hesabın var mı? giriş yap

  • kıbrısta dik durduk, 40 senedir ağlıyorsunuz yağı, şekeri karneyle alıyorduk diye. amerikan ambargosu en çok size koyar gençler. biz dededen talimliyiz, dik durmaya alışkınız. boş yakmayın

  • özellikle bayram zamanları hayat kurtaran eylem. az önce mutfakta geniş geniş çayımı içerken aniden kapı acı acı çaldı, ben de çayımı kaptığım gibi odaya konuşlandım. baktım 5 dakika sonra falan cep telefonum çalıyor; arayan babam. yanlışlıkla mı aradı acaba diye düşünürken baktım ısrarla arıyor açtım telefonu tabi. "bu gelenler kimmiş sen gördün mü? bi de çocuk falan var galiba sesleri geliyor. çok oturmazlar heralde? " diye içerideki odadan beni arıyor o da. hadi ben saklanırım tamam da baba da misafir gelince odaya saklananlardan lan.

  • osmanlı'dan fazlasıyla zulüm gördükleri halde saltanatçı, arapçı resmedilmeye çalışılan topluluktur.
    kendi yaşam kuralları içerisinde kentin ve merkezi idarenin kısıtlayıcılığından uzak yaşamak için bedeller ödemiş bir topluluk yörükler. şimdi ise farklılığı ve çok sesliliği yok saymanın bir unsuru olarak kullanılıyor kültürleri. örneğin antalya kırsalında son yıllarda, yaşayanları yörük olmadığı halde yörük festivali, yörük güreşi gibi etkinliklerin yapıldığı köyler var ve bunların arasında geçmişte türkmen alevi olan köyler de var. peki sebebi ne bu herkesi aynı torbaya doldurma sevdasının ? şu ki yörüklük osmanlı'nın devamı olma, islamcı tonda ele alınmış bir milliyetçilik olarak servis edilerek insanların belli zihinsel temelde düşünüp yaşamaları arzulanıyor.tabii ki bu istenilen düzeyde değil ve yörüklerden tepki de alıyor. buyrunuz:
    yörükler mehterle göç etmez.

  • birkaç sığır tarafından rahatsız edilmiş. belli ki yeni beslenmiş, sessiz sakin sindirimini gerçekleştiriyor (birkaç ay falan sürer).

    yemeğin üstüne bi çay koyup televizyonun karşısına geçsen, sonra biri seni kürekle dürtse hoşuna gider mi? bence bu videoda yılan haklı.

  • bugün metrobüste paltolu ve robot gibi yürüyen sakallı birisi bindi araca. baktım etrafıma 2-3 kişi var. "yok az kişiyiz patlatmaz" dedim.

    geldiğim piskoloji bu.

  • sürekli online alışveriş yapan biriyim. bugün bu alandaki rezillik nirvanasını sayelerinde yaşamış bulunmaktayım.

    genelde evde bulunmadığım için gel al noktası olarak a dükkanını seçtim.

    a dükkanı çoktan amazon ile ilişkisini sonlandırmış. benim ve amazonun haberi yok.

    ürünüm a dükkanına bırakılamadığı için kargo şubesinde kalmış. bunun için de mesaj gelmedi. mail ile yetinmişler. teslimatta bir sorun oldu diye. uygulamadan baktım. kargo firması aras ve paketim kargo şubesinde.

    dedim gidip kargo şubesinden alayım o zaman. olur ufak tefek aksilikler. kargo şubesinde ismimi verdim. görevli paketi buldu. paket önümde. şifreyi talep etti. dedim bana şifre gelmedi. uygulamadan baktım şifre yok. mesajları kontrol ettim şifre yok. kimlik göstereyim dedim. şifre gerekiyor dedi. o zaman bi dk dedi. paketle bakışıyoruz, görevli bilgili birine sormaya gitti.

    geldiğinde teslim edemiyorum maalesef dedi. amazonla görüşmeniz lazım bizlik değil dedi.

    amazon müşteri hizmetlerini aradım. dedim ben burdayım, paket burda, siz amazon temsilcisisiniz. paketimi alayım. olmuyormuş, özür diliyormuş.

    sonuç olarak paketime el sallayıp şubeden çıktım. 2 gün beklicekmişim. gel al noktası olan a dükkanının statüsü iptal olacakmış. sonrasında teslimat adresi kargo şubesi olarak değişecekmiş. bana mail gelecekmiş. o zaman şubeden alabilecekmişim. başka yardımcı olmasını istediğim bişi var mıymış. lan buna yardımcı olmadın ki zaten.

