hesabın var mı? giriş yap

  • kocam tam 3 yıl işsiz kaldı. çocuğum sümük kadardı. çocuğumun 40'ı çıktı, haftasına işe başladım. kayınvaldem te anasının şamından geldi, bize yerleşti, çocuğa baktı. ben çalıştım, yeri geldi iş çıkışı 2.işe gittim. eve baktım. o yemini ederken size iyi günde kötü günde diye soruyorlar ya, hah bu tam da o işte.

    bu yemini ederken lütfen ciddiye alın.

    ben bu süreçte allah şahit kocama bir gık demedim, bir gün olsun bu yüzden surat asmadım, yüz çevirmedim. aynı konumda ben de olabilirdim.

    ben o yemini ağzımla değil, gönlümle ettim. bir gün bile pişman olmadım. umarım ileride de olmam, hayat uzun.
    tekrar ediyorum. evlilik kolay bir şey değil. ettiğiniz/edeceğiniz yemini ciddiye alın.

    üzerine çok varsayım dönmüş editi: kocam gerçekten o süreç boyunca çok çabaladı. ben buna şahidim. evden yapabileceği bir kaç iş aldı, ulan adamlar battı, söz verip ödemeyi bin yıl sonra yaptı vbg. fizik gücüyle çalışmasına engel ciddi sağlık sıkıntıları mevcut . herhalde elinde kumanda oturup beni beklemedi arkadaşlar.

    bakın ben 40 yaşına gelmişim. unumun yarısından fazlasını elemişim, o kötü günler geçmiş. eşim de ben de çalışıyoruz, bebe 5 yaşına gelmiş, bir sahil kasabasına taşınmışız. fıtı fıtı orta yaşlılığı yaşıyor, birbirimizin "tellik" sesini seviyoruz.

    burada anlatmak istediğim nokta adama da kadına da türlü haller olabilir. varsayın allah muhafaza kötü hastalık oldu. kapıya mı koyacaksınız. 3 ay bekler boşarım falan diyen arkadaşlar lütfen, lütfen evlenmeyin. hadi evlendiniz teriniz soğumadan çocuk yapmayın. naçizane bir abla nasihati. tutmak size kalmış.

    son edit: tellik : terlik (bizim ailelerin dili dönmeyen yaşlıları tellik diyor da )

  • haftada bir arızalanıyor, gün aşırı sefer sırasında yavaşlıyor, bazen iki durak atasında dur kalk gidiyor. arada elektrik kesildiği için denizin altında yolcularını indiriyor, denizin altındaki tüneli size yürüyerek geçirtiyor. zaten normalde bile 10 dk'da bir çalışıyor. bütün bunlar olurken, kalabalıkta, omuz omuza trenleri beklerken mesela biraz şikayet edin, hemen bir tane gürbüz sesli savunucu peydah oluyor:

    - beğenmeyen binmesin kardeşim.

    lan geri zekalı iyi de mümkün mü bu ?

    marmaray seferleri başladığında ido sabah 8'deki bostancı-yenikapı deniz otobüsü seferini kaldırdı. istanbul'un iki yakasının en önemli ulaşım merkezlerinden ikisi arasında sabah trafiğinin en yoğun olduğu saatler olan 7.30-9.30 arası çalışan bir tane bile gemi yok.

    ben bostancı iskelesine kadar sakin sakin 10 dakika yürüyüp gemiye biniyordum, yolculuk sırasında (uyuyup / kahvemi içip / kitap okuyup) 30 dakika sonra yenikapı'da inip yine sadece yürüyerek işime gidiyordum. şimdi önce 20 dakika yürüyüp (ya da yağmurda çamurda arabayla) e-5 üzerindeki metroya gidiyorum, oradan ayrılıkçeşmesi'nde aktarma yapıp marmaray ile yenikapı'ya geçiyorum. deniz otobüsü ile oturarak yaptığım ve yürüme dahil 45 dakika süren yol, hem koşturmaca, hem aktarma hem de ayakta sıkış tıkış metro-marmaray ile 1 saatten fazla alıyor.

    benim alternatifim yok ki. anadolu yakasında minibüs yolu ve civarındaki birçok kişinin karşıya geçmek için metro-marmaray'dan başka alternatifi mi var? bostancı-yenikapı deniz otobüsüm vardı sabah 8'de, artık yok. yine deniz otobüsü ile bostancı-kabataş yapıyordum arada, oradan tramvay ile geçiyordum, hatta hava güzelse yürüyordum, martı projesi sebebiyle o ihtimal de uzun bir süre yok. yahu hatta eskiden trenle haydarpaşa'ya gider, vapurla sirkeci'ye geçerdim arada, mis gibi deniz havası için. ama artık tren de yok, ne zaman açılacağı da belli değil. ondan sonra;

    - "biyinmiyin binmisin"

    deniz otobüsü çalışsa yanına yanaşmayacağım bunun da işte. neyse.

  • lan gelsin bize 3 milyon suriyeli + 1 olur ne var. hatta lubna ve afrika da gelsin. kavimler gocu konusunda deneyimliyiz.

