hesabın var mı? giriş yap

  • başka hangi ülkede, ülkeyi yöneten kişi kendi fotoğrafını maske mesafe temizlik diyerek boş stadlara astırır merak ediyorum. afrika kabile devletlerinde bile yoktur bu. hatta kuzey kore' de dahi. kocaman bir surat, bulunduğu makamın logosu, ve sosyal mesafe uyarısı. ahsghsjsks

    düşünsene premier ligde kraliçe elizabeth fotografları, bundesliga'da merkel falan.. maske mesafe temizlik diyor. adam postere bastırdığı sosyal sorumluluk mesajında bari maskeli bir fotoğraf kullanır a.q. o da yok. bildiğin seçim dönemi kullanılan fotoğraf.

    rezil akp propagandası ile futbolun dahi en ufak zerresine bulaşmış bir kişi tarafından yönetiliyoruz; yanında diktatörlük bile basit kalır.

    not: tamam arkadaşım. sırf o dedi diye maske takacak milyonlar var ok. ne yazmışım. bari postere maskeli bir poz koysaydı. amaç madem sosyal sorumluluk mesajı. kandırmayalım birbirimizi.

  • çünkü nasıl açılacağımı bilmiyorum.

    çünkü ağzım laf yapmıyor, en kötü kusurlara sahip de olsan sözlükte de piç olarak bilinen kesim laf lafı açıp, kızı bağlarken ben noktalama işaretine dikkat etmeye kasıp, kızı gerim gerim geren şeyler yazıyorum.

    çünkü onu eğlendiremeyebilirim, sosyal olarak kısıtlı geçmişim var ve öyle ne zaman nereye gidilir, nerede ne yapılır bilemem.

    çünkü başkası kızın orasına burasına rahat dokunabilirken belim elim titrer, gidemem yanına. korkarım ne olursa olsun.

    çünkü başkası hızlı davranırken ben doğru zamanı beklerim ve o zaman gelmeden o kızı kaybederim.

  • çok imrendiğim insan.

    yaşım inşallah doğacak çocuklarımın büyüdüklerini görmeye yeterse mutlu bir şekilde, huzurlu yuvamda yapmayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam.

    düşünsenize... bodrum'da sıcak bir yaz akşamı, denizden gelinmiş hafif yorgunluk var hanımla bahçede koltukta keyifli keyifli oturuyoruz. çocuklardan oğlan olan mangalı almış eline yakmış ızgarayı, kız olan sofranın son rötuşlarını yapıyor. sonrasında oğlanla kız ''yemekler hazır hadi gelin'' demişler. şahane bir deniz manzarası var, rakılar konulmuş, sohbet gani. yaşlılığın da vermiş olduğu ağırlıkla 2. dubleden sonra hafiften kafalar güzelleşmiş bizim çocuklarla hayatı konuşuyoruz. bir insan başka ne ister ki?

    tek sıkıntılı tarafı, çocuklar yemeğin sonlarına doğru kalkacaklarını hissettirecekler o çok can sıkacak. malum bodrum gecelerine akacaklar. inşallah öyle güzel anlaşırım ki onlarla, bu tarz muhabbetlerde hep evde kalmayı yeğlerler.

    yaşlandık ulan, daha çocuklar doğmadan yaşlandık!

  • nedense elon musk'ın yörüngeye kimseye sormadan kafasına göre uydu yolladığı gibi bir izlenim var, halbuki fcc'den (federal communications commission - federal iletişim komisyonu) izin almadan iletişim uydusu işletmeniz mümkün değil, tahmin edeceğiniz üzere starlink'in izinleri de tam. hatta yakın zamanda uyduları daha alçak yörüngede çalıştırmak için tekrar izin istediler.

    uzayı çöplüğe çevirdiği de yok, zira görevi biten uydular üzerlerindeki motorları kullanarak alçaltılacak, bozulanlar da alçak yörüngede oldukları için * kendi kendine 4-5 yıl içerisinde atmosfere girip yanarak yok olacaklar, tasarımları buna göre yapıldı; mayıs 2019'da yollanan 60 uydunun %95'i, kasım'dan beri yollanan 400 uydunun ise %100'ü atmosferde yanarak yok olabiliyor.

    en ciddi sıkıntı ise -özellikle amatör ve profesyonel astronomlar için- yaratacağı görüntü kirliliği. starlink 2 görevinde uydulardan birinde özel bir boya denenmişti, starlink 9'dan itibaren de bu konuda başka önlemler de alınarak görünürlükleri azaltılacakmış. nasıl bir sonuç verecek göreceğiz, ama starlink ve benzeri uydu gruplarının artmasının bilimsel astronomik gözlemlerin çoğunlukla uzaya kaymasına sebep olabileceği konuşuluyor. (edit: astronominin uzun vadede uzaya kayması şu anda reddit vs. forumlarda yapılan bir spekülasyondan ibaret, kaynağı olan bir konu değil, new wave of turkish heavy chomar bunun konuda bilgisi olmayanların fantazisinden ibaret olduğunu ve gerçekçi olmadığını belirtti. ayrıca bu konuda ulusal / uluslararası bir düzenleme yok ve diğer şirketlerin veya ülkelerin de bu işe girişmesiyle astronomiye elveda diyebiliriz -ki bu da belirtmem lazım mı bilmiyorum ancak olumlu bir şey değil)

    şurada bahsedilen lazer bağlantısı ise henüz ortada yok, 2020 sonunda yollanacak uydulara lazerlerin eklenmesi bekleniyor. eklense bile ne zaman çalışır hale geleceği belli değil, binlerce kilometre ötedeki 3 boyutlu hareket eden bir cisme nokta atışı lazeri kitleyebilmek teknik olarak epey zor bir konu.

    şu anda lazer bağlantısı olmadığı için test amaçlı yer istasyonları aracılığıyla uydular arası bağlantı yapılıyor, bu nedenle büyük ihtimalle 3 ay sonra başlayacağı düşünülen beta test sadece abd ile sınırlı olacak. diğer yandan lazer bağlantısı çalışsa ve diğer ülkelere hizmet vermeye başlasa bile bağlanmak için özel bir cihaza ihtiyacınız olacağı için kapalı ülkelerde şu haliyle çağ değiştirmesi pek de mümkün değil, bu ülkeler modemin / antenin satın alınması - bulundurulmasını vs. yasaklayarak, ya da spacex izin verirse kendi kısıtlamaları olan versiyonunu kullandırarak bu işi kolayca çözebilirler.

  • az önce balkona çıktım. aşağıda iki tombik teyze vardı. başörtülü, kendi halinde, ellerinde eczane çantası olan ve sürekli bir yerlere yetişen teyzelerden. ne konuşuyorlardı anlamadım, biri diğerine şunu dedi:

    "benim içim dışım bir, içim de şişko, hep yemek düşünüyorum kötülük değil"

    kahkaha attım. inip teyzeyi yiyesim geldi. kırt kırt kırt!