hesabın var mı? giriş yap

  • olaydaki haklı haksız konusuna girmeden bir konuya değinmek istiyorum; neden her konuşmamız "bir kadına karşı böyle konuşulmaz, bir kadın toplumda böyle yapmaz, bir erkek bunu yapmalı" gibi konudan bağımsız, anlamsız yerlere çekiliyor?

    arkadaşlar doğrusu şudur, insanla konuşmanın bir adabı vardır ve bu adap cinsiyetler üstünde bir adaptır.

    kadına bu şekilde davranılır, kadın toplumda bunları yapar, erkek böyle olmalıdır gibi anlamsız muhabbetler insanları konunun dışına iter, dahası bu şekildeki tüm önermeler gereksizdir, toplumdaki "toplumsal cinsiyet" anlayışını, buna göre cinsiyetlere atfedilen saçma rolleri zirveye çıkartır.

  • + ssg hanginiz lan?
    - benim!
    - bende ssg'yim.
    - bende!
    - bende!
    - ben de!
    + sen gel bakayim benle.
    - ben mi?
    + evet sen, de'yi ayri yazan. bak mi'y' de ayirdin. saklanabilecegini mi sandin?

  • bir beşiktaşlı olarak söylüyorum;

    adam, sırf anılarını anlatsa aldığı parayı hakeder.

    dağılın amk yavşak fenerliler.

  • migros haftasonu alkol satamadı. eski genelgeyi bahane etti. pazartesi satış var mı diye sordum " bilemiyorum henüz belli değil" dedi kasiyer. pazartesi günü, sadece migros değil koca koca holdinglerin sahibi olduğu zincir marketler o alkolü veremesinler daha onlarla işim yok, tabiri caizse alışverişi selamı sabahı keserim kendileriyle. senin yapamadığını bir gariban tekel büfesi yapacak başkaldıracak,ekmek parasına mücadele edecek, sen aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda takılacaksın.

    debe editi: şuan alkol satışı mevcut.bantlar yasak yazıları kaldırılmış.

  • adı günümüzde su altı robotlarına verilmiş denizci. slocum planörü olarak bilinen bu cihazlar su altındaki işlemleri insansız gerçekleştirebiliyor.

  • tuva...

    kadim türk topluluklarının anayurdu, türklerin yeniden doğuşunu anlatan ergenekon destanının anavatanı... yenisey nehrinin çağladığı bu topraklar, gök tanrı inancının ve orta asya şaman geleneğinin filizlendiği coğrafya aynı zamanda.

    burası anadolu'dan 5000 kilometre uzakta, güney sibirya'nın çin ve moğolistan'la buluştuğu sınırda dünyanın en iyi korunmuş kadim kültürlerinden birisine ev sahipliği yapıyor.

    kadim türklerin müziği olan gırtlak şarkıları, işte bu ıssız bozkırların vatanında yankılanıyor.

    şaman ritüellerinden kaynağını alan büyük bir kültürel zenginlik gırtlak şarkıları. farklı coğrafyalarda da karşımıza çıkan bu geleneksel müzik türü, altay ve tuva türkleri arasında çok yaygın.

    tuva türkleri ve kadim türk müziği "khömey": http://bugraderci.blogspot.com/…im-turk-muzigi.html

  • bu vesileyle artık şu köy güzellemelerini de bırakalım artık, köy cehalettir, dedikodudur, körlüktür. küçük yerlerde insanlara nasıl acımasızca lakaplar takıldığını hatırlayın.