hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye ve istanbul’un sistematik bir şekilde nasıl yıllarca ortadoğu bataklığına çekildiğini göstermesi açısından çok güzel dizidir. avrupa’nın en önemli 3 şehrinden biri olan istanbul’un demografik yapısının nasıl içine edildiğini görmek isterseniz izleyin.

  • bilimsel ismi: musca domestica (ev sineği)
    diptera (çiftkanatlılar) takımında hemen her ortama uyum sağlamış bir üyesidir. çöplüklerde üremeyi sever. gelişim evreleri sırası ile yumurta, larva, pupa ve erişkindir. erişkinlerin ortalama ömrü bir hafta kadardır. genelde sıcak aylar da görülse de kışın binaların sıcak kısımlarında da erişkin sinekler görülebilir. ağız organelleri yalayıcı şekildedir. özellikle şekerli maddeleri çok sever. yiyeceklere ve her yere konduğu için anthrax (şarbon), entamoeba histolytica, giardia intestinalis gibi mikropları insan ve hayvanlara bulaştırmaktadır.
    mücadele: çeşitli yönlerden zordur. özellikle çeşitli ilaçlara karşı direnç kazanmıştır. tuzak şeklinde ilaçlar (yapışkan vs.) ile mücadele edilebilir. pencerelere sinek teli takılabilir. üreme alanları çöplük gibi pis yerler olduğu için bu alanlar mümkün olduğunca yerleşim alanlarından uzak olmalıdır. hatta bunları sineklik ile öldürmek bile mekanik mücadele yöntemlerinden birisidir.

  • izmit'ten sakarya'ya giden minibüse ilk kez binen öğretmenimiz bu şoförlerin sürekli birbirini solladıklarından ve karasu'nun virajlı yollarında hız kesmeden akrobasi yaptıklarından habersizdir.

    tam gaz yoluna devam eden şoför: tırsan var mı?
    her şeyden habersiz öğretmenimiz: bennn!!

    p.s:tırsan karasu yolundaki kamyon fabrikasıdır

  • ulan atalarından hiç mi birşey öğrenmedin libos gotlu avrupalı ? doksene kafasından aşağı kızgın yağı ?