hesabın var mı? giriş yap

  • kafası çalışmayan adamların yönettiği ülkede yaşamak harbiden zulüm ya. ne güzel hes uygulaması geliştirdin, bu uygulamaya bir sekme daha ekle o da yasak muafiyet barkodu olsun. polis amcalara gösterildiğinde çalışma saatleri, işyeri ve ev ikameti şakkadanak çıksın. ofis çalışanı ve ofis dışı çalışan diye de ayır ki ofis çalışanı iznim var diye alakasız yerlere gidip gezemesin.

    edit: imla

    edit2: polisin kendi telefonunda barkodu okutarak adresi görmesinin kişisel verilerin korunması kanununa aykırı olduğu yönünde geri dönüşler oldu. ben konunun uzmanı değilim ancak adresin de kapı numarası detayına kadar görünmesi gerekmiyor. büyük şehirlerde ilçe, küçük şehirlerde ise mahalle detayına kadar görüntülenebilir. kaldı ki toplum sağlığının tehdit altında olduğu durumda bu tarz istisnalar olabilir. zaten e-devletten alınan belgede kapı numarası detayına kadar yazıyor o belge polise gösteriliyor.

  • ayı ile avcı fıkrasına döndü bu iş. merkez ne zaman müdahale etse daha da beter oluyor.

    edit: meşhur borsacı fıkrasıdır.

    avcımız avlanmaya çıkar dağa tepeye.. bir bakar ki bir ayı karşısında..
    çeker tüfeğini ateşler ama tüfek tutukluk yapar.. napsın, kaçmaya
    başlar, ayı da peşinde.. ayı yakalar bunu, bir güzel becerir.. avcımız hırs
    yapar, öldürecektir illa ki bu ayıyı.. bir müddet sonra bir daha görür ayıyı,
    çeker tüfeği, basar tetiği yine tutukluk yapar; bizimki kaçar, ayı peşinde,
    yakalar ayı bunu, bir daha becerir.. avcımız iyice hırslanmıştır illa ki
    vuracaktır ayıyı.. takılır ayının peşine, görür, çeker tüfeği basar tetiğe yine
    tutukluk yapar, ayı bunu bir daha yakalar bir daha becerir.. bu olay gün
    boyunca tekrarlanır.. artık avcının dayanacak gücü kalmamıştir, hayat
    meselesi olmuştur bu, son bir defa daha bakar ayı karşısında.. çeker
    tüfeği basar tetiğe ve tüfek yine tutukluk yapar.. ayı yakalar bunu ve der
    ki: - "ya kardeşim avcı mısın, ibne misin?"

  • yoktur. bu kadar kısa ve net. aldattığının ortaya çıkmasından sonra beni affet diye yalvaran, ağlayan, kapı aşındıran, mesaj atan kız yoktur. aldatan bir kızın yakalanması ihtimali zaten son derece düşüktür, diyelim ki yakalandı takılıp kalmaz yoluna devam eder. az biraz pişmanlık duyar, az biraz kendini sorgular, sonra kendine haklı gerekçeler bulur, suçun büyüğünü erkeğe yıkar ve kısa süre içerisinde sanki hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eder.

    erkek denen nesne ise, “ya inan hiçbir anlamı yoktu", "ben sadece seni seviyorum", "o, anlık bir zayıflıktı", "sadece etten ibaretti benim için", "aşk seninle varsa aşk", vb. türlü ayak oyunlarıyla kızı tekrar elde etmeye çalışır. elde edip tez zamanda yine aldatır. valla harikayız biz lan.

    not: evet arkadaşım, senin eski sevgilin günlerce kapında yatmış, beni affet diye ağlamıştı. evet arkadaşım seni kaybetmeyi sindirememişti, bugün hala sen aklına geldikçe içi sızlar durur. benim lafım diğerlerinin sevgililerine falan, sen alınma sakın. bugün bile hala sessiz telefonlar alırsın sen ve bilirsin ki arayan o'dur, sesini duymak istemiştir, gel desen her şeyi bırakıp sana koşar.

