hesabın var mı? giriş yap

  • böyle saf, sürekli gülen çocuklar olur ya, münevver öyleydi işte. suratından gülücük eksik olmazdı.

    tanıyan tanımayan herkes melek diyor ya hani, gerçekten melek gibiydi. bir tövbe tövbeee demesi vardı, sırf onu söyletmek için sınıfta saçma saçma şeyler söylerdim. he bir de sürekli saçlarıyla oynardı, bir parmağı sürekli saçlarının uçlarındaydı. elleri de minicikti. sonra hadi fal bakalım diye tuttururdu, meraklı melahat derler ya münü'ye uygun bir lakaptı bence. konuşmaya başlayınca yanaklarını sıkası gelirdi insanın. böyle bıcır bıcır... bir gün sınıfa elimde browni falan girdim sırada oturuyordu, pislik yapayım dedim. gittim yanına bak münü şimdi ne yapcam dedim, baktı, browniden koca bir parça ısırdım çiğnedim, o da meraklı gözlerle bakıyor, sonra açtım ağzımı ööö diye, bir ıyy diyerek kaçışı vardı kopmuştuk sınıftakilerle.
    o kadar iyi niyetliydi ki, herkesi kendi gibi sanardı. kuşummm kuşumm diye ortalıklarda gezinirdi. parça parça bunları hatırlayıp, onu düşününce bir gülümseme yerleşiyor suratıma. unutmuyor insan sesini, gülüşünü. keşke diyoruz ama...

    okuldaki son günü de dün gibi düşününce.

    doğum günü için yer ayarlamaya gideceklerdi onunla birlikte. yine o parlak sarı ugg'larını giymişti. çok dalga geçerdim o ayakkabısıyla da. o gün geldi kuşum dedi sence pantolonumu ugg'ların içine sokayım mı yoksa üstünde mi kalsın. bende dalga geçtim yine kızım o ne ayakkabı ya çıkar bence komple diye. ya söyle hadi dedi. söyledim. meğer son kez dalga geçmişim münü'yle. hayatında ilk kez, sevgilisi dediği adamla doğum günü için yer ayarlamaya gidecekti. içi içine sığmıyordu, mutluydu, nişantaşında olacak, bir yer var diyip duruyordu. sürekli sırıtıyordu. sonra ders bitti. okuldan çıktık. o çıkışta bekliyordu, taksi geldi, binip gitti...

    insanın aklının alamayacağı şeyler vardır ya hani, bu da onlar biri. böyle bir insana, böyle bir kader mi diyim ne diyeyim bilemiyorum... ama bildiğim tek bir şey var, onu tanıyan biri kesinlikle onu unutmayacak. hep gülücükleriyle hatırlayacak.

  • 1- devrimci papağan

    1789 yılında fransa'da mutlak monorşi yıkılıp yerine cumhuriyet gelmesinden 3 yıl sonra fransa'da sahip siz bir papağan ''yaşasın kral '' diye bağırması sonucu halk papağanı yakalar.

    mahkemeye çıkarılır,devrimi öven slogan ezberletilmesine karar verilir.hayvan ezberlediği için idamdan kurtulur.

    2- insan yiyen domuz

    1864 yılında bir domuz sokakta oynayan kıza saldırıp kulaklarını yer.domuz idam edilerek cezası verilir.

    3- katil arı

    1864 yılında avrupa'da arıl sokmasına alerjisi olan adam fenalaşarak öldü.ailesi arılardan şikayetçi oldu.arının geldiği kovan tespit edilip 1 kovan arı dumanla idam edildi.

    4- yumurtlayan horoz

    1474 yılında isviçre'de yumurtlayan horoz görüldü,mitolojik bir hikayeden etkilenen halk mahkemeye taşıdı.
    şeytan olduğuna karar verilip yakıldı.

    5- hırsızlar ve köpek

    1906 yılında iki hırsız ve bir köpek bir adamın önünü kesip paralarını almış.bu sırada köpek adamı ısırıp kan kaybından ölümüne neden olmuş.

    yakalanıp yargılanan hırsızlar köpeğin suçlu olduğunu söyledi.
    hırsızlar hırsızlıktan köpek ise kasten adam öldürmekden idama mahkum oldu.

