hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye'de sıra kültürü yoktur çünkü türkiye hırsızlar memleketidir. herkes imkanı dahilinde çalar. kiminin imkanı vardır devleti hortumlar, kimi ancak vergi kaçırır, kimisi de böyle başkasının sırasını çalar. hırsızın utanması olmadığı için de yaptığından utanmaz, laftan incinmez.

  • adanın mülkiyetini alıp üzerine istediği yapıyı kurabiliyor olmasi bir tek bana mı tuhaf geliyor? bizler tarım arazilerinin köşesine iki odalı bir barınak koymaktan imtina ediyorken (kaldı ki yasak), başlı başına bir doğa güzelliği olan az sayıdaki adalarimizdan birinin bir kişiye kayıtsız teslim edilmesi çok garip değil mi?

  • --- spoiler ---

    çocuğun okuluna "kırmızı, dar, göğüs dekolteli, mini elbise" ve yüksek topuklarla, koca eşliğinde gidilir ve psikolojik danışmana sorulur: bu çocuk neden böyle?

    --- spoiler ---

  • deney:evde, babaannenin anneannenin evinde bulunan bütün ilaçlardan gizlice bir tane aşırıp, havanda dövüp öksürük şurubuyla karıştırıp tüm hastalıklara iyi gelecek tek bir ilaç imal etme projesi.

    sonuç: temizlik sırasında yatağımın altındaki zulada deney malzemelerimi bulan annem tarafından deneye son verildi.

  • benzinlikten veya baska bir kesimden nereden yola cikarsaniz cikin katilacaginiz yol tek yön ise veya bolunmus bir yol ise (karsi yola gecemeyecegimiz yollar) yani baska bir yola erişmek icin bir şerit ya da yol geçmeden yapilacak ise sinyal verilmez.
    sayet benzinlikten ciktiniz benzinlik sagda bu arada ve yola girmek icin bir katilim/hizlanma şeridi var ise katilim seridinden asil yolun sağ seridine *hizlanarak kontrollu girerken sola sinyal verilir yani ''ben katilim seridindeyim ama buradan yoluma / seridime girecegim'' mesaji verilir sinyal ile.

    katilim seridi yok ise sinyal verilmez trafik kontrol edilir ve benzinlik yolun saginda ise sag seritten devam edilir. benzinlik yolun solunda ise sol seritten devam edilir.

    sayet gidis gelisli cift serit bir yol ise karsi seride gecmeye, donuse engel bir uyari tabela yasak yok ise ;

    benzinlikten cikarken saga gidilecekse saga sinyal verilir çunku sola donme secenegim de var.

    sola donulecek ise sola sinyal verilir cunku saga gitme secenegim de var.

    girilecek yollar cok seritli ise girisler her zaman size en yakin seritten yapilir yani giris yolun saginda ise sag seritten devam edilir giris yolun solunda ise sol seritten devam edilir.

    guvenli sürüs uzmanı ve trafik kaza bilirkisi olmamın vermiş oldugu yetki ile yazıyorum.
    koyuya ''bence, bana gore'' diye baslamadim
    kurallar nettir kisiye gore degismez sacma da bulsak, mantigimiza uymasa da trafik yonetmeliginde acikca yazilan kurallar, kanunlar tartismaya / yoruma acik degildir olmamalidir da.
    yani o kural o yonetmelikte oldugu ve degismedigi surece biz uymak zorundayiz.

    sacma ya da mantiksiz buldugumuz kuralin icinde bilmedigimiz gozden kacirdigimiz detaylar olabilecegini ve bu kurallarin keyfi, gelisi guzel konulmadigini bilmeliyiz.

  • 0-0'ın 1 puan olması. bence 0-0'ın karşılığı 0 puandır. bunun dışındaki tüm beraberlikler yine aynı şekilde 1 puan sayılmalı. böylece hem defansif futbol bitecek hem de yeni bir heyecan gelecektir.

  • adamlar 2 santim ileri gittiğini kar sayıyor. geri geri gitmiyor ki tramvay geçsin. istiyorlar ki tramvay yanlasın da öyle geçsin. tam sığırlar.

  • -neden sizi işe alalım?
    +bunun cevabını size konuştuklarımızla açık ve net olarak verdiğimi düşünüyorum.
    -"açık ve net" aynı şey değil mi?
    +hayır
    -nasıl yani, açıklar mısınız?
    +televizyon bazen açıktır ama net değildir mesela...

  • asansör fobimi depreştiren videoya konu olmuş asansör. ben hep kontrolsüz bi şekilde aşağı düşmesinden korkarım asansörün. hiç tavana çakılma korkum yoktu. teşekkürler ekşi sözlük!