hesabın var mı? giriş yap

  • ilk dakikasindan son dakimasina kadar kufur yemenize sebep olur.

    şu arabalari istanbul bok çukurunda kullandiginiz gibi kullanmayin.

    emniyet şeridine dalmayin,
    aralara kaynayip şerit sayisini arttirmayin,
    ondeki araca yakin takip yapmayin
    ondeki araci taciz etmeyin
    hiz limitinde giden öndeki araca habire sellektor yapmayin,
    ana yola çikarken gelen arabayi göre göre aniden yola atlamayin,
    serit degistirirken arkadaki araca sıfır geçmeyin, en az 2 metre mesafe birakarak degistirin.

    kisacasi insan olun. bu olaylari bok çukurunuza donunce doya doya yaparsiniz ama egede yapmayin. alişik degiliz bunlara.

    34 plakanin egede karizmasi sifirdir. gene geldi a. koduklarim denir sadece.

  • çoğu zaman bana nasıl bu kadar sabırlı, sakin, tahammüllü olduğum soruluyor. sanıyorum bunun sebeplerinden biri üniversite okumamış olmam. türkiye'de sarsılmaz ast üst ilişkisiyle, statükocu yapısıyla, kraldan çok kralcılığı ile, kayırmalarıyla, kaydırmalarıyla, entrikalarıyla tam bir ortaçağ derebeyliği zihniyetiyle yönetilen bu kurumlarda örselenmediğimden cebimde bolca tahammül kaldı diye tahmin ediyorum.

    savcılığa verdiğim her 10 ifadeden 7'si öğretim üyelerinin şikayetleri üzerine oluyor. asker değil, adnan hoca değil, milletvekili değil. bu öğretim görevlileri "eleştirel düşünce", "fikir ifade özgürlüğü", "mantıksal çözümleme" öğretecekler.

    siz kimsiniz yahu? kendinizi ne zannediyorsunuz? kim sizi bu kadar havalara çıkardı? paper'larınızı alsam, önce intihalleri ayıklasam, sonra da yerel, ucuz, parayla makale yayınlayan mecralardaki yayınlarınızı elesem, h-index'inizi hesaplasam bir avuç düzgün insan kalırsınız. onlar da zaten öğrenciyi düşmanıymış zannetmeyenler çıkar. geri kalanınız hayata daha iyi bir akademisyen, daha iyi bir eğitim adamı, daha iyi bir insan olarak tutunmak yerine zamanında bedelini biat ederek ödediğinizi düşündüğünüzden aynı bedeli ödetmeyi hak gördüğünüz o çürük sistemin boktan çarklarını yağlamaktan başka bir iş yapmıyorsunuz.

    o çarkın içinde onunla beraber kül olup gideceksiniz. yerinize yepyeni aklı beyni açık bir nesil gelecek. sizi ne kimse hatırlayacak ne de kimse size minnet duyacak. tarih sizi ufak puntoyla ufak utanç dolu bir paragrafa sıkıştırdığıyla kalacak.

    sizin vereceğiniz eğitimin bende eksik olmasından dolayı da son derece memnunum. gelecekteki tercihlerimi de sizin gibilerin olmadığı bir dünyadan yana yapmaya devam edeceğim.

  • ülkemizde çok sayıda sempatizanı bulunan futbol kulübü. geçmişinde ise ilginç bir tesadüf saklı...

    brian clough, 6 ocak 1975'te kulübün menejerliğine getirilir. bu dönemde forest ingiltere ikinci kademesindeki ligde, küme düşme hattına yakın bir sıralamadadır. ligde oynadıkları 42 maçın sadece 12sini kazandıkları sezonun ardından, sonraki sezonda 1976da galibiyet sayısını 17ye, sıralamasındaki yerini 8inciliğe yükseltir. 1976-77 sezonunda 42 maçta aldıkları 21 galibiyetle birinci lige yükselirler.

    1977-78 sezonunda beklenmedik bir dönem yaşanır. forest, birinci lige yükseldiği yıl 42 maçta 25 galibiyetle, açık ara farkla birinci lig şampiyonu olur. aynı sezon finalde liverpool fc'yi geçerek ingiltere lig kupasını kazanırlar ve double yaparlar.

    1978-79 sezonunda avrupa kupasını, lig kupasını alırlar. sezonun finalini ise fc barcelona'yu avrupa süper kupasında iki maçlı eleme sonunda geçerek triple yaparlar.

    1979-80 sezonunda da bir kez daha avrupa kupasını kazanırlar. 89 ve 90'da iki kez üst üste lig kupasını kazanırlar. premier league’in kurulmasıyla birlikte, 91 ve 92'de üst üste iki yıl 8inci olurlar.

    1992-93 sezonunda liverpool galibiyetliyle başladıkları sezona, sonraki 10 maç üst üste kazanamazlar. sezon ortasında dalganan performansları, sezonun son 14 maçına sadece 2 galibiyet almaları sebebiyle lig sonuncusu olarak küme düşerler. sezonun son maçı ipswich town'a karşıdır. brian clough'ın oğlu nigel clough premier league'e veda maçında son golü atar.

    baba brian'ın dipten alıp, zirveye taşıdığı kulüp, kümeye forest forması giyen oğlunun golüyle veda etmiştir...

  • ferhan sensoyu anma toreninde kultur ve turizm bakani ve akpli beyoglu belediye baskaninin oldugu salonda "70 senedir bu ulkeyi din bagimlisi hukumetler yonetiyor, ama ona ragmen 70 senedir inatla tiyatro yapiyoruz biz, ferhan da inadina tiyatro yapti hep" demis sanatcidir. helal olsundur.

  • sahsen yaptigim bütün diyetler gollum diyetine dönüyor bir süre sonra:

    - yiyecegissss. inci'nin önünden geçerken profiterol alacagissss.
    - hayir hayir, rejimdeyim ben, yemeyecegim.
    - bunu yedikten sonra aksam yemek yemeyisssss. eve kadar da yürürüsssss
    - olmaz! bir bozunca sonra toparlanmiyor öyle kaliyor
    - kendimisssi ödüllendirmemissss gerek kiymetlimisss. kaç gündür rejim yapiyorusssss. hem aç karna rejim yapilmassss

    bu durumda gollum diyeti'ni "iki ögün arasinda rejim yapmak" olarak açiklayabiliriz.

  • doğru diyenlere okuyup hak verdiğim, sonra doğru değil diyenlere de okuyup hak verdiğim önerme. ulan ne çabuk ikna olan biriyim ben.

  • kaymakamlığın kendisine yardım edip çükünü keseceği kişidir.
    otuz iki çocuk yapan bir adama yapılacak en mantıklı yardım budur.
    belli ki adam nasıl kullanacağını bilmiyor, en iyisi kesin gitsin.