  • üniversite döneminde giriş yaptığım ve 9 yıldır üyesi olduğum platform.

    bu kadar zaman içinde bulunduğum ve aktif bir kullanıcısı olduğum için*, işimi kolaylaştıran bazı eklentiler ve siteleri kullanmam gerekiyor. bu entryde kullandığım eklenti ve sitelere değineceğim.

    başlamadan not düşmem gerekirse, paylaşacağım eklenti ve siteler bu başlıkta daha önce paylaşılmış olabilir. bazı anahtar kelimelerle araştırma yapınca paylaşacağım eklenti ve sitelerin paylaşıldığını gördüm. ancak bunlardan bazıları farklı farklı entrylerde yer aldığı için tek bir entryde toplamak istedim.

    -----eklentiler-----

    1. augmented steam

    enhanced steam eklentisinin varisi, steam'i tarayıcıdan kullananların mutlaka edinmesi gereken bir eklenti. eklentinin başlıca özellikleri:

    -halihazırda sahip olduğunuz veya istek listenizde olan oyunları farklı renklerlegöstererek mağaza sayfasında gezinmenizi kolaylaştırıyor.
    -istemediğiniz oyunların arama sonuçlarında gösterilmesini engelliyor.
    -arama sonuçlarında sayfa sayfa gezmek yerine scroll down ile sayfayı sonsuza kadar kaydırmanızı sağlıyor.
    -ilgili oyunun mağaza sayfasında, o oyuna ait içerikler olan farklı sitelere yönlendiren bağlantılarmevcut.
    -bir oyunun şu zamana kadarki en düşük fiyatı, o anda farklı ülkelerdeki fiyatı gibi bilgileri gösteriyor.

    bu saydıklarımın yanında steam'de gezinmeyi kolaylaştıran başka özellikler de mevcut.

    2. steam database

    faydalı sitelerde de bahsedeceğim steam database sitesinin tarayıcı eklentisi. temelde augmented steam ile benzer işleve sahip bir eklenti. ben her ikisini de kullanıyorum.

    3. steam inventory helper

    eğer topluluk pazarında kart veya item alıp satıyorsanız bu eklentinin faydasını oldukça göreceksiniz. temel bazı özellikleri:

    -envanter sayfanızdaki eşyaların fiyatları görünmekte.
    -tek tıkla eşyaları en düşük fiyattan listeleme veya o andaki en yüksek tutardan oluşturulan alış talebine satma.
    -takas ekranında getirdiği bazı kolaylıklar.
    -pazar sayfasında sağladığı bazı diğer özellikler.

    4. alike03's subscription ınfo on steam

    steam'de yer alan oyunların, abonelik bazlı platformlarda (bkz: xbox game pass)(bkz: ubisoft+)(bkz: ea play) yer alıp almadığını gösteren güzel bir eklenti. oyunlara full price vermektense abonelik bazlı platformlarda deneyebilirsiniz.

    -----siteler-----

    1. steamdb

    steam harici, steam ile alakalı en çok kullandığım sitelerden biri. en çok oynanan, trend olan, yeni yayınlanan oyunları detaylı olarak görebileceğiniz bir platform. bunun yanında meraklıları için her oyunun sayfasında o oyuna ait değişikliklerin yer aldığı bölümler mevcut. bu değişiklikler arasında oyunun fiyat geçmişini gösteren grafik de mevcut.

    ayrıca calculator diye bir sayfası var ki buraya kullanıcı adınızı girerek profiliniz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. inanılmaz detaylı bir sayfa, kesinlikle kurcalamanızı öneririm.

    2. /r/steam

    reddit'te yer alan steam subreddit'i. yeniliklerle alakalı gelişmeleri genelde buradan takip ediyorum. ayrıca sorunlarınıza cevap da bulabilirsiniz.

    3. steam250

    imdb top 250 listesinin oyun versiyonu. steam'deki kullanıcıların verdiği puanları baz alarak oluşturulan bu listede top 250, hidden gems, best of 2021, most played vb. gibi sıralamalara göz atabilirsiniz.

    4. steam ladder

    steamdb sitesinde yer alan calculator kısmına benzer bir site. profilinizle veya başkalarının profilleriyle ilgili detaylı istatistiklere bakabilirsiniz. bu istatistiklerden bazıları:

    -seviye durumunuza göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -oyun süresi istatistiğinize göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.
    -sahip olduğunuz oyun sayısına göre dünyadaki, bölgenizdeki ve ülkenizdeki sıralamanız.

