2874 entry daha
  • geçen gün house m.d.'den akılda kalanlar başlığına yazarken aklıma geldi bu anı..

    eşim ihtisas sınavına girecek. normalde tarih 1 ay öncesinden açıklanır. bir aksama oldu, haber geldi, sınav 2 hafta sonra..tabii benim bey tutuştu, gece gündüz çalışıyor.

    benim tuzum kuru. o dönemde house izliyorum deli gibi. 2 gün kalmış sınava, o gece gittim çalışma odasına, 'yeter hadi ara ver, birer bira içip house izleyelim' dedim. geldi izliyoruz. bölümde psikotik belirtilerle gelen bir hasta var. garip bedensel belirtiler eşlik ediyor. sonuçta lupus çıktı hasta.

    sınav günü geldi. jüride psikiyatri hocalarının yanında rotasyonunu yaptığımız dahiliye ve nörolojiden de birer hoca var. dahiliye hocasi başka hastaneden, soruşturduk gıcık bir adam, zor sorar dediler ama eşimin koskoca dahiliyeyi toptan çalışacak hali yok. allah kerim modunda girdi sınava. dahiliyeci sorusunu sordu, 'bir hasta geliyor,abuk belirtiler(dizideki belirtiler) ve psikoz var, tanı nedir?'

    eşim büyük bir rahatlıkla tak diye lupus dedi. hoca, juri, izleyen asistan arkadaşlar çok etkilendi.
    resmen house md sayesinde ihtisas aldı adam!

    bonus: benim sınavda da abuli sormuştu bir hoca. onu da yine house'un bir bölümünden hatırlayıp cevap vermiştim. inanılmaz faydalı bir diziydi..
2495 entry daha
hesabın var mı? giriş yap