hesabın var mı? giriş yap

  • tüvtürk muayenesini hızlı bir şekilde bitirmek mi istiyorsunuz? o zaman bu entry'i okumadan muayeneye gitmeyin!

    öncelikle aracınızı muayene ettirmek istediğiniz için muayene geçerlilik tarihi bitimine yakın bir zaman, tuvturk sitesi üzerinden en az 1 ay önce randevu alın. mesela muayene geçerlilik tarihiniz 1 ekim 2022 ise ağustos ayı içinde siteden 30 eylül 2022 tarihi için randevu alabilirsiniz.

    bazı uyanıklar sahte siteler yapıp google'a reklam vererek trafik çekiyor ve ücretsiz olan randevu alma işlemi için para talep ediyorlar. bu sitelere girmediğinizden emin olun. resmi site şu: https://reservation.tuvturk.com.tr/…b.ui/index.aspx

    randevu alınca ekranda muayene ücreti ile ilgili bir tutar göreceksiniz. örneğin 500 tl yazacak. siz o tutarın %50 fazlası ile yani 750 tl ile randevuya gidin. (biraz fazla ama olsun) çünkü bu tutara egzos muayenesi dahil değil. eksik para ile giderseniz sıradan çıkıp atm'den para çekmeniz vs gerekebilir. zaman kaydersiniz. muayenede kaybedilen her saniye, 10 dakika işinizi uzatır. merak etmeyin çok seri bir şekilde işimizi halledeceğiz.

    randevunuzu aldınız. diyelim ki 30 eylül 2022 saat 08:30 randevu zamanınız.

    sabah saat 08:00-08:05 civarı tüvtürk istasyonuna yanınızda yukarıda hesapladığımız nakit, kimliğiniz ve araç ruhsatı ile varın.

    şimdi şu işlemleri seri şekilde yapın:

    1. randevunuz 08:30'da diye sakın arabada oturup 08:30'u beklemeyin. herkese aynı saatte randevu veriliyor. hemen işlemlere başlayın. sizi çağırmayacaklar. siz gidip numaramatikten numara alacaksınız. internetten randevu almanız sadece sıra numarası almaya hak veriyor. evet saçma ama böyle. (bu hareketle işleyişi bilmediği için arabada sırasını bekleyenlerin, etrafta sigara içenlerin önüne geçtiniz ve ortalama 5-10 kişiyi ekarte ettiniz.)

    2. arabayla istasyona girer girmez egzos muayenesi yapılan yeri sorun ve oraya arabanızla yönelin. uygun bir yere arabanızı park edin. (egzos muayene sırasına girmeyin sakın. sadece arabanızı oraya en yakın ve seri şekilde egzos sırasına girebileceğiniz bir yere parkedin. çünkü birazdan o sıraya gireceksiniz ve o sıraya seri olarak girmek için uygun bir yere park etmeniz sizi 5-10 aracın önüne atacak.)

    3. aracın kilometresinin fotografını çekin, yazın ya da ezberleyin. (bir sonraki işlemde km gerekli. km bilgisini bilmeyenler çıkıp araçlarına dönmek zorunda kalıyorlar. en az 10-15 kişi bunların önüne geçiyor.)

    4. paranızı, ruhsatı ve kimliğinizi yanınıza alıp araçtan çıkın. (işlem için ruhsat ve kimlik gerekli, ruhsatı ya da kimliğinizi arabada unutursanız arabaya geri dönersiniz ve yine 10-15 kişi önünüze geçer. bir de ödeme için para lazım.)

    5. doğruca hiç vakit kaybetmeden kayıt işlemi yapılan yere gidin ve numaramatikten numara alın. (numara almak için plaka ve aracın kilometre bilgisi gerekiyor. araç km'sinin fotosunu çekmeyen ya da yazmayanlar bu aşamada sıradan birer ikişer çıkıp gidecekler. sıra hızla size gelecek. numaranızı alın ve kesinlikle atmayın. bu numara muayene olurken de gerekli.)

    6. numaranız gişede çağırılınca gişeye geçin kimliğinizi, araç ruhsatını verin. ödemenizi yapın. (kartla ödeme yapılabiliyor ama daha çok zaman alıyor, bir de komisyon alıyorlar.)

    7. işlem bitince size egzos muayenesi için bir evrak verecekler. onu alıp hızlıca aracınızın başına gidip, egzos muayenesine geçin.

