hesabın var mı? giriş yap

  • "peki hocam bizim hiç mi nükleer silahımız yok? bonba gibi bişi falan?" sorusunun ısrarla sorulduğu derslerdi. bol bol komplo teorileri sorulurdu bizim albaya. adam da ısrarla "türkiye cumhuriyeti'nin kendini savunacak gücü vardır." diye cevap verirdi. işte böyle ısrarlı sorulara bile sabırla cevap veren bir adamdı. iyi bir adam, iyi bir öğretmendi. müfredat neyse onu anlatır, geri kalan zamanda da soruları cevaplar, bizimle sohbet ederdi. öyle tekmil falan da istemedi hiç. hatta ilk ders kendini tanıttı, bizi tanıdı. "sorusu olan var mı?" diye sordu. arkadaşın biri "tekmil vercek miyiz komtanm?" diye sordu. o da "gençler burası kışla değil. siz de asker değilsiniz. siz öğrencisiniz burası da okul. ben de burada öğretmenim. bana öğretmenim ya da hocam diyebilirsiniz ama bana burada komutanım demeyin." demişti. işinden dolayı gelemediği bir hafta olduğunda, ertesi hafta derse girince gelemediği gün için özür dilerdi.
    öyle bir albaydı kendisi.

  • zeytin dali harekatina guzellemeler dizdikten sonra hdp'li oldugunu iddia eden kalitesiz troll serzenisi.

  • kpss'den bir türlü atanabileceği kadar yüksek puan alamamış özel sektör kölesi bir garibanın tespiti. amk sanki özel sektörde çalışınca dünyayı keşfediyorsunuz. atomu parçalıyor, meteorlara söz geçiriyorsunuz. keşke memur bari olabilseniz...

  • son iki haftadir paritesi 6-8 dolar arasinda seyreden, bugun 8.35 olmus para birimimiz. ote yandan "difikulti" de katlanarak artmakta, ah keske eskiden girisseymisim dedirtmekte. bu kadar ekran kartini daha sonra nereye sokucam diye sordurtmakta.

  • +siri seni seviyorum.
    -öyle mi, teşekkür ederim.
    +sen de beni seviyor musun?
    -rehberinde askim var aramamı ister misin???

  • eğer ülkedeki üstler yeni akit veya sabah gibi gazetelerin açık açık atatürk düşmanlığı yapmasına izin veriyorsa elin yunanı neler yapmaz... biz önce kendi ülkemizdeki atatürk düşmanı yazılı medyayı durduralım da yunanı sonra konuşsak daha iyi gibi.

  • geçen hafta ilk kaynak kodlarındaki veritabanına bakarken tesadüfen keşfettim: başlangıçta saat bilgisi kaydediyormuşum. o yüzden ilk entry'nin de kayıt saati net olarak belliymiş: 15 şubat 1999 20:16 est (hosting şirketinin zaman dilimi). yani türkiye'de 16 şubat 1999 gece 03:16'ya denk geliyor aslında. ben hep 14 şubat akşamı başlayıp 15 şubat'ta release ettiğimi sandığım sözlüğü 16 yıl sonra 15 şubat akşamı kodlamaya başlayıp 16'sında release ettiğimi anladım. aylar boyunca timezone hep geriden geldiğinden türkiye'de o tarihlerle gördüğümüzden de duruma uyanmamışız tam tersine entry tarihlerini baz aldığımızdan da doğrusu o zannetmişiz. vay arkadaş.

    db'ye aktarırken saat bilgisini kaldırma sebebim de sanırım bu zaman dilimi işiyle uğraşmak istemediğimden. o zaman bu kadar katastrofik bi probleme yol açtığımın da farkında olduğumu sanmıyorum. şimdi bunu keşfedince de bir anda tarihte pek çok olayın dünyanın başka yerlerinde söylendiği günde gerçekleşmediğine uyandım. mesela "doğduğum gün şu olaylar olmuş" istatistiği bile manasız kaçıyor bu durumda.

    edit: max zorin düzeltti, gece 1 değil 3 olacak, sağolsun.