hesabın var mı? giriş yap

  • "tavuklu omlet" diye bir şey var amk. düpe düz vahşet.! sen annelerini öldür, kes, sonra çocuklarının içinde pişir, ye.! zalimler..

  • türk milli takımın uzun adam pozisyonunda yedek oyuncu olarak oktay öztürk'e mahkum olduğu o karanlık yıllarda ülkemiz sahalarında uzun yıllar boy göstermiş adam gibi bir pivottu.niye hiç bir yönetici bu arkadaşa türk pasaportu ayarlayıp milli formayı giydirmedi o günlerde hep merak ederim.orhun'lu harun'lu o kadronun bir de rashard gibi pivotu olsaydı her şey çok güzel hatta hayatta bayram olurdu belki o günlerde...

  • reklam bombardımanı insan hakları ihlalidir. insanların bilinçaltını çöplüğe çeviren bir zulümdür. bu zulümden kurtulmak için adblock kullanmaya mecbur bırakılmak vahim bir durumdur.

  • yapması en kolay bitkisel sütlerden biri. yalnız sek içmesi diğerleri kadar lezzetli değildir. sonuçta kimse bir badem sütü değil.

    ölçüsü 1 ölçek yulafa 4 ölçek su şeklinde iyi sonuç veriyor genelde ama daha kıvamlı isteyenler suyu azaltabilir.

    iki yöntem var aslında:
    1. yulaf ezmesini blenderdan geçirip una yakın bir hale getirmek. sonra suyu ekleyip 1-2 dk daha karıştırıp süzmek. (süzmek tercihe kalmış. eğer kek için kullanacaksanız hiç posasından ayırmaya gerek yok yavrucağı.)
    2. yulaf ezmesine üstünü örtecek kadar ılık su eklenir ve 5 dk yumuşaması beklenir. sonra su koyup blenderdan geçirip süzme işlemini uygularsınız.

    içmek istiyorsanız tatlandırmak için tarçın, pekmez, kakao, vanilya, vs istediğiniz bir şeyi kullanabilirsiniz ya da meyveli içecek * hazırlayabilirsiniz. en güzeli tabi ki muz ve kakaonun dayanılmaz birleşimidir.

    dolapta beklemek bu yulaf sütüne iyi geliyor, kendine geliyor. ancak dibine çökecektir endişe etmeyiniz ve çalkalayınız.

  • artık kimse rte iyi de çevresi kötü demesin.

    adam yüzde yüz şuurlu ve sorumlu. tarihe not düşülsün.

    yarın öbür gün "aa haberim yoktu," diyemez. kimse olmasa bile temel bey 2,5 saat dil dökmüş "vaziyet bu gel vazgeç bu yoldan," diye.

  • birazdan ssg gelecek; o zamanlar 8 yaşındaydım yanlış kod yazmışım o kodu düzeltene kadar sıkıntıdan yarım kilo zeytin yedim ama sonunda düzelttim, o hatalardan ders almasaydim ekşi sözlüğü kodlayamazdım diyip, debeye giricek.

  • check in genellikle 1 saat önce kapanır çünkü:
    yolcu sayısı ve bagaj sayısı sabit hale getirilip, bagajların uçağın kargo bölümlerine nasıl yükleneceği hesaplanır. bu hesaplamalar, uçağın ağırlık merkezinin uygun limitlerde çıkması için gereklidir ve her uçuştan önce yapılması gereken legal işlemdir. uçak tam dolu değil ise yolcuların check in yaptıkları koltukları dahi değiştirmek durumunda kalabilirler ki ağırlık merkezini korumak adına dağılım düzgün yapılsın.

    bu hesaplamalar en son kaptan tarafından kontrol edilir ve gerekirse müdahale edilerek düzeltilir.

    bunların tamamı için zamana ihtiyaç vardır. çünkü bagajların yüklenmesi, gerekirse farklı kargo bölümüne alınması zaman alan bir işlemdir.

    geniş gövdeli yani çift koridorlu büyük uçaklarda yolcu sayısı daha fazla olduğu için ve boarding daha fazla vakit alacağı için boarding'in bir saat önceden başladığı bile olur. böyle durumlarda check in daha önceden kapatılabilir.

    dolayısıyla "uçak orada duruyor, daha kalkmadı ama beni almadılar." tamamen cahilce bir önermedir.

    sözlük yazarlarına saygılarımla...

  • imla ne işe yarar?

    odamı yeşile boyamış.
    o damı yeşile boyamış.
    o, damı yeşile boyamış.
    o da mı yeşile boyamış?

    dilimizi bilmek hepimizin görevi.

    (alıntı)