hesabın var mı? giriş yap

  • macaristan'da her yil budapeste'de, danube nehrindeki obudai adasinda duzenlenen, ismini festival alaninin bir adadan olusmasindan dolayi macarca ada anlamina gelen sziget sozcugunden alan organizasyon otesi olay. muzikal anlamda her ne kadar bir rock am ring'e takamayacagini dusunsem de 400.000lik kapasitesi ve asmis organizasyonu ile dumurlardan dumurlara sevk eden festival. beles vestiyerinden festivale cocuklari ile gelen ailelerin rahatca eglenebilmesi icin cocuklarini birakabilecekleri yuvaya kadar her ayrintinin dusunuldugu, festival duzenlemeye tesebbus eden her girisimcinin gormeden festival duzenlememesi gerektigi organizasyon. her turlu muzik zevkine hitap etmesi ve 9 civari sahnesi bulunmasi da ayri bir olaydir. festivalde tanisilan ve 5 yildir ust uste festivale tesrif etme sansini bulmus bir macar apladan edinilen bilgiye gore onceleri daha cok punk icerikli olan festival daha sonra her turlu muzik turunu barindirarak her yil git gide buyumus. gerceklesmeden once dogu avrupa civarlarinda geziyorsaniz *, bir cok ulkeden bir cok backpacker'in bir efsane gibi bu festivalden bahsettigine ve herkesin 1 kac gun de olsa katilmayi dusundugune sahit olabilirsiniz. bu yil 10-17 agustos arasinda gerceklesmis olan festivalin sentenced'i son bir kez izleme sansini tattirmis olmasindan dolayi mutesekkirim. ayrica korn'un ana sahnede aci sicmasina, the hellacopters ve turbonegro'nun wan2 stage'i fena halde dagitmasina sahit olunmustur. gorulmusturki avrupali seyirci cilginligin dibine vurmus, festivalde nasil eglenilmesi gerektiginin kitabini yazmistir.

  • ölüm şekline göre değişen duygulardır.

    yanarak ölmek: ciltte acıyı ileten sinir tabakası yanıncaya kadar (ateşin şiddetine göre 5-10 sn) orda burda iğne batma hissi, ay uylar... daha sonra sanki vücudunu kocaman bi sivrisinek ısırmış da, kaşımışsın gibi tatlı bir hazzın yayılması, zevkten oranı buranı ısırma isteği, sonra bir gerinme ihtiyacı. koltukta oturmaktan ayağın uyuşur, uzatınca bir uyku basar, hah aynen öyle. sonrasında iyi geceler ... güle güle

    araba kazasında ölmek: iki türü olabilir, çarpma anını seyrede seyrede ölmek ya da aniden habersiz. seyrederek ölmek, bir şok anıdır, bi şey hissedilmez, hissedilse de hatırlanmaz. habersiz olanını yazmaya gerek yok. bilen varsa beri gelsin

    boğularak ölmek: boğulmamak için mücadele ederken sık sık nefes alınması sonucunda kanda alkoloz oluşması ile hafif bir sarhoşluk hali oluşur. ardından bir ikircikli durum. sonra derin bir nefesle içeri alınan su, mücadeleyi bırakma, koyver gitsin durumu. su tatlı su ise, ciğerin anında parçalanması ile anne karnındaki nefessiz hale geri dönüş, sonsuz mutluluğun yerleştiği tebessüm ile bu dünyayı terkediş. su tuzlu ise, bayılma ve kurtarılmak için tanrı tarafından tanınan ilave 25 dakika içinde türlü türlü rüyalar görme, hallenme, dellenme...

    kalp krizi: yoğun bir ağrı, ağrı şoku ve gidiş o gidiş, en temizi budur diyebilirim.

    yatağında ölmek: en kötüsü de budur. genelde böbrek yetmezliğinden gidilir. yani tüm organlar iflas eder sırayla. kanda ürik asit artar. ayaklardan soğumaya başlanır. bilirsin öleceğini. takati yerinde olanlar boş boş bakarak etrafta dolaşır. yakınları, baba, anne, artık her kimse, otur sakin ol derler, ağlaşmalar başlar. göze bir korku yerleşir, bilisrin kimse kurtaramaz artık seni. en son solunum durmadan önce bir rüya hali. gidiş o gidiş. eğer sebebi şeker yükselmesiyse, daha bi huzurlu özgüvenli gidersin. vadalaşırsın, halsiz ve uymaya hazır. keyifle yastığını düzeltir, bi dalarsın uykuya, kaldırabilene bravo...

    bıçaklanarak ölmek: kabız sıçmışsın gibi derin bir ağrı. sonrasında bölgeye hücum eden kanın verdiği bir uyuşma ve ağrısızlık. aksaya topallaya hastaneye gidiş. bi üşüme hissi. bayılma ve aynen paket..

    kurşunlanarak ölme: kafaya gelirse, çling, tv kapanır. no hisss. başka yere gelirse, devamı aynı bıçaklanmadaki gibidir.

    edit: bu hisler anılardan derlenmiş, hatırlanmış bilgilerdir.

