hesabın var mı? giriş yap

  • bir dakikalık klipteki giyim* tarzına sahip hiç kimseyi bünyesinde barındırmamaya yemin etmiş insanların çoğunlukta olduğu şehrin tanıtım filmi.

  • bu tarz paylaşımların kocişimin bana soktuğu sik noktasına gelmesi yakındır.

    ek 2.1: mesaj ile beni terbiyeye davet eden arkadaşlar oldu, ama ben bazı konularda çirkinleşmeden kendimi ifade edemiyorum, idare edin.

  • türk futbol tarihinin en fantastik maçlarından birisi.

    o yaz sezon öncesi kampını avusturya'da yapan iki ekip bu hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve o sıralarda kocaelispor'un başında olan türk futbolunun duayen hocalarından hikmet karaman, mahalle futbolumuzun yıllardır yıkılamayan mantığıyla "sizi eleyip, uefa kupası'nı alan galatasaray'ı, biz istanbul'da yendik. ona göre kadro çıkar, hafife alma" diyerek arsene wenger'i baştan uyarmış, gözü korkan wenger de bütün aslarını sahaya sürmüştü.

    ama yine de david seaman, lee dixon, martin keown, patrick vieira, robert pires, dennis bergkamp, tony adams, ray parlour, ashley cole ve junichi inamoto'lu arsenal kadrosu, ahmet şahin, timko, aleksandrov, cem sinan, lazarov ve abdelaziz ayman'lı kocaelispor karşısında fazlasıyla zayıf kalmıştı

    dakika 4'te lazarov'la öne geçen kocaelispor'a arsenal dk.16'da ray parlour'la cevap vermiş ancak daha sonra yine lazarov'un golüyle devreyi 2-1 geride kapatmıştı. ikinci yarı daha da coşan körfez ekibi nuri çolak ve serdar topraktepe'nin golleriyle maçı 4-1'lik galibiyetle bitirmiş ve arsene wenger'e sanırım hayatının utancını yaşatmıştı.

    maçı canlı takip eden ingiltere milli takımı teknik direktörü sven goran eriksson sahaya inip hikmet hocanın elini öpmüş, arsene wenger de bu kurt hocayla hatıra resmi çektirmiş gaza gelen hikmet hoca rotamız şampiyonlar ligi demiş ancak kocaelispor sezonu küme düşen rize'nin 6 puan üstünde bitirebilmişti.

    arsenal ise bu yenilgiden büyük dersler çıkararak premier lig'de o sezon bütün maçlarında gol atmayı başarmış, old trafford'da manchester'ı devirerek şampiyonluğunu ilan etmiş, fa cup finalinde de chelsea'yi sürklase ederek kupaya uzanmıştı.

    yıllar sonra gelen edit:
    hikmet hocamın ağzından dinleyelim bir de mevzuyu. beckenbauer'i kocaelispor'a getirmeyi nasıl kılpayı kaçırdığını :) ve sonrasında onun yerine reinhard saftig'i getirdiklerini anlattığından hemen sonra mevzuya giriyor. sanki kendi anısını anlatmamış da benim entry'i okumuş :)

    https://youtu.be/xi9vuhulimc?t=548

    yıllar sonra gelen 2. edit:
    sözlük yazarı takmabanaad sağolsun gollerin video kaydının linkini iletti. serhan çeviktürk arşivi olarak görünüyor video.
    20 yıl sonra sonunda görebildim golleri. buyrun efendim

    https://www.youtube.com/watch?v=qbid8je5xl0

  • yapılan bir yorumdan türkiye'nin özetini anlayabileceğiniz haber.

    "ali vural 17.2.2012 12:38:00
    yorumlara bakiyorumda,istemeyenler,cekemeyenler camur atmaya baslamislar bile.."

    ki bu en beğenilen yorum.

    akpli kafası dediğimiz tamamen örnekteki gibi işte. insanlar akla ve mantığa dayalı bunun olamayacağını, olsa bile % kaçının türk malı olacağını merak etmişler. adam direkt olarak dayamış cevabı: çekemeyen anten taksın!

    arkadaş işte bu kadar sorgulamaktan, düşünmekten uzak olduğunuz ve her söylenen şeye 'alkış' tuttuğunuz için bu hâle geldik. yazık, çok yazık.

