hesabın var mı? giriş yap

  • tüketim çılgınlığı, "ihtiyacı olmayan ürünleri" satın alan tüketicilerin yoğun alışveriş alışkanlıklarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

    insanların temel ihtiyaçlarını yarın zamlanacak diye erken alması, tüketim çılgınlığı değildir.

  • dünyanın 2.4 katı büyüklüğündedir. o yerçekiminde değil hatun çükünü kaldıramazsın.

  • dioksin; organ ve sistemi etkileyen, çevre kirletici olarak isimlendirilen toksik bir maddedir. vücuda girdiğinde 7-11 yıl arasında vücutta kalabiliyor.

    kalıcı organik kirleticilerden olan dioksin; bulunduğumuz ortamdaki havadan ve besin zincirinden, yani yediğimiz yiyeceklerden de vücudumuza girebiliyor. dioksine maruz kaldığımızda ise wasting sendromu, kusurlu böbrek gelişimi, çocuklarda gelişim bozukluğu ve ciltte düzensiz bir koyulaşma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. hatta tedavi edilmezse ölümle bile sonuçlanabiliyor.

    en zehirli dioksin maddesi olan tcdd, agent orange'nin (ajan portakal) bir birleşenidir. agent orange, bitkileri öldüren ve yaprak dökücü bir maddedir. vietnam savaşı sırasında abd'li askerler tarafından kullanılmış. askerler, kuzey vietnam ve viet cong birlikleri için orman örtüsünü ve ekinleri ortadan kaldırmak adına bu herbisiti kullanmışlar. halen vietnamdaki insanlar üzerinde kas ve kemik bozuklukları, doğumsal anormallikler gibi etkileri devam ediyormuş.

    dioksine maruz kalmış, cildinde koyulaşma yaşamış birine örnek vermek gerekirse; ukrayna devlet başkanı viktor yuşçenko'yu söyleyebiliriz. viktor yuşçenko'nun yaşaması bile mucizeymiş aslında. çünkü kanındaki dioksin seviyesi normal değerin 6 bin katı üzerindeymiş. 2004 yılındaki seçim kampanyası sırasında viktor, dioksinin en zehirlilerinden olan tcdd ile zehirlenmiş ve viyana'daki bir klinikte tedavi görmüş. yuşçenko, 5 eylül 2004’te ukrayna istihbarat teşkilatı başkanı igor smeshko ve başkan yardımcısı volodimir satiyuk ile baş başa yediği yemekte zehirlendiğini öne sürmüş. ancak bunun kesin bir kanıtı yok.

  • sivas valisi salih ayhan: "pozitif olduğu halde evinde bulunamayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, kyk yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır.

    yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek vb. masraflar da kendilerinden tahsil edilecektir."

    gerçekten tüm türkiye'de uygulanması gereken örnek karardır hatta masraflarıda iki kat yazarak devletin ekonomik yükü azaltılsın ;)

    kaynak

    edit: çankırı,afyonkarahisar ve mardin valilikleri de aynı kararı almış bulunmakta

    edit: tüm türkiye geneli artık (bkz: 11 eylül 2020 içişleri bakanlığı kararı)

  • ~ türk yargı sistemine > "türkiye yargı sistemi" diye başlık açan bir "türk" kelimesi rahatsızı,

    ~ "türkiye 4'e bölünsün" şeklinde başlık açarak, subliminal üniter devlet karşıtı alt mesajları veren,

    ~ "zeytin dalı harekatı'nın gereksizliği" argümanı ile başlık açıp, pyd'ye yapılan operasyonları gereksiz gören,

    ~ şehit olan polis ve askerlere "katledilen" ifadesini kullanan

    ~ "fırat çakıroğlu şehit değildir" yazan,

    ~ "atatürk'ün şapka devrimi vizyonsuzluğu" diye başlık açıp, atatürk'e atatürk diyemeyip, mustafa kemal yazıp duran ve devrimi kötüleyen,

    ~ entrylerinde devamlı türk milliyetçilerine saldırmış olan,

    birinin açtığı başlık. şimdi bunları toplayın. ortaya çıkan sonucu siz bulun.

    edit: başlıkları nasıl buldum? entrylerini en çok favorilenenler butonunda sıraladım. çok araştırma yapmadım.