hesabın var mı? giriş yap

  • eşim 9 aylık hamile. olayların şaşkınlığını üzerimizden atınca ilaçlarını iş yerinde unuttugumuzu anladık. ilaçları almaya çıkarken hanim ağlamaya başladı. onu yatıştırmaya çalıştım. karnındaki cocuk sürekli tekmeleyerek korktu. yaşadıklarımizin devamını anlatmaya gücüm yok. allah bize bunları yaşatanlarin belasını versin.

  • ilk madde ülkenin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu.

    ikinci madde atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu.

    üçüncü madde dilimiz, bayrağımız, başkentimiz, istiklal marşımız.

    dördüncü madde ise ilk üç maddenin değiştirelemeyeceği, değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğini söyler.

    yukardaki anayasanın ilk üç maddesini korumak mı ? halkı savaşa davet etmek. neye karşı alerjiniz var cumhuriyete mi? dilimize mi? bayrağımıza mı? başkentimize mi? yoksa laik olmamıza mı ?

  • otel, 1892 yılında orient express müşterileri için yaptırılmıştır. otelin kapısından kovulup da ertesi gün gelip oteli satın alan kişi bodosaki adlı anadolu'lu bir rum değirmencidir. cumhuriyet kurulduktan sonra atatürk, suriye'de kendisine birçok konuda yardımcı olan misbah muhayyeş isimli kişiyi türk vatandaşlığına geçirmiş ve otelin işletmeciliğini vermiştir. misbah muhayyeş de 1928'de 600.000 altın ödeyerek oteli satın almış ve çocuğu olmadığı için ölümünden sonra oteli devretmek üzere bir vakıf kurmuştur. her yıl bayramlarda 50 çocuğun giydirilmesini ve otelin kira gelirinin darüşşafaka, verem savaş ve darülaceze arasında paylaştırılmasını vasiyet etmiştir. bugün işletmecisi kültür bakanlığı tarafından belirleniyor ve kiraya veriliyor.

    http://www.perapalas.com/

  • kült nedir? hemen pulp fiction'ı falan yapıştırdı tabii beyin. bu ülkenin de "kült"ü var ve bu tam olarak bedük'ün bu şarkıya çektiği kliptir. türk müzik piyasasının en underrated işlerinden biri olan bu klibin yönetmeni murad küçük'tür.

    özellikle birçok trendin başlayıp bitişine şahit olmuş olan biz 80'ler ve 90'lar çocukları için özel bir kliptir bu. bayrampaşa'daki gönül düğün salonunda çekilmiştir. bedük, bir sohbette ciddi ciddi panasonic vhs kasete çekildiğini de bizzat söylemiştir.* hatta girişte görülen 1989'daki sünnet düğünü gerçektir, klip bu kasetin üzerine çekilmiştir. aynı röportajda, düğün salonunu dolduranların çoğunluğunun myspace'ten fanları olduğunu söyler. kolbastı yapan ekip ise baya katü'den otobüse binip gelmiş. bütün bunları bilerek yeniden izlemek, alınan hazzı artıracaktır. ne zaman izlesem "keşke klipte ben de bulunsaydım" diye iç geçiririm. tek kötü yanı ise ülkedeki malum kolbastı furyasını başlatan klip oluşudur. neyse ki o da azalarak bitti ve geriye bu salt eğlence ve samimi kahkahalar kaldı.

    ver gelsin

  • ekonomisi yerlerde surunen afrika ulkelerinden yilda 500 milyar dolar harac aliyor denmi$ fransa icin. o ulkelerden degil yilda, yuzyilda toplayamazsin o parayi. fakat okuduguna sorgulamadan zart diye inanmak insanin icini ferahlatir tabi. serin serin boyle.

  • örneğin: yolda biriyle karşılaşıldığında, varsa, güneş gözlüğünü çıkararak konuşmak

    böyle bir görgü kuralı var mı bilinmez, ama gözlükle konuşmak ayıpmış gibi geliyor bünyeye.

  • türk milletinin gelmiş geçmiş en yalancı üyesi olmakla birlikte kitaplarındaki her harf ve söz yalanlardan oluşmaktadır.

    toplam 68 tane tuvalet kağıdı minvalinde yazdığı bişiler vardır.

    edit: imla