  • ganzfeld: almancada, "tum alan", "butun alan" demek. alici'nin ganzfeld'de olmasi: bes duyusu kisitlanmis halde oturma hali

    "acaba bilinen bes duyunun disinda bilgi aktarimi mumkun mu?" sorusuna aciklik kazandirmak icin yapilmis bir deneydir. prosedur soyle:

    birbirinden izole edilmis iki oda var. birine "alici" diye tabir edilen, digerine de "verici" diye tabir edilen iki kisi yerlerstiriliyior. vericiye yollamasi gerekn goruntu gosteriliyor ve "sesli olarak dusun bunu" deniyor. bu esnada alici kisi duyularindan kismen arindirilmis halde bekliyor (kuklaklikla hafif bir parazit, gozlerine yari saydam gozlukler ardindan verilen hafif kirmizi isik).

    yarim saatin sonunda alici'ya dort secenek sunulup biri sectiriliyor. sans eseri dogru tutturma sansi %25 olmasina ragmen denekler genel toplamda %35 lik basariya ulasiyor -ki bu beklenen sapmadan kat kat yuksek.

    bunun ardina bir suru psikolojist loy loy ediyor, "deneyinizde hata var olum" diyor. 1982'de honorton denilen bir erkisi deneyin allahini yapiyor. bu versiyonda itiraz edilen butun hususlara dikkat ediliyor, bagimsiz kisiler deney prosedurunu tescil ediyor, resimleri bilgisayar ayarliyor illa ki tam rasgele olsun diye; sonuc %34.

    honorton'un deneylerinde dikkat ceken baska korelasyonlar da var. yalnizca basarili olan insanlari bir gruba toplayip deneyi tekrar ettiklerinde basari yuzdesi %43 oluyor. julliard'dan (abd'deki en iyi sanat okullarindan) bir grup muzisyen/tiyatrocu/dansci uzerinde denediklerinde basari yuzdesi zonk diye %50'ye cikiyor.

    onbes yildir otuz kadar ganzfeld deneyi yapildi, ve bu deneylerin hatrı sayılır miktarında pozitif sonuçlar çıksa da prosedürün geçerliligi şusu busu tartışma konusu ve deneyi çeşitli sebeplerle makul/geçerli kabul etmeyen bilim adamları çoğunlukta.

    kaynaklar:
    daryl j. bem and charles honorton, psychological bulletin 1994, vol. 115, no. 1, 4-18, link: http://comp9.psych.cornell.edu/…does_psi_exist.html

    bem dj, palmer j, broughton rs, journal of parapsychology, 65 (3): 207-218 sep 2001
    link: http://comp9.psych.cornell.edu/…dating_ganzfeld.pdf

  • mekanda 15+ liraya içilen efes.

    hem tadı koyar, hem fiyatı koyar, sonra ikisi birleşip "o paraya bunu mu içiyom" diye bi daha koyar.

    edit: tekelde 15 :d

    2022 edit: anaskm

  • dini duygularından ötürü bu gerçeği göremeyen milyonlarca insanımıza bazı tarihi gerçekleri hatırlatmak istiyorum.

    1) birinci dünya savaşında ingiltere ile beraber çok sayıda türk askerini katlettiler. içimizdeki araplaşmış türkler bu gerçeği nedense göremiyor!