  • kesinlikle çok doğru bir söylem. sadece rte ve büyük resmi gören taksicilerin bildiği hadron çarpıştırıcısı var yozgat'ın altında. ilim irfan yuvası yozgat'ı özellikle çomar yuvası gibi gösteriyorlar ki dış güçler uyanmasın. son dönemlerde bilgi sızdıysa demek amariga'ya falan yozgat'ı bitirme çalışmalarına başlamış deyyuslar.

  • döner ocağı karşısında eldiven takmak mümkün değil, erir. zaten yasal olarak da eldiven zorunluluğu yok (hatta takılmamalı) .

    sadece valiyi umursamayan bir çalışan var ortada, valinin hazımsızlığı dönercinin kendisine diğerleri gibi yaltaklanmaması.

    bu minnoş valilerin hepsini devran dönünce izlemeyi dört gözle bekliyorum.

  • ya arkadaş ben şunu ömrü hayatım boyuna kimseye anlatamadım. menemen dediğin yapıldığı tavada yenir.sen o menemeni tavadan alıp, tabağa koyarsan, lezzet mezzet kalmaz. tavada real madrid'li mesutken, tabakta arsenal'li mesut oluyor amk.

  • öncelikle iptal kararını veren disney değil netflix’dir. daredevil bir disney karakteri olsa da, bir netflix dizisidir.

    3. sezonunun ardından iptal edilen en iyi süper kahraman dizisi ve en iyi netflix dizilerinden bir tanesi.

    ben iptaliyle ilgili konuşmak istiyorum.
    daredevil üçüncü sezonu ilk haftasında, ikinci sezona göre %57 daha az izlendi. (ama hala en çok izlenen üç netflix dizisinden bir tanesi.)

    25 kasım’da daredevil yapımcısı eric oleson sonraki sezon planlarını (5 sezon daha yapılması planlanıyordu) netflix’e bildirdi.

    30 kasım da ise dizi iptal ediliyor. sebebi düşük ratingler değil disney ile olan anlaşmazlık olarak belirtiliyor. iptal edilme sebeplerini biraz açarsak:

    -daredevil da dahil olmak üzere her dizi genellikle ilk sezondan sonra rating olarak düşüş yaşar.
    -netflix dizileri normalde devam etmesi için gelir gider çıkarıldığında %30 kar getirmesi yeterlidir. marvel netflix ise %60 çünkü şıllık disney köpek gibi telif istiyor.
    -ilk sezonlarda bu sorun olmamış çünkü hem netflix’in hem de disney’in bu dizilere ihtiyacı varmış.
    -disney, disney+ ile kendi karakterlerini kendisi kullanmak istiyor malûmunuz, netflix ben sezonları 6-7-8 bölüm yapayım giderleri düşsün, gelirim artsın diyor.
    -disney ise e benim gelirim düşecek sik*ir git diyor, ayrıca ben platform kuruyorum, kendi karakterimden kendi paramı ben kazanayım da diyor.

    kısacası çift taraflı para konusu çıkmaza girince netflix buz dağının görünen kısmında yeteri kadar kar getirmediği için marvel dizilerini iptal ediyor.

    ne yapımcılar ne yazarlar ne de oyuncular iptal kararını beklemiyorlarmış. hepsinin teker teker ne dediklerini yazardım ama hepsi aynı şeyi söylüyor.

    şimdi daredevil’a ne olacak? şu an kesin olan şey şu ki; netflix marvel dizileri netflix’in ödediği teliflerden dolayı 2 yıl disney+’da yayınlanamayacak, prodüksiyon aşamasına geçilemeyecek.
    ayrıca disney+’nın yakın zamanda daredevil çıkarmak istemediği de biliniyor. 2 yıl sonra yeni daredevil dizisi çıksa bile ne yazık ki mevcut dizi iptal edildiği için aynı oyuncuları ve karakterleri göremeyeceğiz.
    ayrıca kalan netflix dizileri jessica jones ve the punisher ise yeni sezonları çıktıktan sonra iptal edilecek.

    kişisel düşüncem iki gerizakalı şirketin anlaşamaması yüzünden en iyi süper kahraman dizisinden olduğumuz. hayranlar düşünülerek bir orta yolda anlaşma sağlanabilirdi. tipini sik*iklerim yapmadılar. canları sağolmasın. netflix servisinin gelişmesinde, tanınmasında daredevil’ın da rolü var. böyle yapılmaması gerekiyordu. a*cıklar.

  • pazarcının biri sağ elindeki baltayla sol kolunu kesip satsa, satın alıp yiyecek mideye sahip insanların bulunduğu videodur. izlemeden önce bunu düşünüp ona göre açın linki.

    bu nasıl bir kültürdür diye düşündürür.

  • geçmiş zaman...mahalle bakkalının önü...orta yaşlı bi amca tık nefes bakkala girer:

    - benim karı buraya geldi mi?
    -- yoo?
    - hah iyi, ekmek falan alırsa bana yazma!
    -- niye?
    - karı başkasına kaçmış...

    :))) (tek derdin bu olsun be amcam)