hesabın var mı? giriş yap

  • ulan getir firması şuradan edeceğin 3-5 kuruş kar için şu palyaçoluğa gerek var mı ya?

    böyle zavallıca şeylere yılbaşı paketi falan yazılınca gerçekten içim burkuluyor. yeni yıla çizi kemirerek giren biri canlanıyor kafamda.

  • evet başlığı doğru duydunuz.. olay abd' de geçiyor.. insan hakları konusunda tokat gibi ders vermişler nusret efendiye..

    öncelikle haber linki paylaşalım: buyrun

    olayın özeti ise şu; nusret amerika daki restorantında çalışan garsonları toplu şekilde işten çıkartıyor..

    tabi orası türkiye değil, insan hakları falan sistem tıkır tıkır çalışıyor.. garsonlar mahkmeye gidiyor.. ve olayın iç yüzü ortaya çıkıyor..

    nusret, ''garsonların aralarında bölüşmesi gereken tip (bahşişlere) el atıp bunlardan pay alıyor!!'' 4-5 garson buna itiraz ediyorlar.. ve o garsonlar, işte çıkartılanlar..

    federal mahkeme nusret'e haksız işten çıkartma yaptığı için 250.000 dolar ceza yapıştırıyor.. durur mu? durmaz.. bu garsonların tazminatları alacakları, faizleriyle beraber her şeyi topluyor.. hepsini de nusrete kitliyor bir güzel.. ''al koçum hak ettin'' diyor..

    bize de bu olayı konuşmak kalıyor..verilen kararı batı hayranlığına yormayalım hemen.. adamlar hukuk devleti imiş gerçekten.. batının iyi yanlarını alabilseydik keşke dedirtti bana.. nusret'e gelirsek.. bu adamın artık gelinecek tarafı kalmamıştır.. instagram kullanmıyorum da, kullansaydım da takip ediyor falan olsaydım.. tepkimi koymak adına takipten çıkartırdım diye düşünüyorum.. tabi taktir sizin..

    sonuçta garson bahşişlerine (o da nasıl bi bahşişse zaar artık) göz diken bir adamın 24 milyon takipçisi var bu dünyada..

    edit: (bkz: serebral palsi hastası yusuf'a umut ol)

    bugün bu başlıktan haberim oldu.. dünyada sağlıktan başka her şey yalan.. eğer maddi durumum yerinde ve yardımcı olacak birilerini arıyorum diyorsanız, bi inceleyin derim..

  • bu katliam, 2011 yılında 8'i bombalama, 69'u ise ateşli silahlarla olmak üzere toplamda 77 kişinin korkunç bir şekilde ölümüne yol açan norveç katliamı yaşanana dek dünya çapında en çok insanın ölümüne sebep olan bireysel olarak işlenmiş katliamdır. 27 yaşındaki woo bum-kon ismindeki koreli polis memuru 1982 yılında, nisan ayının 26'sını 27'sine bağlayan tek gecede toplamda 56 kişiyi öldürmüş ve yaklaşık 37 kişiyi de yaralamıştır. bu korkunç katliam kayıtlara şu şekilde geçmiştir:

    polis memuru woo, anlatılanlara göre katliam gününün sabahında kız arkadaşıyla kavga eder. kavganın sebebi, uyurken woo'nun göğsüne konan sineği kaçırmaya çalışan kız arkadaşının woo'yu uyandırmasıdır. uyandıktan sonra woo dışarı çıkar ve içki içer. anlatılanlara göre woo eve döndüğünde sarhoştur. bu halde kız arkadaşını dövdükten ve evdeki eşyaları parçaladıktan sonra katliamını gerçekleştirirken kullanacağı silahları tedarik etmeye koyulur. polis merkezinden çaldığı silahları, ki bunların arasında 7 adet el bombası da vardır, yüklenerek katliamına soğukkanlılıkla başlar. ilk olarak, akşam saat 9.30 sıralarında, yerel bir posta haneye girerek, içeride çalışan üç kişiyi öldürür ve ardından yardım çağrılarını engellemek için telefon kablolarını keser. sonra bir markete el bombası atmak ve etrafta gördüğü insanları vurmak suretiyle altı kişiyi orada öldürür.