    2) benim bile çocukken beğendiğim bir lider olan yasser arafat geçmişte rumları destekleyen açıklamalarda bulunmuş. hatta işbirlikleri hala devam etmektedir
    rum-filistin dayanışması

    3) yetmedi mi ?eğer sempatiniz hala bu insanların müslüman olmasına ise size hem müslüman hemde türk olup çok daha orantısız bir düşmanla savaşan uygur türkleri meselesinde bakın mazlum filistinli kardeşlerimiz nasıl bir tavır takınmış: adamın gol diyor

    4)peki sizce türkiye ermenistan sorunlarında bu adamlar kimin tarafında yer aldı dersiniz? filistin ermeni soykırımını tanıyor

    adamlar türk düşmanıyız diye bir asırdır bağırıyor. daha ne yapması lazım?
    bunlara üzülenlere söylenebilecek çok güzel bir laf var ama şu anda söylemek istemiyorum.

  • skandal bir hadisedir.

    bu güruh, seküler biçimde yaşayan insanlara yönelik böyle dini dayatmalarda bulunur. sonra ülkede teokratik bir rejim kurulunca ilk önce kendileri kaçarlar kafir dedikleri avrupa ülkelerine. hiç şaşmaz. şu riyakârlığa bakar mısınız?

    ayrıca bu ne cüret?

    yahu savaştan, anarşiden ve avukatı olduğunuz ilkel doktrinlerden kaçıp türkiye'ye sığınmışsınız. buradaki insanlara hürmet edeceğiniz ve insanların yaşam şekline saygı göstereceğiniz yerde böyle bir densizliğe imza atıyorsunuz. bir değil, iki değil. bu kaçıncı oldu? yani gerçekten pes doğrusu.

    bu mülteci güruh, tavşan gibi üreyerek ve yeni göç akınları ile ülkedeki mevcudiyetlerini tahkim ederek pek yakında bu vatanın öz evlatlarının istikbâli hakkında söz sahibi olacaklar. bugün sayıları 10 milyonu geçmiş durumda. ülkenin hem demografik yapısı, hem hoşgörü kültürü, hem de lâik ve demokratik nizam gittikçe tahrip oluyor.

    tehlikenin farkında mısınız?

  • açıklamada şu cümle dikkatten kaçmamalı:

    "sorunların demokratik siyaset alanında, barış içinde, çağdaş şekilde konuşarak çözülmesi dışında herhangi bir yöntemi benimsemiyoruz."

    kim ne der bilemiyorum ancak ben bunu "pkk ile araya mesafe koymuyorlar" argümanına karşı çok net bir ifade olarak algıladım.

  • abd’de french fries tabelalı bir işletme görmüştüm. bir hat üzerinde sıralanmış çalışanlar kızartmalık hâldeki patatesleri paketten çıkarıyor, kızartıyor, fiyata göre üç boyutta hazırlanarak elde yenebilecek küçük kutulara koyuyor ve nihayet türlü soslar kullanarak müşteriye uzatıyordu. tıka basa dolu bir işletmeydi ki mantığı da ucuza karın doyurmayı sağlayacak patates kızartmasını seri biçimde kızartıp insanlara satmaktı. yürürken, ayak üstü bu patatesi yiyen insanlar da yemek derdini ucuza halletmiş oluyorlardı. kısacası kötü fikir değil, işletme maliyetlerinin altından kalkılabilirse lokmacı furyasının bir benzerini başlatmak size nasip olabilir. bol şans!

  • açılın, pınar -sema arasındaki husumetin nasıl başladığını ve olayların nasıl bu akşam yayınlanacak bölümdeki hale geldiğini anlatacağım.

    pınar ve sema ilk olarak survivor 2017 sezonuna katılıyorlar. ikisi de aynı takımda yer alıyor ve hepimizin bildiği gibi ikisi de milli atlet. sema yine aynı takımda olduğu adem kılıççı, serhat akın, ilhan mansız gibi isimlere gidip pınar'ın sinsi,yalancı biri olduğunu; 2012 londra olimpiyatında pınar yüzünden koşamadığını ve pınar' ın kendisinin hakkını yediğini söylüyor. olayın aslını bilmeden sema' nın dolduruşuna gelen takım arkadaşları da pınar' a cephe alıyorlar. bu durumun yarışmayın ilerleyen günlerinde pınar' ın elenmesine dolaylı olarak da olsa katkısı oluyor ve pınar eleniyor. sema'nın kendisi hakkında büyük ithamlarda bulunduğunu öğrenen pınar 2017 final gecesinde sema ile bu konuda yüzleşiyor. merak edenler için https://youtu.be/_cknxr56bby?si=uuqhsd50d8w_5yud

