hesabın var mı? giriş yap

  • muhtemelen bu dili vikipedi'de görüp buraya baktınız. çünkü bu dildeki vikipedi makale sayısı 4 milyondan fazla ve ingilizceden sonra en çok makaleye sahip dil. bu sayı ile dünyada en çok konuşulan ispanyolca ve çince'yi de geçmiş.
    görsel

    bu dildeki makalelerin bu kadar çok olmasıyla ilgili aklıma 2 ihtimal geliyordu;

    1- para karşılığında bir ekibin makaleleri oluşturuyor olması,

    2- iskoçya vikipedi'si gibi birisinin gelişi güzel el attığını sanıyordum. geçen yıllarda amerikalı bir çocuk bir çeviri sitesi üzerinden iskoç vikipedi'si için 22 bin makale çevirmişti. iskoçya tarihinde dil gelişimine en büyük darbeyi istemeden bu çocuk vurmuştu.
    https://seyler.eksisozluk.com/…ediayi-ele-gecirmesi

    filipinler için durumu kurcaladığımda her iki ihtimalim de elendi. çünkü filipin vikipedi'sindeki makaleleri bot bir hesap açıyormuş.

    https://www.esquiremag.ph/…articles-a00304-20210121

    ingilizce vikipedisi'ne 1.113 yönetici ve 126 bin kişi katkı yaparken, 4 milyondan fazla filipin vikipedi'sinde yalnızca 7 yönetici ve 176 kişi aktif katkı yapıyormuş. sabuanca(cebuano) vikipedi'sinin bu kadar çok makaleye sahip olmasının arka planında; fizikçi, filozof ve dilbilimci olan ve bir ara cern'de de çalışmış olan isveçli sverker johanssen adlı kişi var. bu adam vikipedi için 'lsjbot' adında bir bot oluşturmuş. nasıl olduysa filipinliler bu adamın oluşturduğu botu filipin vikipedi'sine alıp vikipedi'deki en çok makaleye sahip ikinci dil yapmış. totalde de vikipedi'deki makalelerin %8'inde bu adamın bot imzası var.

    https://images.squarespace-cdn.com/…as tetzlaff.jpg

    ancak bu bot hesap o kadar mükemmel çalışmıyor. bu bot hesabın elinden çıkan makalelerin büyük kısmında bozuk cümleler var. vikipedi'nin merkezindeki kişiler bu bot'un imzasını taşıyan tüm makaleleri kaldırıp kaldırmama konusunda hala tartışma içindeler.

  • eğer gerçekten ayrıldığınız için pişmansan, eğer gerçekten onu özlediysen, eğer gerçekten ondan başkasını düşünemez olduysan, eğer gerçekten doğru kişi olduğunu hissediyorsan hiç düşünme, sonuna kadar şansını dene.

    pizza bile sonradan ısıtılınca birşeye benzemez diyecekler. çöpe döktüğün yemeği yer misin diye soracaklar. yapma çocuğum yapma evladım diyecekler. bokun içinde tohum arama diyecekler. tembellik korkaklık diyecekler. soğuk bulgur pilavı diyecekler. bokun üstüne şeker dökülmez diyecekler. ısırılmış gofreti tekrar yemek diyecekler. olumsuz yorumlara kulaklarını tıka.

    çok beğendiğin ama yarısında uyuyakaldığın bir filmi tamamlamak gibi düşün. bir uçak kaçırdığını ama cebinde kalan son parayla aynı yere giden bir sonraki uçağa bilet aldığını düşün. bisikletten düştüğünü, kanayan dizine rağmen tekrar binip eve kadar gittiğini düşün. çıkmış omzunla bir futbol maçını tamamladığını düşün. onunla eskisi gibi mutlu olabileceğini düşün. çocuklarınızın neye benzeyeceğini düşün.

    vizesinden 10 aldığın dersi geçebilmek için çok çalışman gerekir. tekrardan mutlu olabilmek deyince aklına bunu getir ve daha çok çabala. o çabalamasın bırak sadece sen çabala. hocan saçma sapan notunu
    kırsın. sen gerçekten çalıştıysan, çabaladıysan karşılığı gelecektir sabırlı ol.

    gerçekten istediğini nasıl anlayacağına gelince, kaç saat uyuyorsan 24 ten çıkar. ne eksik ne fazla, bir an bile aklından çıkmıyorsa tamamdır. allah mesut etsin.

    aylar sonra gelen edit: başlık hortlayınca entry dikkat çekmiş. soranlar var, en azından şansımı denemedim demiyorum. içim rahat. kendisine de yeni sevgilisiyle mutluluklar dileyelim. kaybeden o oldu.*

  • sanki yasli nesil de ulke kaynaklarini peskes cekerek para kazanmadi. hele su anki halimizin sebebi kolay yoldan para kazanmaya calismis yasli ve biyikli dedeler hic degil.

  • garip şekilde hoşlandığım yorgandır. ağır olsun, sıcak olsun hatta bir de kundak olayım oh mis.

  • aynı aktiviteyi balıkesir'de yapması durumunda sadece 150 lira verecek futbolcu. o da; feribot+benzin+ yörsan tost,ayran+sinema(sabah 11:45 seansında kimse olmuyor...tek başına izlerdin)

    edit: bandırma'dan daha ucuz ve daha kısa hatta.

  • bu kadının oyuncu olup bu işten para kazanabildiği dünyada herkes her şey olabilir, bu ne yeteneksizlik arkadaş.
    tanım: gece gündüz sjwlik yapacağına niye kendini geliştirmiyor anlamadığım oyuncumsu, duyar makinesi feminist.

  • yahu çık, bekar adamım, sanki size basmışım gibi ne yaygara yaptınız, altı üstü bir beğeni butonuna bastım de, bitsin gitsin, ne bu kıvırmaya çalışmalar yahu diye düşündürten yanıttır.

  • evrimin kayıp halkasıdır. ulan bi' araştırsalar, insanlık tarihi yeniden şekillenecek ama nerdee.

  • akp dönemi savcısına ait cümle. şaşırtmaz... sildirir bu başlığı da nasılsa. savcı değil mi, ona her şey serbest...

    ek olarak, yol vermeyen vatandaşa söylediği laf değil, (videodaki beyana göre) emniyet şeridinden giderken aracına çarptığı, kaza alanını terk etmek isterken karşı çıkan vatandaşa söylediği laftır. vatandaşı ezmeye çalıştığı da videoda gözükmektedir.

    ama olsundur, o savcıdır. ona serbesttir...