hesabın var mı? giriş yap

  • semavi dinlerin anlattığı hikayelere göre iblis, allah'ın ademi herhangi bir açıklama yapmadan yaratmasına içerleyip, ona secde etmeyerek dik duruş sergilediği için makamdan kovulmuş. makamdaki diğer melekler:

    ''aman iblisciğim, ne yapıyorsun? kendine gel'' diyerek arabuluculuk etmeye çalışsa da iblis geri dönmemiş yolundan:

    ''kardeşim, biz zaten gerekli donanıma sahip değil miyiz? bir de bizden alt kapasitede yeni bir mahluk çıkarıp ona biat etmemiz niye isteniyor?'' diye çıkışınca melekler de: ''doğru lan'' deyip allah'a ufaktan itiraz sesi yükseltirler: ''yeryüzünde kan döküp, bozgunculuk yapacak birilerini mi yaratıyorsun?'' (bakara 30.)

    allah yine açıklama yapmaz: ''siz bilmezsiniz, ben bilirim.''

    melekler sus pus...ama bu sayede ödüllerini alırlar, konumlarını korurlar.

    iblis ise bu durumu kabullenmeyen tek varlık olarak pılısını pırtısını toplayıp kendi yoluna gider. dik duruşunun bedelini, allah makamındaki ayrıcalıklı konumunu bırakarak öder. kimse de ''helal olsun be, adamın bir duruşu var. sorguluyor en azından'' deyip tebrik etmez, tam üstüne ''lanet olsun iblise, o şerefsizin önde gidenidir'' diye arkasından konuşulur.

    sorgulamanın, onurlu olup dik durmanın bedeli şeytan olmakmış meğer. dinler de bunu marifet gibi anlatıp durmuş binlerce yıldır.

  • football manager'ın yıllardır en kadük kalmış kısmı olan duran toplara değinelim. duran toplar; günümüz futbolunda teknik direktörlerin oyuna direk etki edebildiği, sahadaki dizilişe müdahale edebildiği özel anlardır.

    herkes gibi ben de akan oyunda atılan golü daha çok severim. ama sezon başında; ayarladığım( kornerlerden defans ve atak, freekicklerden ise sadece direk/indirek defans senaryolarını ayarladım) ve antrenmanlarla desteklediğim duran top organizasyonlarında ligin zirvesinde yer alınca sizlerle paylaşmak istedim. şu an ligin ortasını geçmiş durumdayım.

    korner ile freekickten gol yemedim https://eksiup.com/p/4g592186zia3
    ve kornerde 12 golle ligin zirvesindeyim. https://eksiup.com/p/63592184c3a2
    (28 maçta durum bu.sezon devam ediyor)

    freekick atak kısmını da ayarlasam orada da fark yaratacağımı düşünüyorum. belki bu entryden sonra onu da ayarlar, sonuçları paylaşırım.

    bazılarınız, hazır duran top rutinleri indirip kullanıyordur ; fakat takımınız dizilişi ve duran top kullanan oyuncunuzun mevkisi hazır rutine uymuyorsa yarardan çok, zarara yol açıyor. dizilişiniz benimkinden farklı olacağından dolayı link vermek yerine tek tek mevkileri özelliklerine göre yazdım

    benim sezon başında ayarladığım duran top organizasyonları şöyle;
    korner defans=
    - 2 central defence(cd) uzun olan adamı tut(mark tall player)
    - 5 tane ortasaha/fullback 6 pasa sırayla dizin. (mark six yard)
    - 1 tane oyun kurucu veya pass/vision özelliği yüksek adamı ceza sahası kenarına koyun,kontra atak için(edge of the area)
    - 2 tane hızlı forveti(kanat forvette olur) ileri gönderin.

    korner atak=
    =uzak direk=
    - korner atak rutinleri direk takımızın dizilişiyle alakalı. o yüzden mümkün mertebe oyuncu tiplerine göre yazmaya çalıştım.
    -duran top kullanacak adamınızı "stay back if needed" olarak görevlendirin.( sanırım arayüzde problem var "taker" diye bi seçenek yok. bende böyle dolandım. benim duran top kullanan oyuncum mcr(ortasaha ortanın sağı?) pozisyonunda)
    - duran topu kullanan "far posta "ortayı kesecek
    - iki fullback "stay back"
    -1 dm veya defans özellikli orta sahanız "stay back if needed"
    - en iyi kafa vuran+zıplayan "attack from far post"(genelde targetman)
    - en iyi ikinci kafa vuran+zıplayan "lurk at the far post"(genelde central defence)
    - en iyi üçüncü kafa vuran+zıplayan "mark keeper"(genelde central defence)
    - anticipation ,decision,offball yüksek pırpır "attack near post"(genelde kanat olur)
    -anticipation ,decision,offball yüksek pırpır "attack ball from edge"(genelde kanat olur)
    - uzak şutu iyi, dönen topları toplayacak ortasaha nitelikli oyuncu "lurk outside"(genelde boxtobox, segundo vol. dlp,gibi oyuncular)

    korner atak=
    =yakın direk=
    - duran topu kullanan "near posta "ortayı kesecek
    - iki fullback "stay back"
    -1 dm veya defans özellikli orta sahanız "stay back if needed"
    - en iyi kafa vuran+zıplayan "attack near post"(genelde targetman)
    - en iyi ikinci kafa vuran+zıplayan "lurk at near post"(genelde central defence)
    - en iyi üçüncü kafa vuran+zıplayan "attack from far post"(genelde central defence)
    - anticipation ,decision,offball yüksek pırpır "mark keeper"(genelde kanat olur)
    -anticipation ,decision,offball yüksek pırpır "attack ball from edge"(genelde kanat olur)
    - uzak şutu iyi, dönen topları toplayacak ortasaha nitelikli oyuncu "go forward"(genelde boxtobox, segundo vol. dlp,gibi oyuncular)

