• kuran'ı türkçe olarak indiğini zanneden kişinin filoloji dalında çığır açan bulguları.
  • eheh, hedef dilin karıştırılması kısmını da geçtim, kuran'a ilahilik atfedenleri eleştirirken, bu sefer de gramere doğaüstü ve ilahi bir paye biçme hatasındaki bulgular olmuş. farklı bir güzergahtan da olsa yine yanlışlanamaz bir ilahi güce, metafiziğe varılıyor yani. arthur diamond, paleolitik çağın sonunda bile dilde zaman çekimlerinin bulunmadığını, hiçbir zaman bitmeyen bir şimdiki zamanda konuşulduğunu yazar örneğin* (bu açıdan bakıldığında zamanın gramerden bağımsız olarak var olup olmadığı sorusu da sorulabilir.) o çekimlerin, kuralların oluşması ve farklı kullanımların lanetlenmesi olan gramerin nesi kutsal ki evrensel bir ölçüt oluyor?. gramer tarihsel bir vakıadır sadece. bir topluluğun bir araya gelerek ve bütün farklı/alternatif kullanımları dışarıda bırakarak, sonradan kurdukları gramer denen kurallar seti nasıl oluyor da hakikat payesine erişebiliyor? (mesela argo denen ve dil gardiyanlarının kendilerini ayrıştırmak istedikleri bir kullanım tarzı neden var?; hangi kritik dönemde bir 'ayaktakımı' kesiminin kullanımları yanlış kullanım halini alıyor mesela?, gramer bir dönemde ortaya çıkan tartışmalı bir insan inşası değil de fizik yasası mı sanki?.) o gramer ve dil ki her an yeni tanrılar üretmeye müsait bir fabrika, bir tür "düşünce denetleyicisi" iken, sağlam pabuç aramak daha iyidir.
  • kur'an'da zamir, isim ve sıfatların uygunsuz kullanımı, müzekker-müennes uyumsuzluğu, tekillik-çoğulluk kurallarına uyulmaması gibi değişik kategorilerde incelenen çok sayıda gramer uygunsuzluğu bulunur.[42] bu uygunsuzluklar değişik teorilerle izah edilmeye çalışılmıştır. konu farklı kişilerce hata veya istisnai kullanım olarak değerlendirilir. kur'ân'daki gramer uygulamaları ile ilgili bir iddia da gelecekle ilgili ifadelerde mazi (geçmiş) sigasının kullanımıdır. buna göre bu şekilde anlatımın başka örnekleri de bulunmakta ve ay'ın gelecekte parçalanacağı kamer suresi'nde bu şekilde anlatılmaktadır.[43][44] anlam kayması denen bu durumun türkçe dahil çok çeşitli dillerde örnekleri mevcuttur.
  • https://ateistcanavar.wordpress.com/…gisi-hatalari/
    bu sitede detaylı olarak açıklanmıştır ve sorularla islamiyet sitesi bile bu sitedeki örneklerden birkaçı hakkında sadece mucize olduğu cevabını verebilmiştir.
  • anlam veya semantiği önceleyen bir anlatım olduğuna delalet eder. bu dahi kuranın amacının mutlak doğruluk veya hakikat değil, amaç veya siyaset olduğunu gösterir.
hesabın var mı? giriş yap