hesabın var mı? giriş yap

  • bugun hurriyet te yayinlanmis prototip resimleri cadillac bls e aittir. benziyor felan degil bildigimiz bls lerin uzerindeki cadillac armalari siyah bantla kapatilmis, sagina soluna siyah batlar cekilmis. hatta yeni bls olmadigindan araclarin icindeki yipranmayi dikkatli bakarsaniz farkedersiniz. sahteciligin de kalitesi iyice dustu ya...

  • bu ihtiyac ile en son ev tutarken yuzgoz oldum. ihtiyac sahibi arkadas bizim tutacagimiz evin eski kiracisi, evi gormeye gittigimiz esnada da tasiniyordu. destur isteyip evi geziyoruz, soruyoruz memnun muydunuz gibilerinden. bu durdu (artik ne alakaysa) "ben zaten doktorum." dedi. mustakbel ev arkadasimla so what? dercesine birbirimize baktik. ardindan arkadasim "ben de doktorum" diyince adam hic tinlamadi. nerde calisiyosunuz vesair sormadi, yuzumuze bakmadan konusmaya devam ediyor. icimden dedim bu, bu kadar egoyla bashekim filan heralde, sordum acilde pratisyenmis. sonra evi temizlerken bi kosede hangi hastaliga hangi ilaci yazacagina dair kopyasini filan buldum, guldum. havasini atmasini biliyosun, ama iste bu kadar senin doktorlugun arkadas. ev sahibini de kis ortasinda cat diye tasinip magdur etmissin zaten, sifir evin icine etmis olmaniysa hic anlatmiyorum. kimse doktordan temiz diye keklemesin artik kimseyi, adam insaat pislikleriyle cimento lekeleriyle oturmus resmen lan, hipokrat gorse sen yemin etme derdi

  • son zamanlarda tavsiye edilen tüketim tarihi(best before) geçmiş biralara sıkça denk geldiğim için bir miktar araştırma yapmam gerekti.

    öncelikle bira bozulabilir, nihayetinde organik maddelerden üretilen bir ürün. ürünün paketlenmesi sürecinde illa ki şişe/kutu bir miktar oksijen alacaktır, bu oksijen zamanla birayı değiştirmeye başlayacaktır. oksidasyon süreciyle bira yeni aromalar kazanacaktır(iyi veya kötü; kağıt, karamel,sirkemsi...vb). birayı soğuk tutmak bu yüzden önemli.

    genel olarak 2-3 ay gibi bir süreyi dert etmeye gerek olmadığı yönünde fakat eğer biranın kokusunda, tadında, berraklığında ve açılırken çıkardığı ses konusunda şüpheniz varsa içmemeniz konusunda tavsiyeler bulunuyor. oldu da içerseniz ölmezsiniz. her zaman olmasa bile boğaz tahrişi, midede gaz gibi sorunlar en yaygınları gibi görünüyor. bunun dışında aşırı bozulmuş(koku,tat..vb) durumlarda ise karın ağrısı ve ishali de listenize ekleyebilirsiniz.

    bu yüzden bira veya tett tarihi bulunan ürünleri satın alırken kontrol etmekte fayda var; süresi geçen ürüne aynı parayı vermenin, paranızla stres yaşamanın mantığı yok.

    edit: kişisel deneyimim 2 ay geçmiş bira sonucu hafif boğaz ağrısı ama bunu biraya bağlayabilir miyiz? emin değilim.

  • ya biraz kafanız çalışsa şunu sorarsınız kendinize; sizi şampiyonluktan etmek isteseler pendik ve kasımpaşa maçlarında son dakika penaltıları verirler miydi? bunu bile düşünemiyorsunuz arkadaş.

  • kendini öğretmen sanan bazı şerefsizlerin hayatımızı kararttığı dönemdir. çok dövüldüm, çoğunu unuttum ama henüz 9-10 yaşlarında bir kız olan sınıf arkadaşımın kara tahtanın önünde gördüğü işkenceyi unutamıyorum.

    sahte öğretmen kız çocuğunun ellerine sopa ile sertçe ve defalarca vurarak uzun süre dövmüştü. kız artık ellerini hissetmediği için yukarı yani dövülme pozisyonuna kaldıramamaya başlayınca sahte öğretmen elindeki sopayı masasına bırakıp tokat ve tekme ile kız çocuğunu dövmeye devam etmişti. bu esnada dövülen çocuk altına çişini kaçırıyordu ve çiş yerde metrelerce alana dağılmıştı. buna rağmen sahte öğretmen kız çocuğunu dövmeye devam etmişti.

    sahte öğretmen işkence etmeye doyup ya da yorulup bıraktıktan sonra bu kez de yerleri kirlettiğini söyleyerek kız çocuğuna hakaret edip aşağılamıştı ve evine gitmesini tembih ederek okuldan kovmuştu.

    ilave: o dönem için güzelleme yapan varsa onun da damına koyayım., pardon çıkayım.

    ilave 2: yukarıda anlattığım vakanın hayal ürünü olduğunu iddia eden varsa onun da damına çakayım. bu kadar rezil bir olayı hayal aleminde üretebilecek potansiyelde biri varsa onun da..