• bir daha asla 80'lerdeki gibi moda olmasını istemediğimiz hayvan postundan yapılma -özellikle- kadınların prim verdiği giyecek. belki uzun asırlar önce kadının gözüne girmek için verilebilecek en iyi hediyenin onu soğuktan koruyan kürk olduğunu haklı olarak tespit etmiş olan mağara insanlarının kadim geleneğini sürdürüyorlar, bilemiyoruz, ama günümüzde de kadınlar arasında erkekten kürk koparmanın statü göstergesi sayıldığını malesef uzaktan takip edebiliyoruz. en iğrenç kürk çeşidi boyuna atkı gibi atılan ve üzerinde hala hayvan kafası barındıran kürktür. hayvan kafasına camdan boncuktan göz de yapılmışsa insanın alıp ona cenaze düzenleyesi, gömesi gelir.
    kürk o raddede iğrenç bir giyecektir ki imitasyonları ve hatta peluş kürk taklitleri bile iğrençtir.
  • bazı çevrecilerin karşı olmasına rağmen naylon, polyester üretimindeki gibi çevrenin kirletilmediği doğal giyecek. kürk için yetiştirilen çinçilla, mink gibi hayvanların soylarının devamı garantisi, zira bu hayvanlar kedi/köpek gibi sevimli ev hayvanları olmayıp doğal dengede görevleri kürk yapılmaktır. hayvanların eti sütü ve doğal olarak kürkünden de faydalanılabilir.
  • hayvan postu. insanlar tarafından kullanılması tartışılan şey
    yabani hayvanların (bu amaçla yetiştirilmeyenlerin) kürk amacıyla katledilmesi cinayettir, soykırımdır
  • bazı kahramanların baş tacı hayvan tüyü, postu ya da daha fazlası.
  • hayvanların ısı yalıtım malzemesine açgözlü insanların artık lüzumu olmadığı halde gözkoymasıyla üretilen giysi
    (bkz: olmaz olsun)
    taklitler aslını yaşatır prensibiyle, hangi malzemeden yapılırsa yapılsın kürk imitasyonları zenginleri "bunun aslı kıymetlidir," hesabı, nadir bulunur hayvanların canına kast etmekten alıkoymayacak.
  • insanlarda varolan bir cesit bug sonucu vuku bulan katliamin sebebi.

    "bu amac icin yetistirilen hayvanlar" disindaki hayvanlarin oldurulmesi gibi, bu amac icin yetistirilen hayvanlarin da katledilmesi, hatta ve hatta bu amac icin hayvan yetistirilmesi de dallamaligin en onde gidenidir.

    bu konuda barinak gonullulerinin yorumu ise; "biz onlari canli seviyoruz" dur.

    dunyada karni tokken baska bir canliyi yemek icin olduren tek canli olan insan, ayni zamanda baska bir canliyi 'giyen' tek yaratik unvanini da tasimaktadir. yakinda yilanlarin deri degisimi donemlerinde pusular kurup attiklari eski derilerine saldircaz ya da yavrularini besleyen kuslarin gagalarindan solucanlari kapip kacicaz diye korkmaktayim.

    ya dunyadaki hersey bizim olamaz ki?

    burasi bizim kralligimiz degil ki?

    dunya uzerinde diger misafirlerden daha fazla hak iddia edemeyiz ki?
  • http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

    18 yaşından küçükler ve hayvana şiddete aşırı duyarlı kişiler için tehlikeli olabilir.

    aslında kimse izlemesin, anladın sen onu.

    bir şeyler yapılsın yeter.
  • gerçeği de olsa sahtesi de olsa son derece anlamsız bir giysi. ve unutmamalıdır ki bir kürk elli hayvandan yapılır ama sadece bir hayvan giyer.
  • http://www.strasbourgcurieux.com/…rure/fourrure.asx adresinde nasıl yapıldığı net bir şekilde gösterilen giysi. izledikten sonra greenpeace üyelerinin neden kendilerini delider gibi sağa sola zincirlediklerini anlamak mümkün. midesi olan izlemesin. benim olmadığı halde bütün günümü kötü geçirmeme neden olmuştur. izledikten sonra cehennemin varlığına daha çok inanmak ve bu insanların orada cezalandırılacaklarını düşünmek istedim. elden başka bir şey gelmiyor çünkü.
hesabın var mı? giriş yap