hesabın var mı? giriş yap

  • bir yigit ozgur yarması..

    polis memuru polis arabasında, merkezden anons..

    - şüpheli 1.70 boyunda, kabarık saçlı, gösterişli elbiseler giyor, düzgün bir türkçe kullanıyor
    - cevap veriyorum: zeki müren

  • gelen: konuştuklarımızı sözlüğe yazmaya utanmıyor musun,sözlüğe malzeme olarak mı görüyorsun bizi?
    giden: dur ya bunları da yazayım.

  • basit matematik.

    (bkz: bir milyon afgan erkek tehdidi)

    bir milyon "erkek" afgan. 18-30 yaş arası. yanlarında eşleri olmadan geldiler.

    bu kadar başı boş, işsiz, amaçsız erkeğin şehir merkezlerinde, kadınlara, küçük kızlara, bunları yapmaması mümkün mü sizce?

    bence artık bu ülkede hiçbir kadın güvende değil. "zaten değildi." şimdi bu bir milyon tacizci potansiyeli ile x100 kat daha güvende değil.

    bu tür haberler katlanarak artacak.

  • dolu dolu, tok bir sesle "evet, malım tuba" derken hoca; aslında tuba'ya akademik hayatında başarılar diliyor.

  • etrafındaki insanlar potansiyellerini asla kullanmamak üzerine anlaşmışsa, ortalama altı kalmak onlara yetiyorsa, -vasat- tanımlanmak hiçbirine dokunmuyorsa, sana da yapacak çok şey kalmıyor.

    sana şans veren, sendeki potansiyeli gören kişi artık yoksa mesela, vazgeçmişse, elinden tutası yoksa artık, ne yapsan da fark etmiyor.

    çevre önemli, iyi bağlantılar, potansiyelini kullanabilmiş insanlarla temasta olmak daha önemli.

  • mükemmel bir savaş dansı. osmanlı'nın mehter takımına eşdeğerdir. düşmanı önce şaşırtır daha sonra biraz korkutur biraz da tahrik eder.

    insan izleyince muhteşem gaza geliyor. en korkak insanı en önden savaşa sokar.

    günümüzde artık amerikan futbolu - rugby maçlarında ve yeni zelandalı gösteri ekipleri haricinde görmek zorlaşmış gibi. oysa birkaç sene öncesine kadar çok da modaydı.

  • -hayattan beklentin nedir.
    -bir ev, bir araba, mutlu bir aile yasantisi, (omrumun sonuna kadar kiclarini yikayip bakmak zorunda kalacagim) sevimli 2 tane cocuk. yani genel olarak bunlar. (ne bekliycem mina koyiim. yeteri kadar parayi kaldirip istifayi basmak ve sizin gibilerin olmadigi yerlere yelken acmak.)

  • şirket içinde kovulma eşiği akşam çıkarken sandalyesini yamuk veya masasını dağınık bırakması olan (abartmıyorum) çalışanların yaptığı videodur.üç sene önce toplu olarak tazminatsız kovulan arkadaşlarınızdan utanın bari diyeceğim de sizin de işgüzar yöneticilerin kurbanı olduğunuz videodaki yapmacık hareketlerden belli zaten.

  • --- spoiler ---

    floki'nin gemideyken helga'ya "yolumu kaybettim, içim bomboş." tarzı yaptığı konuşmayı ben ragnar'ın ölümünü hissetmesine bağladım. floki ragnar'a hastalıklı bir bağla bağlıydı malum. bu konuşmanın akabinde, onca kaosun arasında ezanı duyması ve camiyi bulması da tipik floki deliliği. yalnız cemaate siper olması ve ilk defa karşılaştığı dine karşı hoşgörülü yaklaşımı gerçekten floki'nin büyük bir değişim geçirdiğini gösteriyor. kendisi bildiğiniz üzere paganların şakirtiydi.

    lagertha'nın ragnar'la karşılaştığı sahnede gözünden dökülen o yaş, başına gelenlere rağmen ragnar'ı sevmekten hiç vazgeçmemiş olduğunun kanıtıydı. üzdün bizi de hatunların efendisi.

    ragnar'ın tek tek çocuklarına göründüğü sahnelerdeki tepkilerden de anlayacağımız üzere, ragnar'a en benzeyen oğlu ıvar. aksini tartışmaya bile gerek yok. olm toparlanın da cidden alın şu intikamı. koskaca yiğit ragnar soğukta yılanlarla yatıyor.

    he bir de ragnar'ın sesinin duyulduğu sahnede ciğerimden bir yanık kokusu gelmedi değil. bence travis fimmel tamamen çıkmayacak diziden. artık ara ara flashback olarak mı görürüz, yoksa ıvar'a akıl hocalığı yaparken mi bilemiyorum. ama görelim bence.

    son olarak; o yamuk ağızlı bilirkişinin ukalalığına gıcık oluyorum. kimseye net cevap vermemeler, imalarda bulunmalar, durup dururken kahkaha atmalar gerçekten sinir bozucu. tamam kahin dedik sabrettik ama ben viking olsam buna bir şey sormaktansa kaderimi sessiz sakin beklemeyi tercih ederim. kendisi epey artiz.

    --- spoiler ---