    freekick defans=
    ==indirect -wide-==
    - 1 tane en iyi hava topuna ve markinge sahip cd altı pasın uzak bölgesi alan savunmasına görevlendirin( six yard box far post)
    -1 tane cd uzun adamı marke (mark a tall player)
    -4 tane ortasaha/fullbacki altı pasa dizin. ben altı pasın ortasına en kalıplı olanı koyuyorum.
    -- 1 tane oyun kurucu veya pass/vision özelliği yüksek adamı ceza sahası kenarına koyun,kontra atak için(edge of the area)
    - 1 tane hızlı forveti(kanat forvette olur) ileri gönderin.
    - geriye ne kaldıysa duvara gönderin

    ==deep==
    - 1 tane en iyi hava topuna ve markinge sahip cd altı pasın uzak bölgesi alan savunmasına görevlendirin( six yard box far post)
    -1 tane cd uzun adamı marke (mark a tall player)
    -4 tane ortasaha/fullbacki altı pasa dizin. ben altı pasın ortasına en kalıplı olanı koyuyorum.
    -- 1 tane oyun kurucu veya pass/vision özelliği yüksek adamı ceza sahası kenarına koyun,kontra atak için(edge of the area)
    - 1 tane kişi "man mark"
    - 2 tane hızlı forveti(kanat forvette olur) ileri gönderin.
    - geriye ne kaldıysa duvara gönderin

    "high octane football" entrysine de bakmanızı öneririm.(bkz: #142762430)

  • benim evliliğimde çocuklardır.

    biri sekiz, diğeri altı yaşında iki vahşi erkek besliyoruz. eşim için hiçbir problem yok, çocuklar mükemmel. özellikle büyük çok zeki. fakat benim için boşanmanın eşiği. iki çocuk da o sevimli hallerinden bu noktaya nasıl geldi çözemiyorum. eve girmek istemiyorum artık.

    en son büyük olanı, küçüğe kedi maması yedirirken yakaladım. önlüğünü de taktırmış, itinayla mamaları kaşığa tek tek koyup besliyor. vurmadım. kaç tane yedirdiğini sordum, güldü; ama yine vurmadım. yemeğini aldım diye küçük ağlamaya başladı bu sefer.

    arkadaşlarım özgür eğitim, özgür okul, ekolojik pedagoji muhabbetleriyle başımın etini yedi. iyi dedim, okudum hepsini. güzel tamam da sanmıyorum dedim. büyüğü müfredat dışı, bahsi geçen referanslara dair eğitim veren özel bir okula gönderiyorum. ağaçlar altında ders, doğa gezileri, atölyeler falan. ikinci ayında okula çağırdılar. bir sıkıntısı mı varmış evde? anlatmak ister miyiz? var. kardeşine kedi maması yedirip mobilyaları kırıyor. ağaç falan yaramamış. bahçeye bağlasalar sesimi çıkarmam. çocuk da iki ay çıkarmaz, sever. hoşuna gidiyor böyle acayip şeyler. bi ara eğitim videoları izlerken önüme köpek eğitim videoları çıktı. eline ödül maması koyup burnuna tutuyor köpeğin, o da oturuyor. aldım çikolatayı gittim yanına, burnuna doğrultup otur, dedim. kaçtı gitti.

    keşke şimdi hiç değilse büyük olanı alıp otuz iki yaşında falan geri getirseler eve.

  • maç sonu ligtv'ye röportaj için kaç tane türk oyuncu geldi ama 24 kasım öğretmenler gününü kutlayan bir tek kuyt oldu. bizimkiler öküz, öküz.

  • amma abartmışsınız amk. adam fake make yememiş, acil işi çıktığı için olay mahalinden ayrılmış. bi de dalga geçiyorlar.

  • sevdigim kizin evine ilk defa gidip, geç saate kadar film izleyip, güzel bir gecenin ardından sarılarak uyumus, boynunu bir an olsun burnumdan ayirmamistim. o koku her saniye burnumda olsun istedim. okula gitmek icin sabah yataktan ciktim. uyandim demiyorum cunku heyecandan uyuyamamistim. yanagina opucuk kondurup evden ciktigimda yolda gordugum ise gitmekte olan mutsuz yuzlere, olm hayat cok guzel lann gulsenizeeee demek gelmisti icimden

    sonra kiz terk etti mk

  • kız isteme, söz, nişan, kına, düğün, balayı şeklinde seri albüm yapan, her albüme ortalama 200 fotograf ekleyen bağyan arkadaşın duvar'ına doğru;

    "aman bu gazla gerdek gecesi resimlerini de koymayasın banu'cum"

  • aynı evde yaşamanin getirdiği sorumluluğu bilmeyip kolayca ceketin alınıp çıktığını zannedenler için evlilik ile arasında büyük farklar var zannediliyor, yok öyle bir şey .

    aynı evde yasadigin insanı istediğin zaman öyle pat diye bırakıp gitmek asıl firmalaşmanin ta kendisi olmuş oluyor, uzgunum. abi madem illa gideceksin git tamam da seninle toplum baskısının en büyük kısmını sırtında almış kadını bir anda bırakıp gitme.

    ondan sonra bu kızlar çok rerero. ee tabi olur.

  • adam köylü zaten. doğma büyüme beypazarlı. para ve mevki bozmuyor adamı. imelihin gözlüğü fiyatına 3 takım elbise düzer. dekatlon marka spor ayakkabı giyen adam harama el uzatmaz.