5 entry daha
  • eserin kendisiyle ilgili cengiz çakmak hocamla bizzat oturup konuştuğumuz için biraz da kendimde suçluluk duygusu hissettim; çünkü bu eserde toplu bir herakleitos üzerine bilgi yoktu, hocamla o kadar konuşup, görüşüp de bu noktadan hiç bahsetmemiş olmam, salt hocama duyduğum sevgi ve saygıdan kaynaklanabilir fakat yine de belirtmeliydim, diye diye kendimde kocaman bir suçluluk duygusu oluşturdum.
    fakat çok geçmedi; hoca bir bilgi verdi ve bu duygum da nereye kaçacağını bilemedi;
    bilgi şu efendim; hocanın çok yakın tarihte yine kabalcı'dan bir herakleitos çalışması çıkacakmış, bundan haberim yoktu, hem benim salakça kimlikteki suçluluk duygumun kalkması, hem de herakleitos 'un fragmanlar 'ı üzerinde tüm soru işaretlerinin (tanzer yakar'ın abuk eleştirilerini kastetmiyorum, kaale bile alınacak eleştiri değildi onunkiler. yine de cevap verdim kendisine: #10142969 ) silinmesi hem de türkçede ilk defa yanılmıoyrsam, herakleitos üzerine bir çalışmanın yapılmış ve sunulmuş olması açısından müthiş bir bilgi idi bu.
    o halde entirimi bağlıyayım; yeni çıkacak eserle birlikte; kendi dediğine göre; herakleitos sevdalısı bir hoca'dan müthiş bir eser daha geliyor. bir ülkede bilimde aydınlanma biraz da konuya sevdalı olmaktan geçiyor sanırım. bu bilgi biraz da onu hatırlatıyor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap