hesabın var mı? giriş yap

  • toshiba'nın hd-dvd oynatıcı ve kaydedicileri üretimini sonlandıracağını resmi olarak açıklaması ile kesin olarak sona ermiş savaştır.

    http://www.toshiba.co.jp/…r/en/news/20080219_03.htm

    doğrusu bu format savaşının bu kadar kısa sürede (betamax-vhs savaşı neredeyse 10 yıl sürmüştü) ve bu kadar net olarak sona ermesi hem sürpriz hem de tüketici için iyi oldu.

    hd-dvd kaybetti. ama blu-ray kazanacak mı belli değil. blu-ray'in şimdiki rakibi standart dvd. ve bu rakip hd-dvd'den çok daha güçlü. dvd'den blu-ray'e geçtiğinizde yaşadığınız fark, bir önceki teknoloji sıçraması olan vhs-dvd'deki kadar büyük değil. bir çok kişi upscale edilmiş dvd ile blu-ray arasında büyük bir fark olmadığını bile iddia ediyor (her ne kadar doğru olmasa da).

    bakalım blu-ray association dvd'ye karşı savaşında, özellikle microsoft destekli dijital download'lar da kendisini sıkıştırırken, fiyatlarını düşürmeyi ve büyük müşteri kitlelelerini yakalamayı başarabilecek mi.

  • öyle tırt biriydim ki, mezuniyet töreninde kepim kaybolmasın diye havaya atmadım. bi de havaya atıp tutmuş gibi yavşak tavırlar sergiledim.

  • gectigimiz gunlerde tuzla'da gerceklesmis.

    3 cocuk babasi bahtiyar demir'in aracinin lastigi patlayinca emniyet seridine gecip butun onlemleri aliyor. dubalari diziyor ve ustune de trafigi kontrollu bir sekilde yavaslatabilmek icin cep telefonunun isigiyla gelen araclari yonlendiriyor. her sey super, adam tum iyi niyetiyle bir de uyariyor gelenleri..

    sonra bildigim butun kufurleri etsem hizimi alamayacagim bir maganda o trafikte makas atarak geliyor, hic bir seyi gormeden emniyet seridine daliyor ve tum onlemleri almis olan bahtiyar demir'i olduruyor.

    bitti mi? hayir

    daha cenaze kalkmadan bu serefsiz serbest kaliyor ve ulkede hayat devam ediyor...

    emniyet seridi ile ilgili dogru duzgun hic bir yaptirimda bulunmayanlarin da ayrica allah belasini versin.

    http://www.haberturk.com/…gistirirken-canindan-oldu
    http://www.milliyet.com.tr/…-oldu-do7lylftjtog.html

  • obradovic ve bogdanovic sayesinde bir sırp milliyetçisi oldum. avusturya-macaristan veliahti görsem sıkarım iki tane o derece.

  • ign'den 9.5 puan alan yepyeni rayman oyunu. assasin's creed revelations ile aynı gün çıkacak bir diğer ubisoft yapımı. en son outland ile platform oyunu severlerin hem gözüne hem de gönlüne hitap eden şirket bu sefer kendini epey aşmış. oyun, gözlere bayram niteliğinde. bu kadar güzel gözüken arka planlar ve animasyonlar bulmak gerçekten zor. yeni nesli grafiklere eski nesil saç baş yolduran rayman oynanışı eklenmiş. cd kırma derecesine gelecek kadar sinirlendiğim o eski günleri, mario oynayan o küçük kız gibi geçirdiğim sinir krizlerini dün gibi hatırladığım için oyuna temkinli yaklaşsam da bu sefer game over sisteminin olmaması ve adeta limbo misali dene-yanıl-öğren metoduyla on kere ölsem bile sıkılmadan bir daha deneme isteği yaratması oyunu üst noktalara çıkartmış. eski rayman oyunlarında kırdığımız kafesler bu sefer bölümü ne kadar hızlı bitirdiğimiz ve kaç tane hoodlum (rayman paraları diyelim) topladığımızla da alakalandırılmış. yani bölümdeki gizli yerleri bulmak yetmiyor yeni kostümleri vs. açmak için. oyun 4 kişi co-op oynanabiliyor ama incelikli hoplama zıplama isteyen kısımlarda ortağınıza dayak atma isteğiyle dolmanız işten bile değil. tek başınıza takılmak akıl sağlığı için daha yerinde olur sanırım. oyunun demosu psn'de mevcut. indirin, oynayın ve aşık olun. sonra da deli gibi oyunu beklemeye başlayın. bir başyapıt kesinlikle. bu ay bir oyun alacaksanız, belki de assasin's creed yerine bunu tercih etseniz daha çok eğlenirsiniz sanki.

  • kanımca bu büyük otel zincirinin hakkı olan potansiyel demecidir.

    şimdi birileri marmaray yaptı, metro yaptı, biz bunları parasını çatır çatır ödeye ödeye kullanıyoruz. ama yapanlardan bir şikayetimiz olduğu zaman ne deniyor?

    ''gözünüze dizinize dursun; metro yaptık, duble yol yaptık. azıcık şükredin.''

    e, şimdi hilton da benim için otel yapmış, parasını ödeyip kullanıyorum. bir şikayetim olduğunda dinlemek gibi bir hataya düşüyorlar.

    halbuki adamlar bana hizmet sunuyor. neden bana ''utanın, utanın! daha ne istiyorsun, sizin için koca otel yaptık, görmüyor musunuz!'' demiyorlar?

    üstelik hilton adamın parasıyla yapılmış. marmaray benim vergimle yapılmış, bunlar yapılırken yandaşlara ne rantlar sağlanmış; kullanmak için üzerine para ödüyorum bir de her şikayetimde ''daha ne istiyorsunuz kafirler?'' diye azar işitiyorum.

    bildiğin benim paramla iş açmışsın, standart bir özel sektör hizmeti ödetiyorsun. bir de yatırımın için benim sana şükretmemi bekliyorsun.

    hilton'un şunu demeye daha çok hakkı var. ben olur da bir gün gidersem ellerini öpüp geri dönerim.

  • eveeet sonunda 500 sene konusacaklari bir gündemleri oldu.

    edit: madem dikkat çektik, o zaman biz de bir araya gelip saunaları boykot ediyoruz. ve diyoruz ki, kahrolsun fin hamamı, yaşasın yerli ve milli atamızdan yadigar göbektaşlı tellaklı türk hamamı!