hesabın var mı? giriş yap

  • tepkiler gelince dil sürçmesi mi oldu bugün bu büyük yalan? siz var ya, neyse...her haltı yap, yine mağdur ol dünya bunlara güzel.

  • kesinlikle altına imzamı atacağım önerme.

    " cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir..."

    ha sen başka bir şey mi kastettiydin bacım?

    edit: başlık başa kalmış ya da ilk entry sahibini engellemişim. ikisi de ihtimal dahilinde.

  • #71724513 nolu entry’imde niş ağırlıklı markalar vermiştim. şimdi ise designer ağırlıklı liste paylaşayım.

    giorgio armani - acqua di gio profumo
    bvlgari - aqva pour homme atlantiqve
    bvlgari - aqva pour homme marine
    hermes - un jardin sur le nil
    hermes - terre d’hermes (vintage olan)
    tom ford - noir extreme (2 fıstan fazla boğuyor)
    guerlain – l’ınstant de guerlain pour homme extreme (2 fıs)

  • olayın başlangıç tarihi 9 temmuz 2023'dür. cumhuriyet'in yaptığı habere göre otoyol üzerinde yarışan otomobillerden biri yol üzerinde ilerleyen araca çarpıyor ve twitter'da @servusbastii kullanıcı adlı arkadaşımızın babasının ölümüne sebep olup annesini de yaralıyorlar. bugün ise olay günü hem otoyolda yarışıp, hem alkollü şekilde araç kullanan, hem de hiçbir suçu yokken bir insanın ölümüne sebep olan katillerin serbest bırakıldığını öğreniyoruz. biliyorsunuz ki türk adalet sistemi geçtiğimiz senelerde verilen tepkilere göre hareket etmeye başladı bu sebeple sizi tepki vermeye davet ediyorum. aşağıya olayla ilgili tüm kaynakları bırakacağım ve sizden babasını kaybetmiş arkadaşımıza ses olmanızı rica edeceğim. bu başlığı ne kadar yukarı taşırsak sesimizin duyulma ihtimali o kadar artacaktır, unutmayın ki orada o gün ölen siz de olabilirdiniz sizin babanız da olabilirdi ve katilleriniz şu an elini kolunu sallaya sallaya geziyor olabilirdi. lütfen destek olalım.

    twitter 1
    cumhuriyet gazetesi haberi
    video
    bilirkişi raporu
    adli tıp ve polis raporları
    alkol testi
    kamera kaydı
    instagram hesabı

    edit: sorulan sorular üzerine arkadaşımız adli kontrol şartı ile serbest kaldıklarını ayda iki kere imza atacaklarını söyledi şu anlık hukuki açıklaması böyle olduğunu belirtti

  • 98 yılının sıcak bir yaz günüydü. en yakın dostum can'la oturmuş kimin misketinin daha güçlü olduğunu tartışıyorduk. neden sonra büyüyünce astronot olmak istediğimi söyledim ona. güldü o neymiş yaa diyerek. astronotların ayda 100 lira kazandığını söyleyerek mat ettim onu. bu özgüvenle sordum; sen ne olmak istiyosun peki? düşünmeden cevap verdi; "yazar, gelmiş geçmiş en meşhur yazar olacağım ben". dalga geçtim adını yazmayı 1 sene önce öğrenen çocukla. gitmem lazım dedi saatini gösterip "git bakalım pipimin yazarı" diyerek vedalaştım onunla 9 yaşındaki bir çocuk olmanın verdiği salaklıkla. gitti ben de eve gittim. akşam annem ekmek almaya yolladığında aşağı caddede garip ışıklar olduğunu farkettim. merak ve çocukluğun verdiği heyecanla koşarak gittim oraya. arkadaşım dediğim ilk insanın cansız bedenini göreceğimi bilseydim gitmezdim belki de. babasının arabasını kaçıran 16-17 yaşlarındaki bir ergenin cahilliğinin, salaklığının kurbanı olmuştu can. koşarak eve dönüp uzun süre ağladım. okula gitmediğim bir kaç gün boyunca ona söylediğim son sözler için pişmanlık hissettim. o çok istediği misketimi ona vermediğim için kendimden nefret ettim. ama sonra kendime bir söz verdim onun son sözlerini düşünüp. büyüdüğümde onun hayallerini de gerçekleştirecektim çok meşhur bir yazar olarak.

    büyüdüğümde anladım yazar olmak o kadar kolay değildi. zahmet, zaman, emek ve para istiyordu. bütün bunları bulsanız bile yazar olma garantiniz yoktu. sonra üyelerine yazar ünvanı veren bir siteyle tanıştım arama motoru vasıtasıyla. kayıt oldum hemen. takma isim kısmına can yazdım zaten böyle bir yazar olduğunu söyledi site bana. can2, can1989 gibi takma isimlerin onun anısına saygısızlık olacağını düşündüm. tam umudumu kaybedip ad soyad kombinasyonunu takma ismim olarak seçecekken bulmuştum kod adımı. iyi çocuktu arkadaşım dediğim ilk insandı can, cansız bedenini son kez gördüğümde üzerinde owen forması vardı.