    8. egsoz muayenesinden çıkınca yine doğrudan arabanızı muayene kanallarının olduğu tarafa sürün. küçük kanallara otomobil ve minibüs falan, büyüklere kamyonları alıyorlar. doğru tarafta bekleyin ve numaranızı takip edin. numaranızın yandığı kanala arabanızı verin.

    bu işlemleri yaparsanız ve aracınızda bir sorun yoksa maksimum 30 dakikada muayene işleminiz tamamlanır. hadi geçmiş olsun.

  • haklı sebepleri olabilir. "ahaha çok güldüm amana koyim" diye mesaj gelirse ne yapacaksın başka."ahaha beğenmene sevindim seni gidi piç kurusu puşt" diye mi geri dönüş yapalım.

  • sınıf farkını en iyi ortaya koyan izleti. zengin düğününde olsa "hahahah tekrar soruyoruz damat bey kabul ediyor musunuz" diye devam edecek muhabbet. fakir şaka yapamaz.

  • fonlandığı açık olmasına rağmen bunu dile getirmenin suç olduğu site. alanya'da türk bayrağı'nın afganlar tarafından indirilmesi haberinde tarafını açık bir biçimde belli etmiş, rezil olmuş, attığı twiti de silmiştir. evet foncudur. ne oldu zoruna gitti mi gerçekler?

    ilgili olayda; zaten afgan bayrağı plajda gönderdeydi, diğer birçok ülke bayrağı gibi afganistan bayrağı da hali hazırda orada vardı demiştir. milleti aptal yerine koymuştur. allah'tan insanlar zeki de hemen ilgili yerin görüntüsünü paylaşmış, orada bayrak olduğunu ancak bunların ülke bayrakları olmadığını, afganistan bayrağının da zaten bulunmadığını, iki piç kurusu tarafından sonradan göndere çekildiğini ispatlamıştır. ulan sene olmuş 2021. artık cehennemin dibindeki bir kasabanın bile kamera görüntüsü ya da resmi var. siz çok zekisiniz de milleti aptal yerine koyup; yeaa yok böyle bir şey deme cesaretini nereden alıyorsunuz?

  • çaresiz olan afad, çaresiz olan beceriksiz erdoğan hükümeti. kanunları çıkartıyorlar ama uygulayacak bütçeyi ayırmıyorlar sonuç sıfır! işi bilen bir hükümet gelirse felaketlerin nasıl önlenebileceğini görürsünüz.

  • anneleri tarafından yatağı batırması engellenmiş, sidikli sözlükçülerdir. umarım yalnız değilimdir.

  • (bkz: faber castell grip)

    amk 18 lira diyorlar kalem için, uçlu kalem hem de, ucu ayrı para.
    sen yorulunca bırakıyorsun, kendi yazıyor herhalde.
    ya da bu kadar para ettiğine göre; yanlışları fark edip yazmıyor da olabilir.
    lan yoksa????

    edit: uyaranlar oldu. bu kalem çeşit çeşitmiş pahalı olana antrasit deniyormuş.
    ben sadece 2 liralık simli çiçekli kalemler aldığım için bilemedim.

  • an itibariyle başlamış olan (bkz: balistik füze) saldırısı. eğer doğruysa etkisi büyük olur . kaynak videosu

    -tarihî gün yaşayacağız belli. saat: 02.19
    -ıran medyası : ırak’taki birçok amerikan üssü iran’ın “şehit süleymani” adını verdiği operasyonda vuruldu. 02.21
    -altın fiyatları an itibariyle uçuş modunda 02.23
    -iran devrim muhafızları: "iran'ın cesur koruyucuları, karadan karaya füzelerle abd üssünü vurmuştur.” 02.25
    -cnn ınt: ırak’taki en büyük abd üslerinden biri, 10 füzeyle vuruldu. kayıp durumu henüz bilinmiyor. kaynak 02.27
    -iran devrim muhafızları: “abd'nin tüm müttefik ülkelerini uyarıyorız, eğer iran üslerine o ülkelerden bir saldırı başlatılırsa o ülkelerin üsleri de bizim hedefimiz olacaktır.” 02.29
    -beyaz saray:“ırak‘taki abd üssüne yönelik saldırının farkındayız ve başkan trump yakından takip ediyor.” 02.47 kaynak
    -twıtter'da adana incirlik üssünden abd jetleri havalandı bilgisı dolaşıyor. 02.49
    -20 amerıkan askerının öldürüldüğü bılgısı var. kaynak 02.54
    -iran devlet televizyonu: “tahran, abd’nin ırak'ta bulunan ayn el - asad hava üssüne, kasım süleymani’nin öldürülmesi nedeniyle ‘onlarca’ füze attı.” 02.55
    -ıran devrim muhafızları: “bu suikaste yardım eden ülkeleri de hedef alacağız. israil suç ortağıdır” 02.59
    -iran devrim muhafızları:“abd'nin tüm müttefik ülkelerini uyarıyorız, eğer iran üslerine o ülkelerden bir saldırı başlatılırsa o ülkelerin üsleri de bizim hedefimiz olacaktır.” 03.02
    -israil’de ülke genelinde kırmızı alarm verildi. 03.05
    -abd, ırak'ta bulunan abd askeri üsslerine birden fazla füze saldırısı gerçekleştirildiğini resmi olarak doğruladı. 03.06
    -iran, abd üssüne ikinci tur saldırı başlattı. kaynak 03.09