    6- fil topsy

    video fil topsy

    tarih ve bilim platformundan alıntı;

    --- spoiler ---

    topsy, 1875 yılında forepaugh sirki tarafından abd’ye getirilmişti ve sirkle birlikte, amerika’nın dört bir köşesinde, yaptığı şovlar ile, binlerce izleyiciyi eğlendirdi. ama ne yazık ki onun büyük bir sorunu vardı: 3 tonluk öfkesi!
    topsy, son üç yıl içinde, 3 bakıcıyı öldürdü. son kurbanı, ona yanan sigara yedirmeye çalışan içkili bir bakıcıydı.

    sirk, fili, coney adası’nda bulunan hayvanat bahçesine yolladı. olaya bakan mahkeme, topsy’ye ölüm cezası verdi. halka açık bir alanda asılarak idam edilecekti. bu haber üzerine, hayvan severler derneği, filin asılmasının zalimce bir yöntem olduğu konusunda protesto yapmaya başladı. bu nedenle mahkeme, topsy’i, o zamanlarda yeni bir infaz yöntemi olan elektrikle idam kararı verdi ve meşhur mucit thomas edison’u da cellat olarak atadı.

    edison'un esas amacı doğru akımına kendisine rakip olan nikola tesla'nın alternatif akımın ne kadar tehlikeli olduğunu göstermekti.

    --- spoiler ---

    6600 volt elektrik verilerek idam edildi fil topsy

    7- koşturduğu için asılan kedi

    1650 yılında protestan bir hakim kedi fare kovalıyor pazar günü diye asılmasına karar verdi.

    8- dana ile adam

    dana ile ilişkiye giren adam tek başına değil suçu ikisi işledi diye ikisi yakılarak öldürüldü .

    9-fil mary

    http://www.tarihiolaylar.com/…-edilen-fil-mary-1248

    --- spoiler ---

    fil mary tarihin ilk asılarak idam edilen filidir.

    13 eylül 1916'da amerika birleşik devletleri'nin tennessee eyaletinde, erwin kasabasında bir sirkte gösteri yapan fil mary, bakıcısının kendisini kızdırması sonucunda bakıcısına saldırmış ve bakıcısını öldürmüştür.
    cinayet suçundan yargılanan fil mary suçlu bulundu ve idamına karar verildi.

    --- spoiler ---.

    10 - osmanlı’da idam edilen maymunlar

    https://hayvanozgurlugucevirileri.com/…n-maymunlar/

    maymunların ön plana çıkmasından rahatsız olan dindar bir kesim farklı dedikodularla bu hayvaların öldürülmesine ön ayak oldu.

    konuyu aşağıdaki kanaldan aldım.farklı kaynaklarda kullandım.

    video kaynak

  • erkeğin dış görünüşe önem veren yüzeysel bir yaratık olmasındandır. kız ne kadar çirkin olursa olsun erkek bunu yaparak kızın gururunu kırarsa öküzdür, ayıdır, ataerkil düzenin tuğlasıdır. halbuki kızlar tamamen iç güzelliğe bakıp reddeder. erkek kesin bir hata yapmıştır ondan yani.

    bu feminizm iyiymiş lan kafası şimdi geldi bak.

  • hanımeli çiçeğinin kokusu, ve hatta tadı.

    çocukken ki bu bir yüzyıl öncesiydi, oturduğumuz yerde bahçeler filan vardı. bazı bahçelerde ve bizim bahçede bu hanımeli çiçeği açardı ve bayılırdım kokusuna. çiçek olgunlaşınca koparıp dibinden özünü emerdik. aman yarabbim o nasıl bir zevkti.

    bir kaç sene önce bütün gece arkadaşlarla takılmış, sabahın ilk ışıkları ile eve dönüyorum. durakta inip eve doğru gözlerim kapandı kapanacak şekilde yürürken, otoyol yolun kenarında bir koku hissettim. yemin ediyorum o kadar mutlu olduğun an çok azdır. uyku filan kalmadı. içim içime sığmadı bir anlığına. böyle içimden 3-5 saniyelik bir coşku seli geçti. bir kahkaha atasım geldi. sanırım çocukluğumu çok özlüyorum. belkide oturup ağlamalıydım o an.

  • sahşen ben düşük bel pantulunun üzerine minik bi tişort giymiş ve eğildiğinde donu görünen bi ablayı katiyen uyarmam.
    kendisi zaten eğilme eylemini gerçekleştirtiğinde bunun olacağını yüzde binbeşyüz biliyor ve ona göre giyiniyor.
    ben bunun başıma geleceğini bildiğimden kelli ya üzerine uzun bi tişört giyerim o düşük bellinin ya da o minnak tişörtün altına yüksek bel pantul.

    bunun dışındaki diğer durumlarda iç çamaşırı görünen ablalar da çok sikimde değiller açıkçası.
    kazadır şudur budur bittabi olur ama bi kadın giyindigi zaman eğildiğinde, bacak bacak üzerine attığında veya zipladığında neresinin ne kadar görüneceğini herkesten çok iyi bilir.