hesabın var mı? giriş yap

  • 27 kasım 2007 günü prens charles ile tuvalet çıkışı konuşmam hayatımda yaşadığım en ilginç ünlü ilişkisi olabilir sanırım..

    ulan 3 saatlik data structure dersinden çıkmışım, sıkışmışım zaten hadi bir tuvalete gireyim dedim, bu arada etrafımdaki insanların %90 ı takım elbiseli tuvalette..tam tuvaletin çıkışına geldim bir kalabalık, kamera ışıkları, fotoğraflar falan filan derken aradan 2 ,3 saniye geçmeye kalmadı prens charles ile karşı karşıya geldik..ben ne olduğunu anlamadan bir de bana soru sormaz mı? olayı algılamam zaten bir kaç saniye sürdü..ondan sonra cevaplayabildim sorusunu..soru da şuydu "okuldaki eğitimden memnun musun?" bendeki cevap sadece "evet" olabildi tabiki.. sonra sorular devam etti, ben yine girdiğim şokun etkisiyle kısa cevaplar verdim,ardından yürümeye devam etti..tabi ben olayın şokunu belirli bir süre atlatamadım.. düşünsene lan tuvaletten çıkıyorsun karşında prens charles dersler nasıl diyor.. hatırladıkça ara ara gülüyorum hala..

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)

  • devletin kontrgerilla mantığının hızlıca işlemeye başladığının göstergesi. verilmeyen 400 vekilin karşılığı bunlar.

  • algoritması sorulmuş tatmin edici bir cevap olmadığından anlatayım.

    kuru asıl belirleyen yerli ve yabancı piyasa yapıcı bankalardır. buna interbank piyasası denir. belirlendiği yer londra yada istanbuldur denemez çünkü elektronik olarak gerçekleşir.

    piyasa yapıcı bankalar her saniye elektronik platformlara dolar tl yi almak istedikleri fiyat ve satmak istedikleri fiyat olmak üzerq alış ve satış kotasyonu girer. bloomberg, reuters,360t , integral vs gibi yazılımlara girilir yani bu kotasyonlar. bu platformlar öenek olarak akbank ın girdiği kotasyonu alır citibankla eşleştirirae anlık fiyat oluşmuş olur. aslında borsanın işleyişi gibidir.

    bu platformlarda her an yaklaşık 200 banka alım satım kotasyonlarıno girer sistem emirleri eşleşir ve anlık genel bşr fiyat oluşmış olur. dolar tl olarak ekranda gördüğünüz rakam bu.

    siz bu bankalar arası piyasaya erişemezsiniz sadece bankalar emir girebilir.

    bu sistemlerde oluşan fiyat sonra banka tarafından kendi platfomlarında üstüne marj eklenerek internet sitesinde şubede yayınlanır siz de o fiyattan alım satım yaparsınız.

    örnek sistemde oluşan alış 8.3040 satış 8.3060 sa banka bunu kendi cep şubesinde 8.3010 8.3080 yapar hem alım hem satımdan kazanır.

    döviz büroları da bloomberg reuters vs üstünden bu oluşan kuru alırlar ve ona göre kendi marjlarını ekleyip yayınlarlar.

    bu sistemler döviz bürosuna banka ile işlem yapma hakkı da tanır yani ekrandan gördüğü fiyst üstünden banka ile işlem yapabilir. ama bu bankalae ararası piyasa değil banka ile 1-1 işlemdir.

  • kisinin uyku sirasinda ruya gordugunun farkinda olmasi ve ruyasindaki olaylari kontrol edebilmesine verilen isim. becerebilirseniz mukemmel bir olaydir. genelde uykudan tam (bkz: rem) evresinde uyandirilip, tekrar uykuya dalarak gerceklestirilebilir. hatta ruyalariniza kaldiginiz yerden bile devam edebilirsiniz.
    bilimsel olarak ilk frederick van eden tarafindan aciklanmistir.

  • bence burda önemli olan yarım saatte eve varıyor olması değil, saat 17:00'de işten çıkabiliyor olmasıdır.

    ağzına sıçayım onun, öyle işi nerden bulduysa beni de aldırtsın. ne iş olsa yaparım.

  • tüm kadınlar öyledir demek çok büyük haksızlık olur. ama aralarında böyle bir kesim gerçekten var.

    üniversite 1. sınıfın ilk döneminde davutpaşanın çılgın yokuşunda otosptop çekiyordum, erkeğim diye almıyordu şerefsizler. kız görünce el freni çekiyolardı. bende teknik resim çantasıyla gülümseyerek çıkıyordum o yokuşu, geziniyordum koridorlarda hiç bi allahın kulu bakmıyordu

    2. dönem bmw'yle gelip gitmeye başladım. bmw dediğimde yanlış anlaşılmasın 6 serisi, z4 falan değil, alt tarafı 1 serisi

    ulan bırak bakmayı, tek dönemde 4 defa sileceğimin altında not buldum lan. 3 defa fakültenin önünde tek başına oturup bir şeyler okurken gelip tanışma teklifi eden kızla karşılaştım. var mı lan böyle bir şey, ne değişti? ben yine aynı bendim? cebimdeki para da aynı paraydı?

  • hava soğuktur...
    sen de küçük olmalısın.
    baban,annen yanında.
    ne derdin var ne kederin.
    belki de içerde yer yatağında yatıyorsundur he?
    akşam fındık falan konmuştur sobanın üstüne.
    o soba seni ısıtsın diye çalışan baban,oturmuş çay içiyordur.o kadar da keyif yapsın değil mi?
    sonra ışıklar söner,
    tavanda kırmızı bir gölge...
    sobadan gelen çıtpıt sesler...
    annen yatmamıştır daha.sobanın içindeki odunun,kömürün tamamen yanmasını bekler.
    belki de yanına uzanır.
    mutlusundur işte.
    huzurlusundur.
    büyüyünce,o günleri bu kadar çok özleyeceğini hiç düşünmemişindir.
    sobadan yansıyan ateşin kırmızısı,yerini kömürün rengine bırakır büyüdükçe.
    üzülürsün.