hesabın var mı? giriş yap

  • önce bir kavga çıkar.kavgada kendini üstün olarak gören taraf horozlanmaya başlar,diklendikçe diklenir,artisliğin kralını yapar.
    bu durum karşı tarafdan birinin kelebeği çıkarıp şakır şukur sallayıp açmasıyla bi anda değişir,ya biz sorun istemiyoruz abi ye döner,kavga etmeye hiç gerek yok a döner.
    buna halk arasında kelebek etkisi denir

  • zarar vermedikçe her şey yapılabilir mottosuyla dans eden insan. özgürlüğü sindirememiş toplumlarda tepki çeker.

  • 478.000 tl olan aracin 1.478.800 tl'ye satilmasi durumu.

    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/…s-maybach saloon

    bitti mi? tabi ki bitmedi. bu arabaya bindiginiz icin her yil devlete ayrica 23.586 tl mtv odeyeceksiniz.
    araca koydugunuz her bir litre benzin icin 2.37 lt vergi vereceksiniz.
    zorunlu trafik sigortasi icin ayri, muayene icin ayrica para odeyeceksiniz.

    almanya'da asgari ucret 1500 euro. asgari ucretle calisan bi alman vatandasi bu araci 92 ay calisarak alabiliyor. (almanya fiyati 139 bin euro)
    turkiye'de asgari ucret 1400 tl. asgari ucretle calisan bir turk vatandasinin bu arabayi alabilmesi icin 1055 ay calismasi gerekiyor.
    ne diyorduk ''almanya bizi kiskaniyor'' kiskanir tabi. 100 yildan fazla bir sure otomotiv sektorunde faaliyet goster, argesi, muhendisligi, parcasi, testleri, ulasimi vs kafa patlat. sonra gelsin 3 kurusluk imamhatipliler senin yaptigin aractan, hicbir emek sarfetmeden senin 2 katin para kazansin.

    edit: cogu kisi ''iyi olmus, zenginler daha fazla vergi versin'' tarzi seyler soylemis. lan bu kadar vergi var diye sadece zenginler binebiliyor zaten. vergiler bu kadar yuksek olmasa e serisine binen adam bu araca binecek. golf'e binen adam e serisine binecek. clio'ya binen adam a serisine binecek.

    edit2: asagida birisi soyle bir sey yazmis;
    ''bir arabaya 478 bin tl ödeyen kişi bir zahmet 1 milyonu da ödesin. ''
    sanki 5-10 bin tl'lik fiyat farkindan bahsediyor arkadas. 478 bin veren bir zahmet ayrica 1 milyon tl'yi de versin demis. ''1 milyon tl''

  • 4 gün ve aşağısından bahsedenlerin şov yaptığını düşünüyor ve bir hafta kâfi deyip aranızdan ayrılıyorum,selametle...
    not: pasaklı sensin. kendi diyen,kendi olur. damdan düşen kel olur tşk:)

  • sabahları, burnunuzun dibine kadar sokulduktan sonra gözlerinizin içine bakarak "baba uyandık mı? " diye soran üç buçuk yaşında sarı kafalı bir oğlan çocuğu.

    ardından "henüz uyanmadık oğlum" deyip, yarım saat daha sarılarak uyumak; hayattaki küçük mutlulukların en değerli bonusu.

  • başınıza bir iş geldiğinde, lise arkadaşı nerdesin diye sorar; üniversite arkadaşı nasıl oldu diye.

  • "sana", belki de en çok bilinenlerdendir.
    hatta öyle ki 60 larda ünlü bi diyaloğa sahne olmuştur..
    zamanın pek sevilmeyen bld. ba$kanı istanbulda fırınları gezmekte, ekmeklerden de tadarak kalite kontrol yapmaktadır. bi fırıncıya

    -bu ekmek çok güzel ne koydunuz buna????

    sorusuna fırıncı sırıtarak şöyle cevap verir:

    -sana koyduk efendim.

    bld. ba$kanı altta kalmaz tabi:

    -ha o zaman bütün fırınlara söyleyelim de onlar da sana koysunlar*

  • kısacası şu, adam ben 9. sıradan vergi veriyorum ben alamıyorum bu adam 83. sırada bu nasıl alıyor diyor? yani aslında daha yukarıda olması gerekiyor = vergi kaçırıyor demek istemiş. acun da bunu anlamış şov yapma demiş.

