hesabın var mı? giriş yap

  • sakallar ve kaşlar takma muhtemelen.

    baston kullanacak yaşta ve fiziksel yapıda olmadığı da aşikar.

    konuşması hem ton hemde diksiyon açısından bir önceki rolüyle taban tabana zıt. fikirler insanın sesini değiştirmez :)

    yine ekmeğinde kral.

    bu kadar bariz ve karikatürize roller herkesin harcı değildir, gerçekten iyi bir oyuncu ve yarın haham olmaya karar verse herkesi inandırır. :)

  • osmanlı imparatorluğunun az bilinen çöküş nedenlerinden biri. özellikle 18. yüzyıldan sonra vergileri alanlar ile vergiyi verenler arasındaki ilişkinin cılkı çıkmıştı. vergisel ilişkiler cıvımıştı. abdullah efendi buğdayını ver, raci efendi bulguru ver, nurllah efendi patatesi ver, pelin hatun'a gelince "pelin zorlanacaksan bu seferlik verme ya sen, sonra verirsin önemli değil". ya önemli değil... gitti işte devlet.

  • doğruysa skandaldır. 30 cmlik rambo bıçağıyla silahsız bir adamı kalbinden bıçaklamanın cezası dünyanın her yerinde en az 20 yıldır.

  • 1830 ve 1848'deki devrimlerde halk direnisinin kirilamamasinin en buyuk nedenlerinden biri olarak gorulen dar sokaklari, sirf bu yuzden bircok tarihi binayi yikmak pahasina genisletmistir. ilginctir ki paris, gunumuzde hala sehrin orta yerine yapilmasi gereken yeni birimler icin yer bulabilmesini buna borculur. aslinda pek tasarimdan anlamayan haussman, sehir planini akis semalarini kurgulayarak degil, yukaridan bakildiginda(!) goze guzel ve duzgun gorunecek sekilde yapmistir. bunda basarili olmus, ancak tum araclarin ayni ana arterleri kullanmak zorunda kalmasi nedeniyle paris'e sorunlu bir trafik mirasi birakmistir. ayrica paris'in dunyanin en pahali sehirlerinden biri olmasinin en onemli nedenlerinden biri de, zamaninda haussman tarafindan sehir merkezinden tum isci sinifinin banliyolere kaydirilmasi sonucu centrumun bir burjuva cenneti haline getirilmis olmasidir. yine de, gecmisi bir kenara birakirsak, sonuc olarak paris ve parisseverler ona cok sey borcludur. paris konseptine onemli detaylar kazandirmistir.

  • 50 yas civarindaki insanlara cemkirme sekli. soyle devam eder: "adam 47 yasinda kendi cumlelerinin alintilandigi entry'leri hakaret gerekcesiyle sikayet etmis. sen boyle bir anli sanli hukuk zaferinin yanina yaklasabildin mi? yok iste otur sen anca boyle".

  • 3 ev arkadaşı oturmaktadır ve bir tanesi üzerindeki elbiseyi ters giydiğini fark eder.

    1: aaa ben ters giymişim bu elbiseyi.
    2: olsun, annem "nazar değmez öyle olunca" derdi.
    1: benim annem "git çıkar onu, işlerin ters gider" derdi.
    3: benim annem "salak" derdi.

  • bunun kralı ettir. lakin günümüzde bu sorun ortadan kalkmıştır.

    artık diş arasına eften püften şeyler sıkışmaktadır.