hesabın var mı? giriş yap

  • üniversitede aktif bir oymakbaşı olarak çalıştığım zamanlarda ilgilendiğim sihir sanatıyla hem kendim çok eğleniyordum hem de oymağımdaki çocukları çok eğlendiriyordum. bu merakımdan dolayı zati sungur' u tanıdım kendisi cumhuriyet tarihinin ilk büyük sihirbazıdır.

    10 mart 1898'de bursa doğumlu olan zati bey çocuk yaşta başlayan sihir aşkını sihirbazlar kralına dönüştürme yolu sırasında, deniz astsubay okuluna birincilikle girer daha sonra buradan 1. dünya savaşı sırasında denizaltı eğitimi için almanya'ya gönderilir.

    kader bu ya savaşın kötü gitmesinden dolayı yurda geri dönemeyip almanya'da kalır. bu süre zarfında orada çeşitli işlerde çalışırken, tabi bu arada sihirbazlığa ilgisi daha da artmaya başlar bununla ilgili kitaplar okur hatta başka sanatçılarının gösterilerini hiç kaçırmaz. daha sonraları kendi çevresine küçük numaralar yapmaya başlar.

    yıl 1920'ye geldiğinde berlin wintergarten tiyatrosundaki profesyonel sihirbazlık gösterileri yapmak için baş vurur ve orada ki başarıları ona büyük başarı getirir, hak ettiği üne kavuşur. sonrasında ver elini turneler. bir grup sanatçıyla fransa, italya, ispanya, kuzey amerika gibi ülkelere gider ve daha sonra 1922'de güney amerika'da turneye çıkar.

    bu turnelerden sonra büyük üne kavuşan zati sungur.12345
    günümüzde bile hala yapılmakta olan bir kişiyi ikiye bölme numaralarına bile katkılar yapmıştır.12

    yıl 1936'ya geldiğinde bunca yıl sonra zati bey artık ülkesine döner ve türkiye'deki ilk gösterisini ses tiyatrosunda yapar ve baya bir ses getirir ardından atatürk içinde gösteriler yapar. çok övgüler alır hatta ömür boy belediye rüsumu muafiyeti(bir çeşit vergi indirimi) hakkıyla ödüllendirilir.

    1966'ya kadar aktif sahne yaşamını dormen tiyatrosunda geçirir. daha sonra ise kendisinin kurduğu universal sihirbazlık stüdyosunda ürettiği illüzyon aletlerini dünyanın dört bir tarafına satar. yaşadığı 6 temmuz 1984 tarihine kadar içinde bitmeyen bir çocuk neşesiyle her daim sanatını göstermiştir.1
    2

    bir rivayete göre kendisinden etkilen çocukluğumuzun ünlü sihirbazı olan sermet erkin'in hocası olduğu söylenmektedir.

    son olarak ilgisi olanlara öğrenmesi kolay küçük numaralar
    oyun-1
    oyun-2
    oyun-3 bunu da siz çözün*

  • komple edit:

    oh ne güzel be. vallahi çok güzel!
    sizin amacınız ne ben anlamadım, anlayan bana da anlatsın şu olayı.

    siz şimdi dilediğiniz zaman askere, polise, sivile saldırın ama ses çıkarılmamasını bekleyin. eeee paşam, başka arzunuz?
    askere saldıracağınız zaman nizamiye kapısını açıp askerlerin ellerinden silahları da alsınlar mı? polise saldıracağınız zaman polis tüm donanımını bir kenara bıraksın mı? dilerseniz sivilleri öldüreceğiniz yerleri önceden belirtin de devlet oraya halkı toplasın daha çok insan ölsün, ne dersiniz?

    siz bunca yaptığınız şey karşılıksız mı kalacak sandınız? bunların elbet bir karşılığı olacaktı. bunu dünyanın tüm devletleri bu zamana kadar 40 defa yapardı. geç kalan yerinde bir operasyondur.

    şimdi bir de utanmadan sokağa çıkıp eylem mi yapacaksınız? bu nasıl bir pişkinliktir, siz insan olduğunuza emin misiniz?

  • bir rus fıkrası gelsin bakalım.

    başbakan medvedev gergin bir şekilde başkan putin’in odasına girmiş ve ondan saat dilimlerini kaldırmasını istemiş.

    putin: neden?

    medvedev: bu saat farkı meselesi yüzünden delirmek üzereyim. bir şehre seyahat ediyorum, telefonla evimi arıyorum ama herkes uyuyor oluyor. geçen gün sabah 4’te kalktım ama akşam sandım. doğum gününü kutlamak için merkel’i aradım ama bana “doğum günüm dündü” dedi. çin devlet başkanını yeni yıl tebriği için aradım ama “yeni yıl yarın” dedi...

    putin: bunlar küçük sorunlar.

    medvedev: küçük sorunlar mı?!. içinde polonya başbakanıyla düşen uçağı hatırlıyor musunuz? taziyelerimi bildirmek için aradım ama bana uçağın henüz havalanmadığını söylediler!

  • türkiye-yunanistan a döndürdüğü için ülkemizde tutmaz, herkesin birbirini yemesi gerekiyor tutması için. insanlar bir taraf seçmek istiyor ama tr-yunan olunca herkes türkiye yi seçiyor normal olarak. diğer taraftaki karakterler ilgilerini çekmiyor, rekabet sayısı azalıyor.
    en başında beliydi tutmayacağı.

