hesabın var mı? giriş yap

  • uzaya açık olan uçta hava basıncı olmayacaktır.
    eğer borunun dünyada bulunan kısmı okyanus içine daldırılırsa, tüpte su yükselir. fakat su yükseldikçe, tüp içindeki suyun ağırlığı artar.
    bir noktada, borudan uzaya yükselen suya etki eden yerçekimi, uzay boşluğu tarafından yaratılan 'emme' ye eşit olur.

    dünya yüzeyinde, hava basıncı inç kare başına 15 lbs'dir. yukarı doğru kuvvet 150 lbs olacaktır. boruda 150 lb su yükseldiğinde, kuvvetler eşit olur.
    borunun çapına bakılmaksızın su, bir ucu uzay boşluğunda biten bir boruda yaklaşık 34 feet yükselecektir.

    boşluğa açık olan boru içindeki suyun üzerinde hiçbir hava basıncı olmayacaktır, bu yüzden sadece 34 feet yükseklikte olmasına rağmen kaynayacaktır.
    yer çekimi su buharının aşağı çekilmesini sağlayacak ve kaynama işlemini dengede tutacaktır.
    sonuç; yaklaşık 34 feet yüksekliğinde bir su sütunu bunun üstünde su buharı ve bunun üstünde bir uzay boşluğu.

  • her anlamda üzen olay.
    "oh olsun" diyenler lütfen okusun. fenerbahçeli bir arkadaşımdan enfes bir olayla tarihi bir ayar geliyor:
    7 haziran 1932 günü şimdilerde fenerbahçe şükrüsaraçoğlu stadı'nın bulunduğu papazın çayırı ve kulüp binası yandı.yangın sırasında birçok fenerbahçeli futbolcunun evleri de yangından etkilendi.yangından önce ise selanik mütelliti isimli bir yunan takımıyla maç ayarlanmıştı ve maçı iptal etmek için çok geçti. fenerbahçeli futbolcular borç aldıkları formalarla stada geldiler ancak birçoğu yangının söndürülmesine yardım ettikleri için bitkin ve yorgun durumdaydı.maçın başlamasına dakikalar kalan galatasaray'ın efsane kaptanı aslan lakaplı nihat bedik ve galatasaray'ın a takımından 6 as futbolcu soyunma odasına geldi. nihat soyunma odasına girdikten sonra "bu zor gününüzde sizi yalnız mı bırakacağız, kabul ederseniz arkadaşlarım ve ben sizinle birlikte fenerbahçe formasını terletmeye hazırız" der. fenerbahçeli'ler bu teklifi kabul eder ve galatasray ve fenerbahçeliler'den oluşan bu takım maçı 4-0 kazanır.

    ben de koyu bir fenerbahçeli olarak, tarihten yapılan bu alıntıyı, galatasaray üniversitesi'nin yanmasıyla dalga geçen, bana göre özde sporsever olmayan fenerbahçelilere ithaf ediyorum

  • pilota "sanane be, sen işine bak" diyen arkadaşlar, siz daha otobüs içerisinde nefes almak için zıplamak zorunda kaldığınızda hala arkalara ilerleyin diyen otobüs şoförüne gıkınızı çıkartamıyorsunuz, o uçaktaki her açıdan tek yetkili adama mı akıl vereceksiniz?

    bunu türkiye'de değil de bir amerikan havalimanında yapsan, anında tutuklanırsın. bak uçaktan indirilirsin falan demiyorum, tutuklanırsın. amerikan vatandaşıysan 5 yıl uçuş yasağı yersin, vatandaşı değilsen sınırdışı edilirsin ve vizen iptal edilir.

    uçak lan bu uçak, dingonun ahırı değil. deplasman uçağı falan da değil, bildiğin tarifeli uçak. ne hostes senin bağırmanı dinlemek zorunda ne de diğer yolcular. ben uçakta tezahurat yapmak istiyorum diyorsan kiralarsın kendi özel uçağını, istersen uçakta halay çekersin.