    5. krylan.ovh/steam

    nerede denk geldiğimi hatırlamadığım ancak kullanışlı olduğu için sık kullananlara eklediğim bir site. steam id'nizi girdikten sonra sahip olduğunuz oyunlara ait istatistikleri gösteriyor. bu istatistiklerden bazıları:

    -oynama sürenize göre en çok hangi türü tercih ettiğiniz.
    -kazanmış olduğunuz başarımların sayısı ve nadirliği.
    -sahip olduğunuz oyunları türe, kategoriye, platforma vb. göre filtreleyerek görüntüleme.
    -sol tarafta yer alan panelde sahip olduğunuz oyunları göstermekte ve bunlardan birine tıkladığınızda o oyuna ait istatistikleri göstermekte.

    6. lorenzostanco.com

    eğer kalabalık bir kütüphaneniz varsa oldukça işe yarayan bir kütüphane görüntüleme ve filtreleme sitesi. sahip olduğunuz oyunları türe veya türlerin kombinasyonlarına göre gösterme özelliği mevcut. örneğin korku ve aksiyon taglerini seçerek bu iki türü barındıran oyunları görüntüleyebilirsiniz.

    bunlar haricinde oldukça detaylı bir filtreleme seçeneği mevcut. denemenizi tavsiye ederim.

    7. steamstat.us

    steam sunucularının durumunu gösteren bir site. steam başlığına gelip steam çöktü mü demek yerine önce bu siteye bakabilirsiniz.*

    8. steam gifts

    elinizde olan keyleri çekiliş ile verebileceğiniz veya başkalarının çekilişlerine katılabileceğiniz bir platform. zamanında birkaç oyun kazanmışlığım var. tabi kazandığımdan fazlasını da çekilişle dağıttım.

    9. 50gameslike

    sevdiğiniz bir oyunu arattıktan sonra ona benzer oyunları öneren bir site. ne oynasam diye düşünüyorsanız oldukça faydalı olabilir.

    10. steampeek

    50gameslike sitesine benzer bir oyun tavsiye sitesi.

    11. how long to beat

    bir oyuna başlamadan önce o oyunun ortalama ne kadar zamanda biteceğini görebildiğiniz bir site. oyuncuların paylaştığı verilerle oluşturulan bu istatistikler, hikayeli bir oyuna başlamadan önce ne kadar zaman ayırmanız gerektiği konusunda oldukça yardımcı olmakta.

    12. pc gaming wiki

    steam platformundan bağımsız, tüm pc oyuncularının işine yarayabilecek bir kaynak. oyunlarla ilgili birçok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. bu bilgilerden bazıları:

    -oyunun yer aldığı mağazalar*.
    -oyunun versiyon farklılıkları*.
    -dlc ve microtransactions bilgileri.
    -oyunun açılış ekranını, intro videolarını geçebilmeniz için yapmanız gerekenleri gösteren bilgiler.
    -oyunun önemli dosyalarının* nerede olduğu.
    -desteklediği çözünürlükler ve diğer grafik ayarları. eğer bazı ayarlar 3. parti bir uygulama ile gerçekleştiriliyorsa bunu da gösteren bağlantılar mevcut.
    -bazı karşılaşılan hataların çözümleri.

    kısacası pc oyuncusu iseniz eliniz ayağınız olabilecek bir site.

    steam'i tarayıcıdan kullanan (oyun oynama hariç) biri olarak yukarıda bahsettiğim eklenti ve siteler oldukça işime yarıyor. steam istemcisini ise yalnızca oyunları başlatmak, yüklemek gibi temel işlerde kullanıyorum. aklıma gelen yararlı eklentiler oldukça entryi editlerim.