    cani o kadar rahattır ki köy köy dolaşmakta, canının istediği eve girmekte ve içeridekileri gözünü kırpmadan öldürmektedir. elbette bu rahatlığında polis memuru olmasının da büyük katkısı olmuştur. evine girmeye çalıştığı insanlara polis olduğunu söylemekte, polis kimliğini göstermekte ve ev sakinlerinin güvenini kazandıktan sonra da insanları beklenmedik bir anda acımasız bir şekilde öldürmektedir.

    akşam 10.30 dolaylarında 16 yaşında genç bir çocuğu rehin alır. kendisine köydeki marketten hafif bir içecek almasını söyler. çocuk denileni yapar ve caninin istediği içeceği getirir. hemen ardından katil, hem çocuğu hem de marketin sahiplerini oracıkta öldürür. marketin sahibi bacağından vurulduktan sonra kaçmayı başarsa da karısı ve iki kızı kurşunlardan kaçamaz. sadece o köyde toplamda 18 kişiyi öldürür.

    gittiği başka bir köyde, bir aileden dört kişiyi yataklarında uyurken vahşice kurşunlar. ardından aynı köyde ev ev dolaşmaya devam eder. kapılarını çaldığı ve yataklarından uykulu halde kalkan ev sahiplerine, polis olduğunu ve yakınlarda kuzey koreli ajanların saklandığına dair ihbar alındığını söyler. davet edildiği evlerde biraz oturduktan sonra ev sakinlerini hiç beklemedikleri bir anda kendi evlerinde vahşice katleder. sadece o kasabada arkasında 24 masum insanın cesedini bırakmıştır.

    56 kişinin hayatını kaybettiği katliam, katilin saklandığı çiftlik evinin etrafının kuşatılmasının ardından, woo'nun rehine olarak yanında tuttuğu ev sahibi aileyle birlikte kendisini de el bombasıyla havaya uçurmasıyla son bulur. katliamın ardından içişleri bakanı bizim ülkeye çok uzak bir davranışla istifa eder. katliamdan sonra katilin kız arkadaşı, woo'nun aşağılık kompleksinden muzdarip olduğunu ve evlenmeden bir arada yaşadıkları için köylüler tarafından sözel olarak rahatsız edildiklerini söyler.

    kaynak

  • gümrük birliği, rekabet kanunu falan yok sayan kredidir. yalnız bu fiyata alınırmış. 2 katına bir kekoya okutana kadar bedava finansman demek. gerçi kredi yüzdesi çok düşük ama olsun. 1.36'dan 12 ay vadeli parayı zaten kredi kartından alabiliyoruz.

    kredi avantajı ve avrupa gümrük birliği:
    "avrupa gümrük birliği (agb) üyesi bir ülkenin ithal ürünlere uygulamadığı kredi avantajını yerli ürünlere uygulaması, agb kurallarına aykırı olacaktır. agb üyeleri arasındaki ticarette, ithal edilen ve yerli ürünlere aynı şartlar uygulanmalıdır. yani, bir agb üyesi ülke, ithal edilen ürünlere uygulamadığı kredi avantajını, yerli ürünlere uygulayamaz.

    agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki ticarette herhangi bir ayrımcılık yapılmamalıdır. agb üyesi bir ülke, diğer agb üyesi ülkelerin ürünlerine karşı ayrımcı tedbirler uygulamak yerine, serbest ve adil bir ticaret ortamı sağlamakla yükümlüdür."

    vergi dilimleri ve avrupa gümrük birliği:

    "eğer bir ülke avrupa gümrük birliği (agb) üyesi ise, bu ülke agb kurallarına uygun olarak ticaret yapmakla yükümlüdür. agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki mal ticaretinde herhangi bir tarife uygulanmaz. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal ürünlere ek vergi uygulayamaz.

    ancak, agb üyesi bir ülke içinde üretilen ürünlere vergi uygulanması mümkündür. bu vergiler, yerel üreticilere karşı rekabet avantajı sağlamamak için ithal edilen ürünlere uygulanan vergilerle aynı seviyede olmalıdır. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal edilen ürünlere ek vergi uygulayamazken, yerli üreticilere aynı seviyede vergi uygulayarak rekabetin adil bir şekilde sağlanmasını sağlamalıdır.