    edit: imlâ

  • yasiniza, mesleginize, yasam tarziniza gore cok genis bir yelpaze sunar. tek basina kita avrupasindan ekonomik olarakta alan olarakta (neredeyse) buyuk bir yerden bahsediyoruz.

    ogrenciyken boston massachusetts eyaletinde bir sure kalma firsati buldum, ozellikle boston cevresi ogrenci yasami icin uygun, amerikanin gocmen bakimindan en cesitli olan yeri degilsede yuksek oranda gocmen ogrenci barindiriyor. aile yasami, sessiz ortam istiyorum diyorsaniz boston cevresi pek size gore sayilmaz.

    neredeyse 3.5 yil georgi eyaletine sinir alabama sehrinde yasadim. alabama demokratlarin abarttigi kadar boktan bir eyalet degil. havasi ben yaz adamiyim diyorsaniz size gore. bence kuzey eyaletlerine kiyasla en buyuk artisi, tasinmaz mulk vergilerinin dusuk olmasi, petrol ucuzlugu, asiri yakin olmasada floridada bulunan bazi tatil mekanlarina cok yakin. kuzeyde 1m$'a alamayacaginiz bir evi alabamada 300k$'a sahip olabilirsiniz. ayrica mahalleleri kuzey mahallelerinden daha guzel ve sakin. tenesseyle beraber emeklilik icin guzel bir tercih olabilir ama biraz haraketli bir yasaminiz varsa yada ogrenciyseniz cehennem olabilir. cunku balik tutmak, hiking vb aktiviteler disinda yapacak cok bir sey yok.

    florida, ben dort mevsim yaz yasarim hic problem degil, partilemeyide severim diyorsaniz florida guzel bir tercih. vergiler ve tasinmaz mulkler kuzey eyaletlerine oranla daha dusuk. onun haricinde bildiginiz filmlerden az cok asina oldugunuz florida iste.

    dc, maryland, virginia uclusunden benim favorim acik ara virginia. dogasi guzel. cesitlilik yuksek. ama tahmin edin, vergiler yuksek, evler ve dolayisiyla kiralar daha pahali, petrol pahali. maryland'in bazi yerleri gercekten cok tehlikeli. baltimore'a iki bobrekle girip tek bobrekle cikabilirsiniz. bu pennsylvania, new york ve bir kac kuzey eyaletini icinde gecerli.

    california muhtesem bir eyalet, havasi muthis, ortam partilemeye musait aileylede yasanir, ogrenci hayatida yasanir. doga yuruyusude yapabilirsin, partileyedebilirsin. tahmin edebileceginiz uzere asiri pahali. alabamada 300k$'a alacaginiz evi virginia'da 800-900k'ya, california'da 2-3m$'a anca alabilirsiniz. alabamada petrolun galonu ortalama 2.8$'sa virginia'da 3.5$ california'da 4$ veya daha fazla olabilir. guzel eyalet ama sana bana gelmez.

    new york, acayip degisik bir yer, manhattan'a gidip gokdelenlerle, central parkla buyulenip, bronx'a gidip altinizada sicabilirsiniz. hic bir zaman favorim olmadi. sevenler var ama.

    benim acik ara favorim chicago. cesitliligin en yuksek oldugu eyaletlerden bir tanesi. tasinmaz mulklerin vergileri yuksek fakat ev fiyatlari gorece diger eyaletlerden dusuk. puclic schoollar diger eyaletlere gore daha kaliteli. tek dezavantaji sogugu biraz fazla soguk.

    tabi tum bu yazdiklarim fiyatlar haricinde benim kisisel deneyimlerim. bana gore boyle olan size gore farkli olabilir. kalin saglicakla.

  • girdiği ortamlara medeniyet katmaları.

    geçen kuaförde derbi muhabbeti dönüyor "bugün size öyle çakıcaz böyle sokucaz eğeğelğeğe" herkesin elinde sopa eğeğpeğvğüe diye takılırken;

    içeriye bi kadın müşteri geldi ilk defa bi berber tarafından "canım" sıfatıyla çağırıldım. sıfatlar değişti, kokular değişti, müzikler değişti, çiçekler açtı. ortama medeniyet geldi. eğeğeleleğciler birden "ah şekerim futbol zaten kitlelerin afyonudur akşam iyi olan kazansın federer nasıl yaşlanmıyor ya bu yaşta bu performans inanılmaz, ah kobe çok erkendi be..."cilere döndü