hesabın var mı? giriş yap

  • bu feminist ilkeye halime kökçe, elif çakır gibilerin sarılması caiz değildir. zira sünni fıkhında taciz-tecavüz vakalarında dört şahit olmazsa tecavüz edene tazir cezası uygulanır. kadınların yemini ise muteber kabul edilmez. yani halihazırda sünni fıkhı "kadının beyanı kabul edilmez" derken sünnilerin "kadın beyanı esastır" diye yırtınması komik oluyor.

  • ve normal sezon sona erdi.
    ilk tur eşleşmelerine şöyle hızlıca bakacak olursak;

    toronto raptors 4–1 washington wizards

    nba tarihinin en başarısız takımlarından raptors, koç dwayne casey’in damıta damıta kurduğu sistem ile çok başarılı bir normal sezon sonunda doğu’yu lider bitirdi. normal sezon sonunda nba’in son 3 senesini domine eden golden state warriors’tan fazla galibiyet almış olmaları bile muazzam bir başarı esasında. konferans finaline kadar çok sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum. iki all-star ve bir sürü yan parça şebekten oluşan wizards 3 maç umut verip 4 maç siirt köy hizmetleri performansı gösterdiği için en fazla bir maç alırlar evlerinde diyorum. guardların kavgası (demar derozan - kyle lowry vs john wallbradley beal) başa baş geçse bile raptors’ın yedek kadrosu dalga geçer wizards ile. bol bol drake görürüz seride.

    boston celtics 4 -1 milwaukee bucks

    celtics sezon başı kadrosuna kattığı iki all-star’dan bir tanesini (bkz: gordon hayward) hiç kullanamayıp diğerini de sezon sonu ameliyat ettirince (bkz: kyrie irving) şu an oldukça ilginç bir durumla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. şampiyonluk umutları yok ancak en az 1 playoff serisi geçeceklerini düşünüyorum. kadro kıyaslaması yapıldığında bucks oldukça üstün ancak takım oyunu ve savunma namına bir geçer akçeleri yok. giannis antetokounmpo şu an izlediğimiz en heyecan verici ve durdurulmaz adam olabilir ama 40-15-8-4-3 gibi istatistikler yapmadığı sürece bucks’ın ilerlemesi güç. jabari parker, eric bledsoe, malcolm brogdon ve khris middleton gibi adamların ekstra bir şeyler üretmesi gerekiyor. öte tarafta jayson tatum ve jaylen brown için oldukça önemli bir seri olacak. brad stevens ve taktik dehası seriyi uzatmadan bitirir.

    philadelphia 76ers 4–1 miami heat

    trust the process. joel embiid yok gene de yenilmiyorlar. sezonu 16-0 galibiyet serisi ile bitirdiler. ben simmons kesin yılın çaylağı ancak çok net all-star performansı gösteriyor. ersan ilyasova kenardan çok faydalı skor katkısı veriyor. jj redick ligin en muazzam şutörlerinden birisi.
    öte tarafta miami sıfır yıldız ile güzel bir sezon geçirdi. kendilerine teşekkür ederiz. evlerinde dwyane wade’in eski günlerden %60 bir performansı sonucu maç kazanırlar. wade gene tribünlere “not in my house” çeker, kariyeri bittiği zaman izlenecek ekstra 45 saniye materyal çıkar.

    cleveland cavaliers 4-2 indiana pacers

    geldik zurnanın zırt dediği yere. lebron kariyerinin 15. yılında ilk defa 82 maçın tamamını oynadı. rakamları her zamanki gibi mvp hakkedecek seviyede. ve motivasyonunun üst düzey olduğuna kimsenin şüphesi yok. her türlü ilk turu geçer. 1 maçı kaybeder, bir maçı sallamaz diye tahmin ediyorum. öte tarafta paul george’u sezon sonu yok pahasına kaybedecek olan pacers’ın victor oladipo ve domantos sabonis alarak geldiği şu durum ayakta alkışlanmayı hakkediyor. zır deli lance stephenson ve lebron james eşleşmeleri çok zevkli geçecek.