    çocukluğum göl kenarında geçti. boğularak ölenler hakkında anlatılanlardan derledim. yanma konusunu bir anestezi profesöründen. kaza anını. 4 ay bitkisel hayatta kalmış ve geri dönmüş birisinin o anı anlatışından. yatakta ölmeyi, babamın gözlemlerinden. kurşun yarasını dememe gerek yok

  • taksimde ağa caminin sokağında, kol saati satan afrikalı bir zenci ile yöre esnafı arasında geçmekte, esnaf uzaktan bağırıyor:

    - gözün aydın, sizinkisi başkan seçilmiş!!! ehehe
    - sijinki?
    - hadi yine iyisin, hadiii... hehehe

  • ölümü ölümle kıyaslamadan samimi duygularla: masum hayatını şerefsiz ellerce kaybeden dünyanın mazlum çocuklarından bir diğeri.. güzel uyusun masum çocuk..

    berkin elvan da güzel uyusun..
    mısırlı esma da güzel uyusun..
    israil'in plajda vurduğu 3 masum güzel filistin çocuğu da güzel uyusun..
    hamas'ın katlettiği 3 isralli genç de güzel uyusun..
    yasin börü de güzel uyusun..

    çocuk ölümlerinden siyasi saldırı, siyasi malzeme yapan bu zihniyet de yere batar umarım! sizin zihniyetiniz dünyaya hakim oldukça ölümler devam eder insanlığını bırakmış tuhaf yaratıklar sizi.

    "bana her berkin diyene senin adını söyleyeceğim" diyor. samimiyetine sıçayım senin.

    edit: ulan ölen her çocukta sizin zihniyetinizin benzeri zihniyetlerin payı var. insanlığınıza, vicdanınıza ayrı ayrı sokayım. paramparça olmuş çocuk bedenlerinden nemalanmaya çalışmayın. alevi ölünce susup sünni ölünce konuşmayın. noldu, zoruna mı gitti israilli, alevi, senin dininden olmayan gençleri korumam? çocuğun dini mi olur, ırkı mı olur yüreğine tükürdüklerim?

  • üşengeçlikte libya bayrağını tasarlayan adama ilham kaynağı olmuştur ve çırak ustayı geçmiştir.

    görsel

    düzenleme : festina nickli arkadaşın uyarısı üzerine belirtmekte fayda var, bu bayrak 2011'e kadar kullanıldı.

    güncelleme: uçan link

  • an itibariyle gerceklesmis olan olay.
    =======================================================
    13 mart 2016 saat 02:30 || 1361 yazar 1 milyon entry sildi
    ====================================================
    13 mart 2016 saat 02:30 || 6 mart'ta basladigimiz entry silme eyleminde 1 hafta olmadan 1 milyon entry sildik.

    edit: bu entryleri neden sildik, anlamayan arkadaslar icin anlatma ihtiyaci hissediyorum. tema ile sesler yukselmeye basladi. eksi seyler ciktiginda ise kullanici sozlesmesinin habersiz olarak degistirildigi goruldu. ne bir olay isigi yandi bunun icin, ne de haber verildi. oradan sonra artan sesleri kesmek icinse haksiz yere yazarlar ucuruldu.

    peki sadece bu kadar mi? siz su anda sozlukte ozgur bir sekilde yazdiginizi mi zannediyorsunuz? regus olayi nedir bilir misiniz? bilmeyen bilenlere sorsun o basligi acan yazar neden ucuruldu anlatsinlar size. ticari itibar denilen sey nedir, var mi bir bilginiz?

    debe listelerine mudahale edilmedi mi bu sozlukte? kac kere bu olay oldu. yonetim kac defa gercekten, duzgun ve doyurucu bir cevap verebildi? sizin yazdiginiz sey birilerinin hosuna gitmezse debeden de cikabilir. ne kadar da ifade ozgurlugu olan bir sozluk.

    peki bu bir sey mi? hayir. format denilen bir sey vardi bu sozlukte. formattan geriye ne kaldi peki. yer gok cop entry doldu sozlukte. kimse de demedi aga bu nedir diye. su anda sadece ve sadece kufurden olusan entry girebilirsin ve entryn silinmez. boyle de harika sozlukte yaziyoruz.

    bu mu sadece peki? hayir, bitmedi. zamaninda bu sozlukte moderasyon istifasi yasandi. dunyalar kadar emek veren gonullu yazar bu sozlugu birakti. durun diyen oldu mu? ben soyleyim. olmadi. yonetim sag yazarlar selametti. biraz ses cikti, tepki icin entrylerini silenler oldu, o kadar.

    ozet gecmem gerekirse her site dogar, buyur ve olur. ne olursa olsun bu olaydan bagimsiz olarak eksi sozluk zaten oluyordu, biz sadece hizlandirdik bu olumu. aci cekmesin istedik, o kadar.

