• azim abidesi bir gezgin. takdir edilesi.

    interrail türkiye sayfasında bu maceralı yolculuğunu, çektiği soluk kesici fotoğraflarla şöyle anlatmış mert gültekin:

    ''arkadaşlar gobi'nin en büyük kumdan dağlarının bulunduğu khongoryn els'in tamamını yürüyerek geçmeyi başardım!

    3 gün süren bu zorlu yolculuğumda 90km yol teperek yüksekliği 300 metreye varan kumdan tepeleri aşıp gece gündüz demeden yürüdüm. sadece öğlenleri uyuyarak ilk iki günün toplamı sadece üç saat uyku ile 70km yol yaptım. çölde sadece güneş değil her şey sıcak, yürüdüğüm kumlar... ki daha başka bir şey yok zaten. termometrem 50°c'yi kaydetti ki daha da yukarısını göstermiyor. her geçen dakikada yanan derim, her adımımda daha da ağırlaşan çantam, acıyan omuzlar, şişen bir surat, artık eski halinden çıkıp toynaklaşmaya başlayan bir çift ayak... sağolsunlar bütün bunlar yolculuğum boyunca bana eşlik ettiler.

    hayati şartları zorlayan bu 78 saatlik yolculuğum eşsiz manzaralar görmemi, bir kum tepesinin gölgesine sığınarak tatlı bir iki saatcik uyumamı, ay ışığında kum tepelerinin üzerine uzanıp keyif yapmamı, yıldızları ararken suratıma düşen bir iki damla yağmurun tadını çıkarmamı sağladı. suyun ne kadar önemli bir şey olduğunu, önümüze konup beğenmediğimiz o yemeklerin aslında ne kadar güzel olduklarını hatırlattı. daha fazlasıyla değil yeteri kadar hatta daha azıyla yaşayabilmeyi, acıya katlanmayı ve zor olan bir şeyin içindeki o kısa ve kolay yolları bulmayı öğretti. hatta bütün bunların dışında kendimi, kendime bir kez daha tanıttı.

    hayallerinizin peşinden gidin. onları gerçekleştirmek için gereken tek şey kalkıp hayalinize doğru ilerlemeniz. ben öyle yaptım. beş kuruş parasız geçirdiğim günler... 3 aydır yollardayım. çöle bile otostopla geldim. aksilikler yaşadım. çöle girişte fotoğraf makinemi kaybettim ve bulan adam benden 300 dolar para istedi. adamın bulunduğu şehre yürüyerek gittim. kuş uçuşu 25km olan şehre aynı şekilde kuş uçuşu yürüyüp aradaki 12kmlik çölü iki kere geçtim. konuşup ikna edip kameramı aldım. hatta adam evinde ağırladı yemek yedirdi. otelde konaklattı. dediğim gibi tek yapmanız gereken şey yola çıkmak.

    çevrenizde yapamazsın diyenler tabiki olacak. çölü geçemezsin abi diyenler oldu tabi. bunu başkaları değil siz söyleyin. kalkın yapın ve kendiniz görün. evet yapamadım ya da bak yaptım diyebilin. şuanda bütün moğolistan'ı karış karış gezmiş ve hayallerinden birini gerçekleştirerek gobi çölünü geçmiş bir arkadaşınız var. siz de yapabilirsiniz yapın!
    yapın!
    yol açık yola çık! diye diye dilimde tüy bitti.
    bir de tek çık! :)
    gobi'den sevgilerle...''

    selam

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    12

    teşekkür edit'i: sevgili @zlipknot'a gönderdiği link için çok teşekkür ederim.
    http://interrailturkiye.com.tr/…-gobi-colunu-asmak/
  • sevgilisi ev boş gelsene deyince her türk erkeğinin rahatlıkla yapabileceği bir şeyi yapmıştır.
  • şimdi saygı mı duymamız gerekiyor bu arkadaşa? bravo çölde kendine eziyet etmişsin, kendince çok müthiş bir şey yapmışsın ama benim için zerre bir şey ifade etmiyor. kum tepesi göreceğim diye 3 günde 90 km yürüyüp vücuduna eziyet etmekten zevk alıyor olabilirsin fakat özenmiyoruz kardeşim sana. git şimdi ayağını iyileştir.
  • 9 günlük tatil sonrası ilk pazartesi günü yapılacak iş mi bu dedirten başlıktır. ulan insanlar neler yapıyor. millet nathan drake, biz emeklilik bekleyen amca .

    neresinin beğenilmediğini ise anlamadım. ömürlük bir maceradır. böyle bir maceraya çıkacak fırsatım olsa koşa koşa giderim. ama kapitalizm beklemez. koşayım da patrona biraz para kazandırayım.

    nathan drake*:
    1- http://wallpoper.com/…/aircraft-desert_00387846.jpg
    2- http://www.mobygames.com/…ystation-4-screenshot.jpg
    3- https://67.media.tumblr.com/…1rn41qekkflo1_1280.png
  • inşallah annesinin haberi yoktur dediğim gezgin.
  • bu ve benzeri şeyler *bana internet çağından önceki zamanları düşündürtüyor hemen.

    düşünsene adam her gün için 30 tane falan fotoğraf çekiyor.
    bakın çölde selfie.
    bak gün doğumu.
    bak bunda bakmıyor gibi çektim.
    bunda da gezi parkında maskeyle geziyorum.

    ister istemez bunları yapan çoğu kişi yaparken ve öncesinde de şöyle taglerim böyle hashtaglerim, şu açık grupta da paylaşayım. şunu tbt yaparım diyordur.

    adam 77'de gobi'yi geçip 79'da evereste tırmanmış olabilir ama fotoğrafı yok. sorsan ben yaptım der. e hani check-in mavi değil? e kobe'ye gidip biftek paylaşmamışsın lobide? bir sen biliyorsun yani gittiğini. kişisel tatmin mi? haha ezik.

    bu forrest hep böyle. sorsan yürüyerek amerikayı gezdim der.
  • (bkz: 127 hours)
    bonus (bkz: into the wild)
    bonus extra: (bkz: flight of the phoenix) *
  • adam hayallerinizi gerçekleştirmek için peşinden gidin diyor, bizim vizyonsuz mallarımız gelip "boş boş yürümüşsün amk neyinden ilham alayım" diyor. lan sana git de çölde yürü demiyor bu adam. o, onun hayaliymiş, gerçekleştirmiş. sen de git kendininkini gerçekleştir. senin eleştirin, bu adamın hayalini gerçekleştirdi hikayesinden çok mu dolu sanıyorsun?
hesabın var mı? giriş yap