    -abd savunma bakanlığı : hasar değerlendirmesi üzerinde çalışıyoruz. 03.18
    -pentagon: “şu an durumu ve vereceğimiz karşılığı değerlendiriyoruz.” 03.20
    -donald trump'ın tarıhı tweetı beklenıyor. 03.22
    -ıran'ın saldırı anına aıt yenı bır vıdeo yayınlandı. kaynak 03.27
    -amerikan üssünün vurulduğu anlar. kaynak 03.31
    -iran'ın abd üslerini vurmak için 300 km menzilli fateh füzerini ateşlediği iddia ediliyor. 03.34
    -abd ordusu genelkurmay başkanı beyaz saray'a geldi 03.35
    -üst düzey bir ıraklı asker iran saldırılarında öldüğü ıddıa edılıyor. 03.37
    -abd’li askerlerin de bulunduğu camp taji bölgesi yaklaşık 5 roketle vuruldu. 03.40
    -avrupa birliği'nin ırak büyükelçisi: iran, ırak'ın egemenliğini ihlal ediyor. 03.41
    -saldırının en net görüntüsü yayınlandı. kaynak 03.43
    -saldırıya aıt kalıntılar bulundu. kaynak 03.44
    -iran devrim muhafızları: “ali hamaney şu an kontrol odasında; yaptığımız saldırıları takip ve koordine ediyor.” 03.46
    -iran devrim muhafızları: “abd’ye, askerlerinin ölmemesi için artık güçlerini bu bölgelerden çekmelerini tavsiye ediyoruz.” 03.49
    -haşdi şabi, ırak’taki abd güçlerine yönelik “ezici karşılık” operasyonunu başlattıklarını ve iran’ın saldırılarına destek vereceklerini duyurdu. 03.52
    -hizbullah: “iran’a karşı saldırı gelirse israil’i vuracağız” 03.54
    -birleşik arap emirlikleri’nden havalanan amerikan savaş uçakları sonrası iran jetleri iran hava sahasını korumak için bir bir havalanmaya başladı. 03.56
    -cnn: trump, oval ofis’ten amerikan halkına seslenecek. kaynak 03.59
    -ırak'ın erbil kentindeki abd konsoloslukları roket ve füze saldırısı altında. 04.00
    -iran füze saldırısı sadece ıraklılar arasında kayıplarla sonuçlandı - pentagon 04.04
    -washıngton tımes: “amerika karşılık vermeye hazırlanıyor” 04.10
    -beyaz saray çevresindeki güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. 04.13
    -iran devrim muhafızları: amerikan halkını daha fazla kayıpları önlemek için askerlerinizi bölgeden çağırmaya çağırıyoruz. kaynak 04.17
    -iran medyası: iran savaş uçakları ırak hava alanına girdi. 04.20
    -iran devrim muhafızları: “yaptığımız iki dalga saldırıya karşılık gelirse üçüncü dalga saldırılar dubai (bae) ve hayfa’ya (israil) yapılacak” kaynak 04.22
    -iran devrim muhafızları : ırak'taki amerikan güçlerine yönelik füze saldırısında en az 30 amerikan askeri yaralandı.kaynak 04.25
    -israil ordusu golan’da aydınlatma fişekleri kullanıyor. 04.27
    -iran halkı iran’ın belirli noktalarında coşkuyla sokağa indi, saldırı kutlanıyor. 04.30
    -ıran devlet medyası: ıran hava kuvvetlerı basra körfezi'ndeki bandar abbas bölgesınde abd jet'ini indirdi. kaynak 04.32
    -cnn'e konuşan üst düzey beyaz saray yetkilisi: “son günlerde söylenenlerin ardından başkan trump’ın iran’a karşılık vereceğine dair şüphe yok. durum kontrolden çıkabilir.” 04.34
    -abd, körfez bölgesi üzerindeki tüm sivil uçuşları yasakladı 04.36
