hesabın var mı? giriş yap

  • babam devlet memuruydu. ayın 15'nde maaş yattığı zaman ne yapar ne eder izin alır beni de yanına çağırırdı, okul olmadığı saatlerde. daha sonra beraber sırasıyla; su, elektrik ve telefon faturaları yatırırdık. ki şu an faturaları düzgün yatırma alışkanlığım buradan gelir. neyse.

    işin en güzel ve saçma olan kısmına gelirsek; her şeyi bitirdikten sonra mutlaka bana iskender ısmarlardı o maaş gününde. ama şöyle bir şey vardı. ben yerdim o karşımda her zaman ben aç değilim sen ye derdi, beni izlerdi. nereden bilebilirdim ki o zaman ki çocuk aklımla paranın yetmediğini, kendini boğazından kesmekten imtina etmediğini. ah be babam. özlüyorüm o günleri.

    yıllar yıllar geçti şimdi paramızı kazanıyoruz çok şükür. allah babamızı başımızdan eksik etmesin de geçmişte yiyemediği her şeyin acısını çıkarıyor şu an babam. baba çikolata alıyorum bana da al, baba muz alıyorum bana da al, baba magnolia alıyorum; ismi ilginçmiş bana da al. sen başımızda ol her şeyi önüne sererim babam. vefat etmiş babalara allah rahmet eylesin. babaları sevin, sarılın.

  • bir kere yedikten sonra evde çok kolay bir şekilde tarifini çözümleyebildiğim yiyecek. bunu ilk kez burada açıklıyorum.

    şöyle ki: bir miktar domates püresi, çok az biber salçası, zeytinyağı, az miktarda ketçap, ezilmiş sarımsak ya da sarımsak tozu, karabiber ve tuzu, suyla 15-20 dakika kadar kaynatıyoruz. daha sonra hamburger ekmeğini bu sıvıya bandırıp buharda bir kaç dakika tutacağız. yalnız önemli bir mevzu var ki; o da hamburger ekmeğinin türevi. hamburger ekmeği mümkün olduğunca pofidik fırın staylı olmalı. marketten aldığımız ince hamura katkılı hamburger ekmekleri o buhar ve sıvıya dayanıklı olamayabiliyor, parçalanıp gidiyor.

    son aşama ise, ıslattığımız hamburger ekmekleri arasına köfteleri boca etmek. köfte önceden yapılmış bol soğanlı her hangi bir köfte olabilir. afiyet olsun.

  • (bkz: bırak bu işleri)

    şu anda da parasını veriyorsun adamlar sana ördek taşağı veriyorlar.

    bak o fotoğraflardaki abilerin tiplerine, onlara benziyor musun? yok, topkeke devam o zaman beybi.

    ayrıca yolculuk süresi de ayrı mesele.

    not: sadece 4 numaradaki tipler biraz ezik, onlara da üçgen peynirle üzüm getirmişler zaten.

  • karl marx, eşine yazdığı mektubun sonunda şu sözleri yazmış;
    “dünyada çok kadın var. kimileri de çok güzel ama ben; her bir hattı, hayatta her bir kırışığı bana hayatımın en büyük ve en tatlı anılarını hatırlatan bir yüzü bir daha nerede bulabilirim?”

    edit: düzeltme

  • maç sonu ligtv'ye röportaj için kaç tane türk oyuncu geldi ama 24 kasım öğretmenler gününü kutlayan bir tek kuyt oldu. bizimkiler öküz, öküz.

  • kafalarına vura vura anlattik gene anlayamadilar aq. ordaki benzin fiyatini tl ye çevireceksen oranin asgari ucretinide tl ye çevireceksin. evet adamlarin benzini turkiyeden yuzde 10 daha ucuz ama asgari ucretinide tl ye cevirince 8100 lira yapıyor 1604 lira değil. ayrica evet benzin neredeyse bedava algisi da doğru. bide doğru bi tespit yapmis gibi arastirmak bu kadar zor olmamali demezmi aq

    edit: bide bana cevap yazmis sen fakirsin tr de az kazanıyorsun diye.tr de yasadigimi veya az kazandığımı hangi cümleden cikardin. bide hala ısrar ediyo adam yok ona geliri az denirmis 1000 dolarlik urunun 1000 lira olmasinmis. gerci neye uzatiyosam akp ye oy veren bi insansın aq

  • sana hakkımı helal ediyorum abi.

    bir sana ediyorum. babam gururla döneminin şarkıcılarını anlattı durdu bana. sen olmasaydın benim kendi dönemime ait dönmemiş, yalakalık yapmamış, saray soytarısı olmamış, popüler, ortalığı kasıp kavurmuş kimsem yoktu. kimler hayal kırıklığına uğratmadı ki son 10 yılda. ajda pekkan, sezen aksu, ve daha bir çoğu.
    ama sen. abi sen gerçek bir starsın. debelenen, boka batmış sanatının ayakta kalan starısın. seni gururla anlatacağım, dinleteceğim. artık ölene kadar tırt şarkı yapma kredin var. gitme yeter. biz nereye yeter. unutmamalı yeter. unut beni yeter. kıl oldum abi bile yeter.

    hakkım sana helaldir abi. sevmemiş olsam bile zaten severdim seni.