    eğer bir agb üyesi ülke, yerli ürünlere vergi uygulamazken, ithal edilen ürünlere vergi uygularsa, bu agb kurallarına aykırı olacaktır. bu durum, diğer agb üyesi ülkelerin ithalatına yönelik bir engel oluşturabilir ve bu ülkelerin agb üyesi ülke ile yaptığı ticareti etkileyebilir. bu nedenle, bir agb üyesi ülkenin agb kurallarına uygun olarak hareket etmesi önemlidir."

    rekabet kanunu ve faiz indirimi:

    "sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, rekabet kanununa aykırı olabilir. rekabet hukuku, adil bir piyasa rekabeti sağlamayı amaçlar ve haksız rekabeti önlemek için bir dizi kurallar ve düzenlemeler içerir.

    sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, o üreticiye diğerlerine göre ayrıcalıklı bir rekabet avantajı sağlayacaktır. bu, diğer üreticilerin pazar payını kaybetmesine ve haksız rekabete neden olabilir.

    bununla birlikte, bazı durumlarda, vergi ve kredi faiz indirimleri, belirli bir sektörde tüm üreticilere verilir. bu durumda, verilen ayrıcalık, sektördeki tüm üreticilere eşit bir şekilde sağlanır ve adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla düzenlenir.

    ancak, sadece bir üreticiye özel vergi ve kredi faiz indirimi sağlamak, diğer üreticilere göre haksız bir avantaj sağlayabilir ve rekabet hukukuna aykırı olabilir. bu nedenle, her durum özelinde incelenerek, adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla, rekabet hukukuna uygun olarak düzenlenmelidir."

    kaynak: chatgpt

  • türkiye'de dağıtımı yapılmaya başlandığı takdirde, milletce hiç çekinmeden yiyeceğimiz et türü. sebebi basit, türkiye'deki islam anlayışı , para için dinin yasakladığı şeylerin yapılmasını makbul gören bir seviyeye geriledi. ucuz olması sebebi ile diyanet bile fetva verebilir, "helal etin çok pahalı olduğu yerde domuz etinin hükmü kalkar" diye. israfı, lüksü, yalanı, hırsızlığı, dolandırıcılğı haram kabul etmeyen diyanet burada da bir esneklik yapar artık.

  • içindeki ofislerin 2-3 milyonlara satıldığı acayip yer.

    üstelik 500 metre kare falan dedikleri bi ofise gittim geçen. sahipleri de 500 metre kare diye bayılmış 2 milyonu.

    bi girdim içeri lazer metre ile ölçtük. 200 den az içerisi. brüt hesap 500 diye almışlar. ofisleri kabadan teslim ettikleri için ince işini alırken tabi adam senden 400-500 metrelik istekte bulunuyor ama içerisi 200.

  • bayan lan orman çocuğu arabayla dikkatsizce umursamadan motorsikletliyi öldürmeye hakkı var. neden? bayan lan bayan anlamıyor musun?

    keşke iş sadece tutanak tutmak olsa. bir şekilde halledilir ama kadın resmen adamın canına kast etti. muhtemelen çarptığını bile anlamadı.

  • vurgunu kısaca özetlemek gerekirse:

    -eğer esnaf iseniz 1 ekim 2013 itibariyle akıllı pos cihazı satın almak zorundasınız.
    -cihazın fiyatı 590 euro.
    -alınmak zorunda olunan cihaz sayısı 2 milyon.
    -cihaz çin malı.
    -türkiye'ye getiren şirket: mt bilgi teknolojileri ve dış ticaret anonim şirketi.
    -şirketin sahibi: rte'nin kankası ethem sancak'ın yeğeni murat sancak
    -şirketin genel müdürü: mehmet erdoğan (hani 40 kilo uyuşturucuyla yakalanıp, satıcı değil içici olduğu anlaşılınca serbest bırakılan başbakan yeğeni)

    ek bilgiler:
    -590 euro ile şu an en kralından bir laptop alabilirsiniz. bu da perakende fiyatı. eğer ben 2 milyon tane alıcam derseniz, muhtemelen 200 euroya bile alabilirsiniz aynı laptop'ı

    soru:
    -birileri ahlaktan mı bahsetmişti?
    -birileri müslümanlıktan mı bahsetmişti?

    hesaplayan adam modu:
    -590 eurodan 2 milyon cihaz = 3 milyar küsür tl (iyi para)

    ithaf:
    -fışkiyeler kırıldı, ekonomi zarar gördü diyenler

    haber ayrıntıları:
    http://www.odatv.com/…hangi-akpliler-var-0110131200