hesabın var mı? giriş yap

  • trafik uygulamasında bir araç durdurulur, arabada ak parti demre ilçe başkanının torunu vardır. polisler ile tartışır.

    sonuç olarak 11 polis demre'den başka ilçelere sürgün edilir. bu ülkede kimse işini kanunlara göre yapamaz hale geldi. insanlar korku imparatorluğu altında o kadar ezildi ki, bırakın konuşmayı nefes almaktan korkar hale geldiler. sürgün edilmek madden ve manen çok zordur. allah yardımcıları olsun.

    (bkz: https://twitter.com/…?s=21&t=wvg9tzpxv8e1dqige1iz4g)

  • kezban olana hakikaten kezban derim de bence burada alenen taciz var. tacizin taciz olabilmesi icin illaki adamin "senin uzerine getirdigim karisik pizzadan dokup yalamak istiyorum" demesi gerekmiyor. sen is iliskisi icinde bulundugun bir insani, istemedigi halde, numarasini izinsizce kullanarak rahatsiz ediyorsun. bu rahatsizlik durumu tacizdir. olay bu. bak, kapida verir kiz numarasini sana, eyvallah derim. ama bu sekilde yanlis bir hareket. kezo falan diyip elemani savunmanin mantigi yok.

  • atamızın -büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği- görüntüleridir. bi görüntüde akıcı fransızcası dikkat çekiyor. bir diğerinde afet inan ile abd büyükelçisi joseph grew arasında adeta tercümanlık yapıyor.

    elçiyle fransızca konuşuyor.

    elçiye orman çiftliğini gezdiriyor

    afet inan'a abd kadını hakkındaki fikri soruluyor.

    youtube linkleri:

    link 1

    link 2

    link 3

    link 4

    edit: rica üzerine daha rahat izlenilebilirlik açısından youtube linkleri eklenmiştir.
    gitmeden bir şey daha söylemem lazım, görüntüleri daha önce izlemiş olanların 'büyük ihtimal çoğu insanın ilk defa göreceği görüntülerdir' ibareme takıldıklarını görüyorum. bence çok gereksiz bir tepki çünkü entryleri okuduğunuzda bu görüntüleri çoğu insanın ilk defa izlediğini ve izlerken çoğunun da -benim gibi- gözlerinin dolduğunu rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    edit 2: türkçe sever bir yazar tarafından uyarılmam üzere bitişik olan 'birşey' ayrılmıştır. doğrusu 'bir şey' imiş.

  • hipokrat bu milletin hekimlerine davranışını görseydi, hekimlere yeterli ekipman vermeyip resmen ölüme göndererek performans sistemiyle çalıştırıldığına şahit olsaydı emin olun alayınıza başlarım sağlık hizmeti size haram derdi.

  • mnemonic (neo-ma-nik diye okunuyor), bir şeyi hatırlamamıza yarayan kısa-yol, cihaz, harf ya da ses.

    ses? evet ses :)

    en güzel örnek sanırım las vegas’dan. 1990lı yıllarda, las vegas’da ki bozuk para ile çalışan kumar makineleri, kâğıt para ile değiştirilmeye başlandı. kumarhaneler, bozuk para yerine, kâğıt para ile insanların daha fazla para harcayacağına inanıyordu. bir şeyi unuttular... las vegas markasının sesini! bozuk paralarin kumar makinelerine düşme sesi! kumar makinelerinden bozuk para sesi kalkınca, kumarhanelerin geliri yüzde 24 düştü ve bu nedenle, las vegas’in o iyi bilinen sesi geri geldi.

    hepimiz mcdonald’s kâğıt bardaklarına pipet sokarken çıkan sesi iyi biliriz. ıste o ses bilerek tasarlanmış bir ses... sesli mnemonic!

    pringles kutularının açarken çıkan “pop” sesi gibi, o ses de bir tasarım ürünü.

    jeff wayne’in the eve of the war'ını duyup, rahmetli mehmet ali birand’ı ve onun sunduğu 32. gün programı hatırlayanlar, sesli mnemonic kavramını gücünü daha iyi anlayacaktır.