  • - bes yil sonra kendinizi nerede goruyorsunuz?
    - 5 yıl sonrayı inanın bilmiyorum,ama 5 milyar yıl sonra gunes sistemi, andromeda galaksisi icine cekilerek yok olucak, dunyadan geriye sadece bir gaz, toz ve gazete kagidi bulutu kalacak. şimdi sizi, 5 dakikalığına da olsa, yaptığımız bu mülakatın anlamsızlığı, komikliği ve gündelik dertlerimizin zavallığı üzerine düşünmeye davet ediyorum. otherwise i' ll release the cobra.

  • geçmiş olsun kardeş. konsantre askerlik yapmışsınız. bu dediklerini kısa dönemlere 6 ayda uzun dönemlere 12 ayda günlere serpiştirerek yapıyorlar. sizin vakit dar olduğu için 21 günde ne yapabilirse yapmışlar. neyse yemişsin askerliği işte hürgeneral kardeşim. boşver unutursun zamanla...

  • öncelikle aşağıdaki entry vejetaryen arkadaşların seveceği bir içerik değil. okumayın demiyorum ama okumayın.

    pahalı olmasını anlamadığım şey kırmızı et. bütün dünya' da pahalı olsa bir şey demem. bir inek kolay yetişmiyor derim ama bizde pahalı, millette ucuz olunca ayıp oluyor.

    benzin demiyorum; çünkü eşek yüküyle vergisi olduğunu biliyorum ama kırmızı et neden pahalı anlamıyorum.
    avrupada eti ağaçtan topladıkları için mi ucuza satıyorlar? biz hayvanları japonya' dan getiriyoruz da yol parası mı ödüyoruz? bizim de kırsalımız var, otsa ot bitkiyse bitki. bizde de var amk. sinirlendim bak.

  • müşterilerden hala yüzsüzce para tokatlamaya devam eden şirket, ödemesi gereken parayı ise ödemeyeceğini söylüyor. böyle komedi görmedim, şimdi üyeleri bana maç yayını vermiyorsun ben de sana ödeme yapmam dese avukatları ile beraber binlerce insana taahhütünüz var icra yollarız diyecek olan araplar, kendi ödemesi gereken yükümlülüğe ise ödemeyeceğiz diyorlar.

  • midenin kendi kendisine zarar vermesine neden olacak eylemdir.

    öncelikle, hızlı yemek; yeterince iyi çiğnenmeden yutulduğu anlamına gelir. parçaları tam yutmadığınız zaman o parçaları sindirmek adına mide daha fazla asit salgılar. halihazırda gastrit, reflü başlangıcına yakın bir mideniz varsa zaten ufak olan yaralar asitle daha da coşacaklardır. hiç bir sıkıntı yoksa bile çok sağlam mideniz yoksa zamanla ortaya çıkabilir. reflüde de aynı şekilde fazla asitin yukarı çıkmasına neden olabilir, çünkü yeterince asit üretecekseniz. ama gastrit veya reflü zaten 3 insandan 1'inde görüldüğü için bu sıkıntılara maruz kalmanız pek de zor değil.

    bu nedenle kıtlıktan çıkmışçasına yemek yemek yerine oturup efendi efendi yemek yemek hepimizin hayrınadır.

  • boşluğun uzun süre boyunca görünür oluşunun ortaya çıkardığı can sıkıntısı halinin karşı kutbunda hiç boş vakite/alana sahip olmayışın yol açtığı boğulma ya da kıstırılmışlık hislerinin olduğunu farkedebildiğimiz noktada can sıkıntısını da kaçıp kurtulmanın elzem olmadığı ruh hallerinden biri olarak düşünmeye başlayabiliriz.

    canı sıkılmaya vakti olmayan kişinin yaşamı işgal altındadır ve sağlık bozucu bir baskıya yol açar bu sıkışıklık. can sıkıntısının genliği ya da frekansının yaşamlarımızdaki boşluklara dair işaret ettiği şeyler vardır ve hiç ama hiç negatif değildir böylesi işaretler. boşluk varsa doldurabilir, boşlukla oyalanabilir, başka bir can sıkıntısı anında oyalanma nesnesini değiştirebilir ya da boşluktan faydalanarak düşünebilir, meditasyona dalabilir, uyumadan da dinlenebiliriz. can sıkıntısı dönüşmeyi bekleyen potansiyellik halidir ve ona yoğunluğunu veren de hareketin, eylemin henüz ortaya çıkmamasıdır. yağmur öncesi havanın sıkışıklığıdır can sıkıntısı. söz konusu gökyüzüyse havaya bakar ve "yağmur yağacak" deriz. söz konusu can sıkıntısı olduğundaysa ortaya neyin çıkacağının bilinmezliği insan doğasının zenginliğidir. bazen de bu bilinmezliktir insanı "bir an önce ortaya bir şey çıksın" sabırsızlığına iterek eyleme geçmeye zorlayan. boşluğa karşı nasıl tavır aldığımız yaşamımızdaki pek çok eylemin gidişatı üzerinde de belirleyici olacaktır.

    can sıkıntısına karşı aceleci çareler arayışımız ya da yaşam boşluklarımızı doldurarak sıkıntıya geçit vermemek konusundaki ısrarımız hakkında bir daha düşünmeliyiz belki de. çünkü yaşamımızdaki son boşluğu da o ya da bu şekilde doldurduğumuzda belki can sıkıntısına karşı tümüyle korunaklı oluruz da, can sıkıntısının işgale karşı koruyuculuğundan, tekilliğimizin bu gündelik işaretinden gönüllü olarak vazgeçmiş oluruz.

  • evlenmekten değil, türk aile yapısından ve geleneklerden korkan kadındır. sonuç olarak korkmakta haklı kadındır.