hesabın var mı? giriş yap

  • şiir ömer hayyam'indir ancak 3 tane ayri dörtlukten alinti yapilmiştir...
    asillari aynen şöyledir*:

    "seher yeli eser yirtar etegini gülün
    güle baktikca cirpinir yüreği bülbülün
    sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler
    kopup dallarindan toprak olmadalar her gün"

    "bu yildizli gökler ne zaman basladi dönmeye
    ne zaman yikilip gidecek bu güzelim kubbe
    aklin yollariyla ölçüp biçemezsin bunu sen
    mantiklarin, kiyaslarin sökmez senin bu işte"

    "bulut gecti, gözyaşlari kaldi cimende
    gül rengi şarap içilmez mi boyle günde?
    bugün bu çimen bizim, yarin kim bilir kim
    gezecek, bizim topragin yeşilligince"

  • ani misafir baskınlarımın vazgeçilmez tatlısı,7 dakikada yaptığım, o baş döndüren, ayağınızı yerden kesen, evde defalarca tencerede yaptığım ve hayatıma giren airfryer ile işimi daha da kolaylaştıran bu güzel lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum. 7 dakikada sufle mi olurmuş diye düşünmeyin, evet oluyor azizlerim.

    şimdi geçelim malzemelere:

    -2 yumurta
    -1 çay bardağı şeker
    -1 çay bardağı sıvı yağ
    -1 çay bardağı süt
    -2 çay bardağı un
    -1 paket vanilya
    -yarım paket kabartma tozu
    -2 yemek kaşığı kakao
    -bitter çikolata

    yapım aşaması:

    yumurta ve şekeri iyice çarptıktan sonra, kakao hariç tüm malzemeleri bir araya getirip akışkan kıvama getirip, kakaosunu da ekleyip mikserin düşük ayarında çırpalım. sonra pişirme kaselerine alalım. tarifim 6 adet sufle kabına sığmaktadır. hamuru kaplara dağıtıp tam ortasına çikolataları gizleyelim.

    edit 1: gelen sorular dolayısıyla burada mevzu tam anlaşılmamış olduğundan mütevellit ekleme gereği doğmuştur: bakınız çikolatayı kocaman bırakmaktansa, minicik parçalara bölüp içine bırakalım. paketten çıkarılıp kırılmış büyüklükteki bir çikolata o kadar kısa sürede erimez.

    airfryer'ın 190 derecesinde 7 dakikada hazırdır.

    dediğim gibi airfryer şart olmamakla birlikte tencerede de muazzam sonuçlar aldığım tarifim şu şekildedir:

    tencereye sufle kaplarının 3'te 1'i kadar kaynar su koyup ilk önce 3 dakika ağzı açık, 7 dakika da tencere kapağı kapalı şekilde pişirelim.

    iki şekilde pişirme yöntemiyle ekteki gibi başarılı sonuçlar çıkaracağınızdan eminim.

    görsel

    deneyeceklere afiyet olsun arkadaşlar.

    edit 2: (bkz: kardeş platformu 23 nisan projesiyle hatay'da)

  • hasta-doktor ilişkisinin mahremiyetini çiğneyen, her hastaya roman ve dizi malzemesi diye bakan, hekimliğinin elinden alınması gereken utanmaz şey.

    p.s. hastalarının hikayelerini ifşa eden bu kadına hala muayeneye gidenlere inanamıyorum!

  • başlık: biyoloji dersinde kıza verdiğim ayar

    beyler mezunum dersanedeyiz geçen gün ders biyoloji sınıfta takılıyoruz hoca kan gruplarını işliyor. konu açıldı mal mal herkese sorucaklar kan grubun diye ilk ben söyledim a pozitif diye yan sıradaki kız atladı sokaktaki kediyi köpeği kessen a pozitif akar çok var filan diyor dıbına koyyim ne bileyim köpek möpek diyince ben bi sinirlendim nedense :d işte sıra buna geldi söylemeden ben tahmin edebilir miyim dedim. senin kan grubun kesin 0 dır dedim.aaa nasıl bildin diye sordu.'zor olmadı' dedim, 'genel vericiyi her yerde tanırım.' appiahın gol sevincini taklit ederek tribünlere koştum...

  • bir grup abazan gencin bornova anadolu lisesi'nin bahcesinde yanyana dizilmek suretiyle cok afedersiniz "am" yazmasi. ust katlardan kendilerini farkeden ogrencilerin gulmekten yerlere yatmasi. bahcedeki ogretmenlerin olan bitene anlam verme cabalari...

  • bir instagram fenomeni. christian vieri ile kavuklu-pişekar styla atışmalarının hastası olmamak elde değil. sporsever, ortam insanı, değişik bir kafa. gün geçmiyor ki boş beşik bir paylaşıma daha imza atmayayım evet.

  • hala patlican yaz sebzesi diyenler var.
    biz de biliyoruz yaz sebzesi. ama bu sebze gecen kış 4-5 tl/kg olup bu kış 18 tl/kg bandinda ise bu enflasyondur, alim gucunun dusmesidir, bize sokuyor olmalaridir.

  • kimse annesini ve ailesini seven, değer veren, önemseyen bir insana düşman olmaz.

    düşkün diye tabir edilen kavramın altındaki mana biraz derin. bazı erkekler belli bir yaşa ve olgunluğa erişse bile annesine danışmadan, annesinin onayını almadan hiçbir şey yapmaz.

    bu tarz bireylerin evlendiği zaman da evlilikleri annesi tarafından yönetilir. ilişki iki kişilik değil üç kişilik bir boyuta ulaşır.

    kadınlar bu olaya düşmandır.

  • kaval kemiğine benzer kemikleriyle "ulan insan mı yedirtiyolar bize" diye düşündürten ardından, "her gün bu kadar insanı nerden bulup da pişircekler" kuşkusuyla oh çektiren yaratık.