    milyarlarca kişinin duyduğu başka bir mnemonic ise nokia telefonlarının çok iyi bilinen melodisi. (bu melodi, ispanyol bestekar francisco tárrega’nın, 1902’da yazdığı meşhur klasik gitar bestesi, gran vals’dan alınmış. 18-22 saniye arası)

    cok iyi bilinen baska bir mnemonic ses ise mac bilgisayarlarinin baslangic sesi: jim reekes tarafından yaratılan “sosumi

  • ufo konusunu takip ediyorum uzun süredir. ve bu günlerde gündeme gelenlerin casus balonlar / drone'lar veya benzeri araçlar olduğunu düşünüyorum. şimdi detaylar:

    amerikan ordusunun hava gözlem araçları yanılmıyorsam yalnızca füze ve yabancı uçakları gözlüyordu. bunu da yazılımsal olarak yapıyordu. yani otomatik olarak diğer her şey eleniyor, yalnızca füze ve yabancı uçaklar tespit edilip raporlanıyordu.

    ufo konusunda çok büyük bir hareket var son yıllarda. takip edenler bilir. eski bürokratlar, bizzat pentagon tarafından kurulmuş ufo araştırma programının eski yöneticileri, bilim adamları vs baya baskı yapıyor hükümete. senatodan da gillbrand, burchett gibi konuya ilgi duyan senatörler vasıtasıyla ciddi mesafeler alındı. bu sayede ordu senatoya resmi açıklamalar yapmak zorunda kaldı. konuyla ilgili yasalar geçti vs. bir yandan harvard astronomi profesörü avi loeb galileo projesini başlattı ve dünyanın pek çok yerine ufo gözlemi için özel yazılımlı gözlem noktaları kurmayı planlıyor. ilkini kurdu diye biliyorum hatta.

    neyse, bu ufo tartışmaları sırasında baskı kuran chris mellon, lue elizondo gibi isimlerin söylediği şeylerden biri de şuydu: birçok savaş pilotu ufo gördüğünü raporluyor. hatta bizzat penatagon'un yayınladığı, videolu olanlar da var: https://tr.wikipedia.org/…i/pentagon_ufo_videoları. bu kadar ufo gözlemi varken neden gökyüzünü daha iyi taramıyoruz? neden (o ilk bahsettiğim) yazılımsal filtreyi kaldırıp havadaki her şeyi gözlemiyoruz? bu soruyu sordular ve okuduğum kadarıyla bu filtre kaldırıldı.

    ilk tespit edilen çin balonu bu şekilde tespit edildi ve düşürüldü. daha sonra tespit edilen 3 tane daha obje var ve her gün devam ediyor. bunların ne olduğu bilinmiyor fakat amerikan yetkililer "henüz uzaylı ihtimalini eleyemeyiz" gibi garip açıklamalar yapıyorlar. çin de, uruguay da, kanada da benzer gözlemler yaptıklarını belirtiyor.

    ben çin - amerika arasında bir casus - gözlem savaşı olduğunu düşünüyorum. çünkü okuyabildiğim kadarıyla bu objeler pentagon'un yayınladığı videolardaki gibi inanılmaz hareketler yapmıyorlar. tek ilginç ayrıntı bazı pilotların radarda gördüğü, bazılarının göremediği.

    ama asıl güzel olan, artık bu objelerin gözleniyor olması. amerikan hükümeti ve pentagon gerçekten dünya dışı bir araç tespit etse bunu halkla ne kadar paylaşır, bilmiyorum. neyse ki avi loeb reis var da galileo projesi umut veriyor.

  • eğer adam kız alıyorsa haklı bir ifadedir, madem alıyorsun bakacaksın o zaman arkadaşım.

    ama yok sen kız almıyor, bir kızla hayatını birleştiriyorsan hayat müşterek birader.

  • iki sıra normal merdiven arasında yer alan rampadır. yani engelli bir vatandaşın bu rampaya ulaşması için önce normal bir merdiveni kullanması ardından da dışarı çıkabilmek için bu rampanın ardından bir normal merdiven daha kullanması gerekmektedir.

    şimdi hangi aklı evvel bunu tasarladı, kim buna onay verdi diye sormanın gereği yok. burayı tırmanıp özdilek avm'nin önüner çıkınca sizi hemen saray muhallebicisi karşılamıyor mu? işte o zaman anlıyorsunuz kimin işi olduğunu.

    belediyelerin engelli vatandaşlar için yaptığı göstermelik icraatların sonu gelmeyecek sanırım. boşa harcadığınız paralar haram olsun amk.