    houston rockets 4–1 minnesota timbwerwolves

    t’wolves normal sezonun son maçının uzatma anlarında playoff’a girmeye hak kazandı ve mevcut en uzun playoff kuraklığına son verdiler. kadroları iyi ancak karşılarında gelmiş geçmiş en iyi hücum eden takımlardan biri var. playoff başarısızlıkları başarılarından fazla olan chris paul ve james harden’ın kanıtlayacak çok şeyi var. ilk turdan sıkıntı yaşamamaları gerekiyor. karl anthony-towns clint capella ‘yı savunacağı (veya harden ve paul ile adam değiştireceği) pick&roll pozisyonlarında oldukça sıkıntı yaşayacak sanırım.

    golden state warriors 4–0 san antanio spurs

    spurs eski spurs değil. kevin durant ve draymond green işi ciddiye alırlar. maç vermeden geçer seri.
    spurs üstüste 21. sene playoff’a kalması şu anlama geliyor. abd kanunlarına göre kendi başına alkol satın alma yaşına ulaştı spurs son kez playoff’a katılamadığı zaman doğanlar.
    portland trail blazers 4–2 new orleans pelicans
    bahis siteleri %65 portland diyor. ben de onlara güveniyorum ancak öte tarafta da anthony davis var. iki tarafta kazanabilir aslında. izlemesi zevkli bir seri olacak.

    oklahoma city thunder 3–4 utah jazz

    bir tarafta üst üste iki sezon triple double ortalama ile tarihe geçen russell westbrook, en iyi çift yönlü oyunculardan paul george, skor bulma konusunda nba efsanesi carmelo anthony ve belki de ligin en güçlü oyuncusu steven adams. öte tarafta nihayet potansiyelini gösteren ricky rubio, draftın sürpriz yumurtası dwyane wade 2.0 donovan mitchell, avustralya’nın jordan’ı joe ingles ve kollarını açtığı zaman 3. köprü olan büyük olasılık yılın savunmacısı seçilecek rudy gobert.

    bam güm seri izleriz. maçlar yakın skorlarla geçmez, kazanan rahat kazanır. okc tarafında (daha doğrusu russell westbrook) 42 sayı, 18 rebo, 15 asist gibi istatistikleri görmek ne kadar mümkünse 2/14 şut isabeti veya 9 top kaybı da o kadar mümkün.

    --- --- ---

    coming next: normal sezon ödül tahminleri

  • bizim bi başkomiser abi vardı, kızını kaybetmişti o zamanlar. masa altında vodka ile vişne suyu karıştırıp gençlerbirliği kupasıyla içerdi. ne yapıyor acaba şimdi özledim kendisini.

  • ensar ve diğer tecavüz, pedofili, çocuk gelin olaylarında kullanılmayan skandal kelimesinin bu pankart için kullanılması tek bir şeyi anlatıyor: ahlak olarak çökmüş durumdayız. az bile diyorlar, avrupa ve türkiye kelimelerini aynı cümlede kullanmaları bile hata. skandalmış. sen bunu söyleyerek tüm bu ahlaksızıkları normal karşılıyorum, ben de olsam aynısını yapardım diyorsun.

  • merhaba,

    yazar ve çaylakların isteği dışında e-mail değişikliği yapıldığı ya da hesaplarından kendi istekleri dışında entry’ler girildiği hakkında sıkça şikayet alıyoruz.

    ekşi sözlük'te şifreleriniz one way hash function (pbkdf2) algoritması ile kriptolanmış olarak saklandığından bizim bilmemiz veya bizim üzerimizden başkaları tarafından ele geçirilmiş olmaları mümkün değildir.

    bu konuda yaptığımız incelemeler sonucunda kullanılan üçüncü parti uygulamalardan en az birinin şifreleri ele geçirdiğini tespit ettik ve bu konu üstünde çalışmalara başladık. bu uygulamalar üzerinden ekşi sözlük’e ulaşan yazarların yoğun risk altında bulunduğunu bilmenizi isteriz.