  • ya size ne elon musk’tan amk
    o hamile twitter dan çıkar instagram a girer hiç mi iş bulamadı devlet bakar
    niye bu elon musk veya abd merakı
    türkiye’de 250 dolara günde 12 saat çalışanlar için başlık açsanıza
    sigortasız çalıştırılan çocuk işçiler için başlık açsanıza

  • hindistan'da gelin, basit bir toplama işlemini yapamayan damadı nikah masasında terk edip gitti.

    --- spoiler ---

    hindistan yerel basınında yer alan haberlerde, bir gelin, düğün sırasında "15 artı 6 kaç eder" diye sorduğu damadın 17 cevabını vermesi üzerine evlenmekten vazgeçti. damadın ailesinin ikna etmeye çalıştığı gelinin, evlenmeyi kabul etmediği, damadın eğitimi konusunda kendisini kandırdığını söylediği belirtildi. yerel polisinin, ailelerin düğünden önce birbirlerine verdikleri hediyelerin iadesine ara buluculuk ettiği kaydedildi. evliliklerin genellikle görücü usulü yapıldığı hindistan'da gelinle damadın, nikahtan önce birbirlerini tanıma şansı olmuyor.
    --- spoiler ---

    40 yapar deseydi belki kabul ederdi gelin.

  • 2019 draftinde 3 tane seçim hakkı (14, 20, 22) ve 2020 draftinde 2 tane seçim hakkı olan takım. 2020 memphis hakkı da ilk 6 korumalı ama 2021'de bu hak korumasız bir şekilde boston'a geçecek. celtics'in şu an itibariyle yapması gereken elini çabuk tutup bu senenin haklarını ve 2020 memphis hakkını bir paket haline getirip anthony davis'i almak yoksa bir daha göremezler kendisini. hazır memphis ışık vermiyorken şutlamak da akıllıca olur, tıpkı 2017'de yolladıkları brooklyn hakkı gibi değerini kaybetmeden yollamaları inanılmaz zekice olur.

    ama ondan da öte bu daftle beraber çok şey değişecek. öncelikle draft haklarının değeri çok daha fazla olacak. ilk 4'ten seçim yapma ihtimali %9.4 olan lakers'ın 4.sıradan seçmesi demek lotaryaya düşen her hakkın ekstra değerli olması demek. sürünenin daha fazla şansı olduğu sistemde dahi son derece değerliydi haklar, şimdi bitcoin gibi değerleri delirmiş bir vaziyette artacak. özellikle lotaryaya düşmesine kesin gözüyle bakılan haklar (2020 memphis, 2021 miami) çok çok daha değerli olacak. demarcus cousins'ın buddy hield ve 1 tane 1.tur hakkına alınması başlangıçtı, artık en kral oyuncuların değeri bile seçim hakkıyla belirlenecek. dolayısıyla anthony davis için de an itibariyle elleri en güçlü takımlar celtics, clippers, lakers (4.sıra sayesinde) ve knicks (2021 dallas hakkı ve bu senenin 3.sırası). atlanta'nın bile kaydadeğer bir şansı var şu an, bu sene 8. ve 10.sıralar kendilerinin ve 2020 cleveland hakkı da korumalı şekilde kendilerinin. cleveland hakkı ilk 10 korumalı ve ilk 10'da çıkarsa 2 tane 2.tura dönüşecek ama sistem değişmiş durumda. eski sistem olsa belki de çok bir değeri olmayacaktı o hakkın ama an itibariyle o hak seneye 11.sıra seçimi olup atlanta'nın kucağına düşebilir, o hakkın bile değeri artmış durumda.

    artık her şeyi draft haklarının belirlediği döneme girmiş durumdayız. belki tanking olayını rafa kaldırması açısından iyi oldu ama bundan sonra takas süreçleri inanılmaz zorlaşacak. lotaryaya düşecek haklar güç bela pakete dahil ediliyordu, artık belki de bahisleri bile geçmeyecek çoğu görüşmede. danny ainge'in 2013'teki soygunu sayesinde millet akıllandı ama bu yüzden takım değiştirmek daha da zorlaşacak muhtemelen. ama şu açıdan da iyi olmuş olabilir, artık chandler parsons, andrew wiggins gibi takımların maaş boşluğunun üzerine oturan adamlar biraz daha rahat takaslanabilirler. (john wall'un o kontratla 5 ilk tur hakkı gelse dahi yollanabileceğini düşünmüyorum)

    ama ne olursa olsun manyak bir serbest pazar izleyeceğimizden şüphem yok. davis ve irving'i celtics'te de görebiliriz, ikisini birden lakers'ta da görebiliriz, şu an ortası yok bunun. umarım lakers'ta görürüz tabi o ayrı konu.

    not: celtics'in baya dışına çıktım, affola.

    edit: cleveland pickinin o kadar değeri yokmuş, @woolrock'a teşekkürler.