    şahsım adına 10/10 rezalet. teşekkürler amazon.

    ekleme: sonuç olarak sorun düzeltilemedi ve kargom geri gitti. ürünü teslim alamadım.

  • adam norveçteki asgari ücreti hesaplarken bile günde 10 saat ayda 26 gün çalışmayı hesaplıyor. ben böyle köleliği kabullenmiş bir insan psikolojisi görmedim hayatımda.

  • herkes doğru/yanlış birşeyler yazmış, konu daha net anlaşılsın diye toparlayalım dediğim başlık.

    1- karın kaslarınızın görünmesi için vücut yağ oranınızın %8'in altına düşmesi gerekir. istediğiniz kadar spor yapın, bu oran olmazsa görünür olmaz, zira üzerinde hep yağ tabakası olan birşey görünmez.

    2- sixpack'lerin, üst karında bulunan 4'ü daha kolay görünür olur, alttaki 2 pack en son çıkar ve ufak bir diyet sapmasında anında kaybolur. dolayısyla alt karın her zaman en zorudur.

    3- adonis dediğimiz yanlarda bulunan kaslar ise daha kolay görünür olur ve de 1 haftalık diyet sapması ile hemen kaybolmaz.

    4- sixpack ve adonislere (aslında bu bölgeye ''core'' yani merkez bölge denir), hacim kazandırmak için en iyi ve verimli hareketler , kettlebell swing, plank (her türlüsü), leg pull up'tır. bunların yanında ''component'' hareketlerin tamamında da merkez bölge mutlaka çalışır.

    5- mekik (crunch) dediğimiz haraket üst merkez bölgeyi çalıştırır ama verimi çok düşüktür ve de sırta gereksiz stres yükler. o yüzden mekik kesinlikle yapmam. gözlemlediğim kadarıyla, ''slam ball'' bile çok daha faydalı merkez bölge için.

    6- sixpack ve adonisleri, çok sıkı diyet, düzenli uyku, düzenli antremanlarla, aylarca uğraşıp çıkardıktan sonra, bir sakatlık veya yurtdışı iş ziyareti yüzünden 1 ayda tamamen gittiğini üzülerek görebilirsiniz. eski seviyeye gelmek yine aylar sürebilir. yani spora ara verince , çok katı olarak diyete devam etmek gerekiyor.

    7- o dergilerde gördüğünüz fit mankenler, fotoğraf çekimlerinde kasların net görünmesi için, günler önceden su içmeyi bile kesiyorlar, sanmayin ki tüm yıl o formdalar.

    8- yaşlandıkça herşey daha da zorlaşıyor, o yüzden spor-diyet-uyku düzenini genç yaştan alışkanlık haline getirmek en iyisi.

    9- tavsiyem, adonis ve sixpack'ler oluşunca mutlaka bol bol fotoğraf çekin, çünkü elde etmesi zor, kaybetmesi çok kolaydır. kaybedince fotoğraflara bakıp motive olursunuz.

    edit: aşağıda, arkadaşın biri ''%8 'e inanmayın, %10-12 de yeter, araştırmalar öyle söylüyor'' demiş ama, benim %10 yağ oranım varken üst karın 4 pack ve adonisler görünürken, alt karında bulunan 2 pack görünmüyordu .

  • olmayan rezalettir. rezalet puanı 1/10.

    p.s: sinyal mükemmel bir hatadır, sinyal efsanedir