  • üstümdeki komşunun çocukları(ortaokul çağındalar) büyüdükçe azalacağı yerde artan gürültüleri yüzünden 5 yıldır oturduğum ve çok sevdiğim evimden taşınmak zorunda kaldım. 5 sene ne misafirleri ne kavgaları ne sandalye çekmeleri ne evde ip atlamaları top oynamaları bitmedi. defalarca uyarılarımız sonucunda ses daha da arttı. sadece belirli zamanlarda değil günün her saati ses vardı evde. o evimi çok özlüyorum ki dişimden tırnağımdan artırıp krediyle almış ve içine tadilat yaptırmıştık.borçlar bitinceye kadar zor dayandık. beni asıl kahreden biz taşındıktan 4 ay sonra onlar da taşınmış. bize yaşattıklarının aynısını yaşamaları ümidiyle.
    edit: beni teselli eden çok mesaj gelmiş çok teşekkürler. ne yapalım derdimiz bu olsun. (evet o evimizi sattık şimdiki oturduğumuz evi aldık bir de onlar da ev sahibiydi en çok bunlar sorulmuş)

  • şizofreni teşhisi konulmuş bir adam için "kimya teknisyeniymiş gitsin çalışsın" diyen cahil ötesi sözlük yazarlarının olduğunu ortaya çıkarmış eski oyuncu.

  • cinsiyet anormallikleri de bir hastalık sayılır. ameliyatın 2.5 milyon tl olması ise tamamen uydurmadır. çünkü böyle bir masraf yoktur, ameliyat tıp fakültesinde veya devlet hastanesinde oluyorsa bu ameliyatı yapan doktorun cebine girecek maksimum para 1000 tl'dir.
    baştan sona yalan beyanlarla dolu bir konuşma. hiç bir kanıt yok, sallamış beyefendi.

    edit: pek çok mesaj gelmiş, arkadaşlar bu ahmet akın denilen yalancı adam tıp doktoru değil psikoloji profesörüdür. söylediği sayılar tamamen uydurma ve mesnetsizdir. ameliyat fiyatlarını merak edenler ilgili hastanelere başvurup öğrenebilirler.

    'hormon haplarını katarsanız 3-4 milyona çıkıyor' demesinden uyanmanız lazımdı. artık mesajla rahatsız etmeyin lütfen.

  • temel, hac farizasını yerine getirmek üzere eşi fadime'yi de yanına katıp kabe'ye gitmiş.

    sıra şeytan taşlamaya gelince fadime kocaman taşları alıp iblise fırlatıyor. her seferinde daha büyük bir hınçla koca koca taşları alıyor, "kör gözüne şeytan" diyerek fırlattıkça fırlatıyor.

    elinde taş kalmayınca ayakabısına eğilip çıkarıyor.

    tam fırlatacakken temel yetişip kolundan tutuyor ve sinirli bir şekilde, "sen ne yapıyorsun?" diye soruyor.

    panikleyen fadime, "şeytan taşlıyorum ne yapacağım?" diyebiliyor ancak.

    aldığı cevaptan tatmin olmayan temel iyice hiddetleniyor: "ula manyak mısın kadın? sen bunun kim olduğunu biliyor musun?"

    fadime, "kim olacak şeytan iştee" deyince önce "ya sabır" çekiyor, sonra hafiften kulağına eğilip akıl vermeye başlıyor:

    "ula gözünü seveyim beni çıldırtma! taşladığın şeytan bir zamanlar allah'ın en sevgili meleğiymiş. yarın onların arası düzelir, biz kötü oluruz. sen her ihtimale karşı taşları ölçülü at!"

    ...................

    belki daha önce burada yazılmış bir fıkra olabilir ama çalıştığım kurumda 15 temmuz darbe girişimi sonrası fetöcü olduğu için khk ile atılan vatandaşların bir bir geri döndüğünü ve çalışmadığı döneme ait maaşları da faiziyle aldığını görünce (ki kendileri net fetöcüydü) bu fıkrayı bir anımsamak, anımsatmak istedim. hatta dur bununla ilgili bir de başlık açayım.

    (bkz: fetöcülerin memuriyetlerine bir bir geri dönmesi)

  • topla yapabildiklerini diğerleri yapamadığı için zaten gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan birisidir.

    adam sirkte değil, el clasicoda, şampiyonlar liginde, dünya kupasında yapıyordu o hareketleri. santiago bernabeuda ayakta alkışlanıyordu. hem hızlı hem golcü hem asistçi. komple bir futbolcuydu.