hesabın var mı? giriş yap

  • ayakkabı kutuları da dahil olmak üzere ürün ambalajlarında yaygın olarak bulunan bir kurutucudur silika jel. depolama ve nakliye sırasında nemi emmek ve ürünün kuru ve neme bağlı hasarlardan uzak tutulmasına yardımcı olmak için kullanılır.

    silika jel, silikon dioksitten yapılmış küçük, gözenekli boncuklardan veya kristallerden oluşur. bu boncuklar, su molekülleri için yüksek bir afiniteye (kimyasal yakınlığa) sahiptir ve çevredeki ortamdan nemi etkili bir şekilde emebilir. hava sirkülasyonu sağlamak için genellikle kumaş veya kağıt gibi nefes alabilen malzemeden yapılmış küçük poşetler veya paketler halinde paketlenirler.

    ayakkabı kutusundaki silika jelin amacı, nemi azaltmak ve küf oluşumunu engellemek veya ayakkabıların bozulması gibi nemle ilgili sorunları önlemektir. nem; deri veya süet gibi belirli malzemeler için özellikle sorunlu olabilir. üreticiler, ayakkabı kutusuna silika jel paketleri ekleyerek, saklama ve nakliye sırasında ayakkabının kalitesini ve kondisyonunu korumayı amaçlıyor.

    genellikle, yutulması için uygun olmadığını belirten uyarı etiketleri ile birlikte gelirler. yeni aldığınız bir ayakkabı kutusunda silika jel paketlerine rastlarsanız, onları çıkarıp uygun şekilde atmak en iyisidir.

  • bu da bir sınavdır. erken gitmek, evraklarını eksiksiz hazırlamak da sınavın bir parçasıdır. disiplin, ciddiyet gerektirir. bunlar yoksa üniversite okumasın zaten. seneye akıllanır.

  • erkek arkadaşıyla öpüşürken yanlarında mazlum mazlum duran sap eleman bizi temsil ediyor. kesin ekşi sözlük yazarı.

  • 3 gün önce iftara 5 dakika kala;

    misafir: tuvalet ne taraftaydı?
    aden (3,5 yaş) : kakan mı var?
    ......... misafirin suratında kocaman bir; ne alakası var ya ben yapmam öyle pis pis kaka şeyler ifadesi..........
    ben: oğlum ehehehhe ne kadar ayıp..
    aden (3,5 yaş) : neden büyükler kaka yapmaz mı? çok ayıp mı kaka?

  • ulan biz musluklarımızdan bok akıyor diyoruz, bırak içmeyi, bırak meyve sebze yıkamayı, elini bile yıkarken lağım gibi kokuyor diyoruz, daşşağına kurban olduğum delikanlı bir dayı elindeki cihazlarla ankara'nın suyunun ne kadar rezil durumda olduğunu gösteriyor, anca işi gücü goygoy olan sözlük ergenleri de çıkmış yok nestle virali, yok dayı rizeli, yok çilek koymuş ehaha diye taşak eğlendiriyorlar.

    musluktan bok akıyor diyorum aloooo. silkin de kendine gel pezevenk. şu videoda görmen gereken adamın şivesi, suyun etiketi, çilek falan değil kafasına sıçtımın beyinsizi. azıcık da ciddi ol. insanlar ishalden kırılıyor bu suyu kullandığı için hıyar.

    sen gerizekalı olduğun için hangi su şişeden, hangi su musluktan onu anla, karıştırma diye çilek koymuş temiz suyun önüne ama onu bile anlamamışsın.

  • hakaret gibi tesbittir. yavşak olanın yavşaklığı en yavşakça savunma biçimi "sen de olsan sen de yaparsın" dır.

    işin doğrusu "bana 100.000 lira verseler anamı satar, kapıda beklerim rahatsız etmesinler" dir.

    kendi adına konuşmalı herkes..