    2012 londra olimpiyatları konusuna gelecek olursak da; pınar olimpiyatta 400 metre branşında yarışan ilk ve tek türk kadın atletimiz oluyor. aynı zamanda 4 çarpı 400 metre bayrak yarışında 3 milli atletimizle birlikte koşuyor ve derece alamadan yarışı tamamlıyorlar. sema bu yarışa yedek olarak katılıyor ve yedek olduğu için koşmuyor.pınar' ın ve onunla birlikte yarışan diğer atletlerin kariyerlerleri ve kazandıkları madalyalar sema' nın seviyesinin çok üzerinde. buna rağmen sema atanma durumu olduğu için yarışta kendisinin koşması gerektiğini, atanmaya çok ihtiyacı olduğunu bu yüzden hakkının yendiğini düşünüyor ve pınar' a bilenerek survivor hayatını etkileyecek şekilde pınar'ın dedikodusunu yapıyor. pınar da survivor 2017 final gecesinde bu durumu açıklıyor ve yarışta yer alacak kişilerin antrenörün belirlediğini, kişilerin ihtiyacına göre değil de performanslarına göre yarıştırıldığını anlatıyor. ki bu konuda yüzde yüz haklı bana göre. koskoca olimpiyata katılacak kişiler seçilirken sema atansın diye onu seçmelerini beklemesi inanılmaz abes bir durum. sema da iyi bir atlet tabi ki ama olimpiyat gibi çok çok önemli bir yarışmaya katılacak kişiler seçilirken kimse sema'nın kişisel hayatını düşünmez yani.sema da tuhaf bir şekilde bu durumdan pınar'ı sorumlu tutuyor. pınar da haliyle kendisini zan altında bıraktığı ve takım arkadaşlarına karşı doldurduğu için sema'yı hiç sevmiyor ve bu sene yarışmaya katılacağını öğrendiğinde eski konuları gündeme getiriyor.

    bu akşamki mevzu ise pınar'ın sema'nın ismini kağıda yazarken s harfini yılan şeklinde yazmış olması sonucunda çıktı. pınar geçmişten gelen husumetleri sebebiyle sema' yı kışkırtıyor bu doğru. ama ne olursa olsun bir yarışmacının diğerine fiziksel şiddet göstermesi kabul edilemez bir durum. zaten kişilik olarak pınar ve sema çok farklı karakterler. pınar boğaziçi ve nebraska mezunu, iyi eğitimli, başarılı ve kendini iyi ifade edebilen bir kadın.olay ne olursa olsun birine gidip fiziksel temasta bulunacak birisi değil.
    sema ise lise mezunu, atletizm konusunda başarılı ancak hafif tabirle avam bir kadın. duygularını düzgün şekilde ifade edemiyor, bu nedenle pınar'a olan sinirini zekası veya kendini ifade edebilme becerisi ile değil de fiziksel olarak saldırarak gösteriyor. daha önce katıldığı bir programda da uçakta tartıştığı bir kadını kafasını uçak koltuğuna vura vura nasıl dövdüğünü hiç utanmadan gülerek anlatmıştı. hatta şiddet uyguladığı doktor kadın kendisini polise şikayet etmiş, o dönemde milli atlet olması ve yarışmalara katılacak olması sebebiyle ikna edilerek şikayetinden vazgeçmesi sağlanmıştı. özetle sema duygularına hakim olup mantıklı hareket edebilecek biri değil maalesef. performans anlamında iyi olsa da fiziksel temasıyla kendini bitirdi bana kalırsa. bu hareketinden dolayı diskalifiye edilmesi gerekiyor.