  • olm artik bunu da savunmayin ya. hayvan bile nerede yemek yiyecegini nerede sicacagini ustunu nasil ortecegini biliyor.
    psikololojik falan demissiniz de psikolojisi ortalara sicacak kadar bozuk olan insan cikarir patirpatir sicar oyle kunil gibi gozlem yapip uygun bir anda sis bombasini cakip yokolan ninja gibi kaybolmaz.
    askere gidenler bilir orda da boyle saga sola iseyen klozete tuneyen psuvara sican adamlarla doludur. bu teyze de onlarin annesi iste.
    mesela bayramda bunun elini opuyorsun. cocuguna ogretmenlik yapiyorsun .muayene ediyorsun. kocasiyla ayni yerde calisiyorsun.
    oyle bir toplum.

  • elitliğe bakar mısınız?

    bu ülkede

    bakanın biri iki gün üstüste aynı gömleği giydi diye,
    diyanet işleri bakanı evine yürüdü diye,

    acindirma yapılıyor.

    utanma duygusu olur insanda... herkes mercedes'e binebiliyormuş. bu cümledeki "herkes" hangi herkes? bizim çalık, milletin a.ına koyacağız, bakara makara, gemi değil gemicik, alo fatih, bilmemne villaları, urla, kupon arazi kavramlarının muhatabı "herkes" mi?

    yoksa, ananı da al git denilen çiftçi, çizmesi sedyeyi kirletir diye endişelenen madenci, kendisine iş verildi diye şükretmesi gerektiği söylenen engelli, dilenci yerine konulan kanser hastası öğrenci, 30 yıldır çocuklarından haber alınamayan anneler mi?

    insanlar var gözleri görür, sözleri dünyamızı karartır,
    insanlar var gözleri görmez, sözleri dünyamıza ışık tutar.

    edit: ajitasyon dogru tabir degilmis. acindirma olarak degistirdim. uyaran rolandmicrocube'e tesekkurler.

  • savaş değil sadece karasularının ihlali söz konusu.
    ukrayna donanmasına ait 2 hücumbot ve 1 romörkör azak denizinden kerç boğazına ilerlerken, rus savaş gemileri bölgeye intikal etti ve iddialara göre rus gemileri ukrayna gemilerine önleme sırasında taciz atışlarında bulundu.
    kerç boğazı, ruslar tarafından kapatılmış durumda.
    rus sahil güvenlik gemisi 'ızumrud' bir ukrayna romörküne çarpmış ve hasar almış
    rus sahil güvenlik gemisinin ukrayna römorkörünü önlemesi
    ukrayna gemileri boğazın 3 mil açığında beklemede.
    olayın yaşandığı nokta
    rusya, kerç boğazını geçişlere kapattı.
    olaylara ait video kayıtları
    rus gemileri bir ukrayna hücumbotuna 30mm'lik silahlar ile atış gerçekleştirdi, hücumbot isabet aldı ve yanmaya başladı. 2 ukrayna denizcisi yaralandı(düzeltildi).
    vurulan gemi gyurza-m sınıfı berdyanks hücumbotu, motor kısmından aldığı hasar yüzünden hareket edemiyor.
    ukrayna gemisine ait ''mayday'' çağrısı ses kaydı
    rus özel kuvvetleri, azak denizi açıklarında, kreç kenti yakınlarındaki ukrayna donanmasına ait 2 hücumbot ve romörköre baskınlar yapmaya başladı. 23 ukraynalı denizci esir alındı.
    rus yanlısı bir haber bu olanların yaşanmadığını ve ukrayna gemilerinin üslerine döndüğü aktardı(yalanlandı).
    ukrayna deniz kuvvetleri ve savunma bakanlığı internet siteleri şutlanmış.
    kerç boğazı gemi trafiği, saat 22:56
    ukrayna topçuları donetsk şehrine topçu atışları yapıyor, donetsk, rus yanlısı milislerin kontrolündeki en büyük şehir.
    poroşenko'nun kurmaylarıyla toplantı yapmadan önce çekilmiş fotoğrafı
    poroşenko, ülkede sıkıyönetim ilan edilmesi kararını hemen parlamentoya sunacak. poroşenko, ayrıca sıkıyönetimin savaş ilanı olmadığını söyledi.
    rusya tarafından ele geçirilen gemiler kerç limanında.
    bir başka görüntü.berdianks(u-175), nikopol(u-176) ve yank kapu römorkörü görülüyor.
    amerikan hava kuvvetlerine ait rq-4b insansız hava keşif aracı doğu ukrayna üzerinde uçmakta, saat 14:10-26 kasım.
    ufak bir hatırlatma; amerikan donanmasına ait uss harry s. truman(cvn75) uçak gemisi ve görev gücü akdeniz açıklarında.
    ukrayna devlet başkanlığı, meclis'den aldığı yetki sonucu ülkede 25 ocak 2019'a kadar sıkıyönetim ilan etti.
    sıkıyönetim ilen edilen bölgeler
    putin, savaş kabinesini kırım yalta kentinde cuma günü toplayacak.
    ukrayna gemisinin aldığı hasar
    rusya ilhak ettiği kırım'a s-400 hava savunma sistemleri konuşlandırdı.
    ukrayna'da 40 yaşın altındaki erkekler askere alınacak.
    amerika, rusya'nın kırım'daki faaliyetlerini dikkatle takibe almış durumda. krizin başlamasından bu yana keşif uçakları bölgede hergün uçuş yapmaya başladı.