    ==========================

    acikcasi bu listeyi tutmaya basladigimda bu kadar cok desteklenecegini dusunmuyordum. 1500'e yakin yazar sozlukten memnun degilmis ve bu memnuniyetsizligini yillarini verdiklerini anilarini, arkadasliklarini, hayallerini ve dus kirikliklarini silmekten cekinmeyerek dile getirecek kadar cesurmuslar da. bu yuzden hepinize tesekkur ediyorum.

    bu sure zarfinda 50'ye yakin yazar ucuruldu. ve hepsi de sudan bahanelerdi. sivrildikleri icin, sesleri cok ciktigi icin ucuruldular. yonetime bu konuda tesekkur ediyorum, bizleri uyandirdilar, bizim daha da motive olmamizi sagladilar.

    yakin zamanda beni de ucuracaklarini dusunuyorum ama daha once de belirtmistim ki ben zaten ucmayi goze aldim. korkacagim bir sey yok. artik bu platformda bulunmak istemiyorum. ha bu entryi senelerce burada barindirma cesaretleri olacaksa bu entry benim tarafimdan silinmeyecek. gorelim bakalim.

    1 milyon entry'nin silinmesine goz yuman yonetim acaba ne dusunuyor su anda cok merak ediyorum. merak etme kanzuk az kaldi bitiyor cilen.

    bu zamana kadar destek olan, entry silen-silmeyen, kufreden-oven herkese tesekkur ediyorum. bu sozlukte durmanin daha fazla anlami kalmadi benim adima.

    kanzuk hani demistim ya bundan bir kac gun once biz gidiyoruz diye. sana trollerin ve kadin yazarlarinla bir omur boyu mutluluklar dilerim. (alinanlar olmus. elbette kalan cok iyi yazarlar da var. onlarin alinmasina gerek yok)(kadin yazarlar surekli aliniyor efendim, durduramiyorum) (tabi ki 8 mart 2016 toplu alimda gelenlerden bahsediyorum. onlarin icinde de formata uyan, sozluk kulturunu bilenler var, onlari tenzih ediyorum. rica ediyorum alinmayin artik)

    kanzuk, biz gittik.

    not: nereye gittigimi soran olursa mesaj atabilir. ellerine koz vermek istemiyorum.

    artik tema yuzunden olay cikaruuleeer diyen olursa kalbini kirarim.

  • böyle durumlarda ikinci bir araç daha olacak. iki tane görevli koşarak gelen kadını deli gömleğine sarıverip atacaklar içine. sokaklar hem köpeklerden hem delilerden temizlenecek. bir taşla iki kuş.

  • fıkralara konu olan olay. fıkralara konu ama bize değil. bir türk genci olarak fıkrada bile olsa bir kızla aynı evde yaşayamamanın verdiği buruklukla fıkrayı arz ediyorum:

    "mehmet ile handan öğrenci olup, aynı evi paylaşmaktadırlar. bir gün handan ve mehmet, mehmet'in annesini yemeğe davet ederler. mehmet'in annesi akşam yemeği süresince handan'ı uzun uzun süzer
    ve aslında handan'ın çok alımlı ve güzel bir kız olduğunu, acaba aralarında ev arkadaşlığından daha ileri bir boyutta bir ilişkinin mevcut olup olmadığını merak eder. annesinin aklını okumuşcasına mehmet annesine der ki;
    "ne düşündüğünü biliyorum ama emin ol ki sadece ev arkadaşıyız, ötesi yok."

    akşam yemeğinden sonra mehmet'in annesi evine döner. aradan bir iki gün sonra handan der ki:
    - "mehmet, annen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesini bulamıyorum."

    mehmet yanıtlar:
    - "annemin almış olabileceğini tahmin etmiyorum ama ben yine de kendisine bir mektup yazayım" der.
    oturur ve yazar: "anneciğim, gümüş çorba kasesini sen aldın demiyorum ama almadın da demiyorum. fakat konu şu ki; sen bize yemeğe geldiğinden beri gümüş çorba kasesi kayıp. sevgilerle, oğlun ahmet."

    bir hafta sonra ahmet'in annesinden mektup gelir: "sevgili oğlum; candan'la yatıyorsun demiyorum ama yatmıyorsun da demiyorum. konu şu ki; candan kendi yatağında yatıyor olsaydı, gümüş çorba kasesini çoktan bulmuş olurdu. sevgilerle, annen."