• kilo kontrolü ve daha da önemlisi vücudun dinlendirilmesi amacıyla yapılması gerektiğini düşündüğüm rejim programı. salı ve cuma günleri olabilir mesela.

    söz konusu günlerde akşam saat 8'den başlayarak, arada 1 tam günü bir şey yemeden atlayarak, ertesi gün abah saat 8'e kadar uygulanabilir.

    bu diyet ileride yaşanabilecek olası kıtlık durumlarına karşı da bir nevi talim gibi bir şey olacaktır. aynı zamanda bu diyet kıtlık olmasa da birileri sizi kaçırıp açlıkla eziyet etmeye kalktığı durumlar için ya da olası bir savaşta esir düşüldüğünde karşı tarafın uygulayacağı aç bırakma işkencelerine ya da bir şekilde hapse düşüldüğünde yapmak durumunda kalınabilecek açlık eylemlerine ya da bir seyehatte kaza geçirip yiyecek kıtlığı olan ıssız bir adaya düşülmesi durumlarında çok işe yarayacaktır. parasız kalıp ser sefil olduğunuz, sokaklara düşülebilecek zor yıllarda açlığa hazırlıksız yakalanmamak için de yapılabilir. dünyanın binbir türlü hali var, bir şekilde açlıkla, hatta uzun süreli açlıkla yüzyüze gelebiliriz. bir de türkiye'de yaşıyoruz sonuçta, ileride ne bok olacağı belirsiz geliyor bana. hazırlıklı olmakta fayda var.
  • (bkz: intermittent fasting)
    fasılalı oruç gibi bir şey önermek sanırım.

    uzun süreli açlıklar ile metobolizmayı düzene sokmak, oynak kan şekerini dengelemek için yapılır. kilo kontrolü hatta kilo verdirme konusunda ekmeğini yiyen çoktur.
    şöyle çeşitleri vardır ve uygulanabilir olan 16:8 olanıdır.

    16 :8 ; 16 saat açlık, 8 saat yemek yeme zamanı. yani sabah kahvaltısını öğlen 12 gibi yapıp, akşam 8 e kadar ölçülü yemek yenebilir. akşam 8 den ertesi gün saat öğlen 12 ye kadar yemek yenmez çay- su- kahve içilebilir.

    24 saatlik açlık olanı da makbuldur, 36 saat açlık haftada 2 kere adamı bozar.

    aynı zamanda intermittent fasting, ketojenik diyet ile yapılırsa faydası 2 ye katlanır.
  • hipoglisemi si olan birini öldürmek için açıldığını düşündüğüm başlık.
  • diyetmis ayetlerde bu oruç.
  • neden dengeli bir şekilde yemek yerine bu tarz uç eylemlere girisildigini merak ettiren diyet türü.

    yapılan iş vücuda, özellikle beyne sağlam darbeler vuracaktir sanıyorum.

    bunun yerine ekmegi gunde iki dilimde sınırlı tutarak çok daha sağlıklı zayiflarsiniz, emin olun.
  • çok temel bir bilgiyi tekrar söylemekte fayda olabilir. eğer vücudu aç bırakırsanız, vücut kıtlık olduğunu düşünerek alarma geçer, açlık sonrasında ne bulursa depolamaya çalışır. o yüzden temel olarak az ve sık yemek daha sağlıklı bir yöntemdir.
  • otofaji diyeti kadar zor olmayandır.
  • 6 sene tıp eğitimi aldım hala beslenme nasıl olmalı konusunda tartışmalar sürüyor;net birşey diyemiyorum.bildiğim birşey var kalori kısıtlaması ve kaloriyi temiz almak.basit şekeri hayatınızdan çıkarın temiz kaloriden kastım bu.asıl zor olan bu.1.5 gün aç kalmak inanın zor değil 2 saat açlıktan sonra vücut zaten açlığı unutuyor glikojen depolarını tüketiyor uyuyorsun filan bi sekilde tamamlıyorsun o 36 saati.glikojen depoların azalınca ister istemez halsizlik,yorgunluk,performansta azalma olacaktır.36 saat açlık sonrası ne oluyor.azalan glikojen depolarını doldurmak için içgüdü ile bulduğun en basit şekere saldırıyorsun.ama kişiye özel beslenme diye de bir durum var.ben 5 öğün beslenemiyorum mesela 2 ana öğünde hallediyorum kalori alımımı.bu iki ana öğün arasında yediğim 1 avuç kuruyemiş benim ana öğünümde gereken kaloriyi almamı engelliyor çünkü 1 avuç bişey yesem bile beni 6 7 saat tok tutuyor.kesin yanlış diyemem ama 36 saat sonrası davranışlar önemli bence.
hesabın var mı? giriş yap