    -iran bm’ye: savaş istemiyoruz ama bize karşı bir maceraya girilmemesi konusunda da uyarıyoruz. 04.38
    -abd uyarısından sonra sivil uçuşlar, (singapur havayolları) iran üzerinden geçen rotaları değiştirdi. 04.40
    -pompeo, esper ve milley’in yanı sıra başkan yardımcısı pence de beyaz saray’dan ayrıldı; başkan trump açıklama yapmayacak. 04.42
    -ıraklı yetkili pentago'nun "ıraklılar vuruldu" şeklindeki açıklamalarını yalanladı. 04.45
    -iran, abd'den misilleme yapılmazsa saldırmayı durduracağını söyledi. 04.47
    -abd temsilciler meclisi başkanı pelosi: abd ve dünya savaşı kaldıramaz 04.48
    -bağdat'ın merkezinde büyük bır patlama sesı duyuldu. 04.50
    -ıran devlet ajansı : iran'daki tüm yeraltı füze üsleri amerikalılara yanıt vermek için tetikte. 04.52
    -iran devrim muhafızları: abd şayet tahranı'ı vurursa, abd'yi kendi ülkesinde de vururuz. kaynak 04.55
    -amerikan helikopterleri yaralı amerikan askerlerini taşımaya başladı. yaralı amerikan askeri olduğu kesin, ölüde bir kesinlik yok. 04.58
    -iran’ın attığı her on beş füzeden dördü hedefe ulaşamamış. kaynak 05.00
    -ıraklı yerel kaynaklar ve bağdat’ta yaşayan insanlar sonik patlama olduğunu söylüyor, ölü yaralı yok. 05.03
    -kasım süleymani’nin cesedi şu sıralar memleketi kirman’da toprağa veriliyor
    kaynak 05.08
    -iran devrim muhafızları: "bu bir başlangıçtı, ortadoğu'daki abd üslerini vurmaya devam edeceğiz" 05.15
    -iran devrim muhafızları komutanı : ''amerikalıların canını bağışlamayacağız'' 05.17
    -almanya’dan açıklama: “iran’ın erbil’e yaptığı saldırıda erbil’e konuşlu birliklerimize herhangi bir saldırı olmadı” 05.20
    -iran’ın siyasileri “karşılık görmezsek saldırı sonlanacak” derken devrim muhafızları “bu başlangıçtı, devam edeceğiz” diyor.
    -beyaz saray sözcüsü: bu gece geç saatlerde iran füze saldırısı hakkında yazılı bir açıklama yapmayacağız. kaynak 05.24
    -ıraklı yetkililer saldırıda ırak askerlerinin zarar görmediğini açıkladı. 05.25
    -abd yetkilisi: “iran’ın abd üslerine yaptığı saldırılarda herhangi bir kayıp varsa bile çok düşük sayıda.” 05.28
    -ölü ve yaralılar konusunda henüz teyitli bir bilgi yok. 05.35
    -abd savunma bakanı iran saldırısının ardından ortadoğu'daki liderlerle temas halinde . 05.37
    -ıran dışışlerı bakanı cevad zarif: “iran, bm tüzüğünün 51. yasası kapsamında uygun meşru müdafaa haklarını kullanarak vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize karşı korkakça saldırıların yapıldığı üssü hedef aldı." 05.40
    -avustralya başbakanı ırak'ta çalışan tüm avustralya diplomatik personelin güvenliğinin ıyı olduğunu açıkladı. 05.44
    -japon hükümet sözcüsü: iran'ın füze saldırısından sonra gerginliği hafifletmek için diplomasi kullanmaya çağırıyoruz.
    -donald trump'dan beklenen tarıhı tweet geldı. 05.45

    her ıkı taraftan açıklama geldığıne göre son olarak gazı mustafa kemal atatürk'ün sözüyle bitirelim. (bkz: yurtta sulh, cihanda sulh)