    üçüncü parti uygulamalar, ekşi sözlük tarafından yayınlanmamış ancak app store ve google play store'a diğer kullanıcılar tarafından eklenmiş, ekşi sözlük’e ulaşmanızı sağlayan uygulamalardır. bu uygulamaların geliştiricileri iyi niyetli olabilecekleri gibi yazar e-mailleri ve şifrelerine erişmek isteyen kişiler de olabilirler.

    eğer üçüncü parti uygulamaları kullanarak sözlük’e ulaşım sağladıysanız ya da e-mail ve şifre bilgilerinizi isteyen başka sitelerle bu bilgileri paylaştıysanız, şifrenizi https://eksisozluk.com/ayarlar/sifre üzerinden sıfırlamanızı ve güvenmediğiniz üçüncü parti uygulamaları kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. e-mail ve şifre bilgilerinizi paylaşmadığınız müddetçe bu uygulamaları kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

    tüm bu sıkıntıların yaşanmaması için ekleyeceğimiz güzel haberse; ekşi sözlük uygulaması üzerine çalışmalarımız hızla devam ediyor.

    sevgiler

  • aklıma komutanımızın "bir kişi de demiyor ki adam orrospu çocuğudur belki." lafını getiriyor.

    yukarıdaki sözü tabii ki de çocuk için kullanıyorum. olayın öncesini bilmiyoruz.

    * belki öğretmen on beş defa uyarmıştır çocuğu,
    * belki oraya gidince çocuk öğretmene onur kırıcı bir laf atmıştır.
    nasıl olsa ses yok sadece görüntü var. bir de kalkıp "öğretmenlerin psikolojik tedaviden geçmesi lazım." diyor lan.

    lan oğlum benim öğretmenlik yaptığım okulda sınıfça bonzai kullanıyorlar lan? evet hep birlikte okul çıkışı bonzai partisi yapıyorlar oğlum? sen bunlara ne anlatacaksın? servet-i fünun mu?

    edit: okulda eğitim yüzünden dayak kalmadı beyler. o eskide kaldı. eğer bu zamanda bir öğretmen öğrenciyi dövmüşse bilin ki öğretmenin sabrı taşmıştır. bilin ki “öğretmenlik kıymeti” yerle bir edilmiştir. bilin ki gururu incinmiştir fedakâr öğretmenin.

    ve şunu da unutmayın: aileler bir çocuklarıyla baş edemiyorlar, biz o öğenciden 40 kişiyle bir sınıfta muhatap olmak zorunda kalıyoruz. annesi değiliz, babası değiliz. adam öğretmeni, bilgiyi, toplumsal değerleri sikine takmıyor. çünkü ona bir şey olmayacağını biliyor.

    yazacak çok şey var aslında ama ne önemi var. nasıl olsa 3 ay tatil yapıyoruz.

  • elbette en uzun kosuysa ortadunya'da devrim, o, onun en guzel yuz metresini kostu.

    bilimum gereksiz youtuber ve rapci icin binlerce entry girilmisken, duvarlari yikmak icin yaradana siginip kendini feda eden bu kahramanlar kahramani, isimsiz sehit uruk hai kardesimizin eksi sozlukte bir basliginin bile olmamasi ayibina artik daha fazla dayanamiyorum. mazlumlarin ofkesi, ezilen halklarin cigligi, azim, zafer ve inancin ete kemige burunmus hali olan, kimsenin adini bile bilmedigi bu koca yurekli uruk hai'nin, elinde tuttugu devrim mesalesiyle yoldaslarinin arasindan siyrilip gelerek, dehsete kapilmis cakma kahraman ve isbirlikci halk dusmanlarinin saskin bakislari altinda, fasizmin tetikcilerine, oklarina ve mizraklarina ragmen, gericiligin bogrune adeta bir yildirim gibi saplanmistir. herkes merak ediyor," o yikilmaz denen surlari, sauron'un iradesinin bile yikamadigi duvarlari, nasil oldu da boyle sadece bir mesaleyle tuzla buz ettin be cocuk?" diye soruyor. bilmezler ki o duvarlari yerlebir eden patlama, ezilen orklarin, asagilanan uruk hailerin, magaralara surgun edilmis balroglarin ve soyu kirilmis ejderhalarin devrimci ofkesinin ta kendisiydi; o duvar, duvariniz viz gelirdi ona viz.

    ne zaman hatirlasam tuylerim urperir, gozlerim dolar, yumraklarimi sikar uzaklara bakarim. ilk o firladi kalabaligin ortasindan. en hizlisiydi hepsinin arasinda. aciyorsam sana anam avradim olsun. ama ask olsun sana cocuk. ask olsun aglattin hepimizi...

    duzenin cennetinde yerin yok suphesiz. hicbir zaman orada burada heykellerini de goremeyecegiz. adini anan bile olmayacak belki. fakat senin yerin en kutsal mabette, yani ezilenlerin kalplerinin derinliklerinde olacaktir.