gerçekten.

    oldukça radikal bir çizim olduğu muhakkak. yazının en başında dedim ya, böyle bir şeyi bugün yapamazsınız. toplumun geldiği hale bakarsak 20. yüzyılın türkiyesi'ne kıyasla ne kadar nefret sahibi ve tahammülsüz insanlar olduğumuz ortaya daha net çıkıyor.

    osman hamdi bugünleri görse acaba nasıl bir tablo ortaya koyardı?

  • 25 saniyede atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter, ne kadar başarılı bir devlet adamı olduğunu gösteren videodur.

  • pahalı ancak kullanışlı ve saça zarar vermeyen (veya diğerlerine kıyasla daha az zarar veren) saç şekillendirici.

    saçlarım dalgalı olmasına rağmen inatla düzleştirerek kullanmayı seviyordum. ancak hijyen takıntım nedeniyle (benden önceki 362727 kadının saçına değen fırça ve makine ağzının benim saçıma da değmesini istemediğim için) kuaförde fön çektirmek yerine saç düzleştirici ile kendim yapıyordum. 8 sene her gün düzleştirici kullandıktan sonra saçlarım kırılmış, yanmış, mısır püskülü gibi birşey olmuştu.

    bir süre önce ameliyat olmam gerekti. uzunca bir ev istirahati geçirdim. evdeyken saçlarımı kendi haline bıraktım. böylece dipleri dalgalı uçları yanık ve düz daha da berbat saçlarım oldu. işe döndüğüm ilk gün tokayla şekillendirmeye çalışsam da saçlarım rezaletti. ertesi gün dyson’a gitmeye karar verdim.

    almaya kesin kararlı olarak mağazaya gittiğim için paketi yeni açılmış bir ürünü saçımda denemelerini istedim. her bir başlığı tek tek kullanarak anlatan satış danışmanı mevcuttu. youtube’da kullanıma ilişkin çeşitli videolar mevcut ancak kendi deneyimimi anlatmak istiyorum.

    şekillendirmeye başlamadan saçların hafif nemli olması gerekli, kuru saça uygulanmıyor. ben saçımın yapısı gereği biraz da anti frizz sprey kullanıyorum. düzleştirici 2 başlık, 1 yuvarlak fırça, 2 farklı büyüklükte (sağ ve sol olmak üzere) bukle yapıcı başlık var. bir de saç kurutmak için kullanılan başlık var, unutuyordum. tüm bunlar güzel bir muhafaza kutusunda saklanıyor.

    bukleler çok kalıcı değil. muhtemelen kalıcılığı saklamak için saç spreyi kullanmak gerekli. sağ ve sol burgu yönünü deneyerek kişisel zevki oluşturmak lazım. hava girdabı ile saçı sarıp şekil verdiği için kullanması çok kolay. düzleştirici başlıklar yakmadan düzleştiriyor. en çok fırça başlığı seviyorum, saçı daha hacimli gösteriyor.

    kuaförde fön çektirip 3 gün aynı saçla yaşayanlar için gereksiz ve pahalı bir ürün olabilir. ancak ben her sabah elimi yüzümü yıkamak yerine duş alan bir insanım, her gün saçımı şekillendirmem gerekli. bunu yaparken de daha fazla zarar görmek istemiyorum. üstelik kuaförler bir daha ne zaman açılacak bilemiyoruz. kişisel görüşüm fiyatına değer bir ürün olduğu yönünde.

  • eveeet sonunda 500 sene konusacaklari bir gündemleri oldu.

    edit: madem dikkat çektik, o zaman biz de bir araya gelip saunaları boykot ediyoruz. ve diyoruz ki, kahrolsun fin hamamı, yaşasın yerli ve milli atamızdan yadigar göbektaşlı tellaklı türk hamamı!

  • allah belanızı versin. hiçbir suçu günahı olmayan bir gencin başını yediniz. herkes cezasını kendi vermeye kalkarsa işte bu olur. suçlama ne kadar büyük olursa olsun. suçun cezasını devlet vermeli şahıslar değil.