hesabın var mı? giriş yap

  • onun bacanağını, bunun görümcesini temsil yeteneği olmadan büyükelçi diye atarsanız haklılığımızı filistine bile anlatamayız. asker sahada can veriyor ama diplomatik misyon bu haklılığı yeterince anlatamıyor. tüm dünyadan dışlandık tam bir fiyasko. bu yeteneksizlere zırhlı mercedes çekip tonla maaş ödüyor türk vergi mükellefi yazık.

    zorunlu edit: ifşa etmek farz oldu. dün ilgili yazımı araklayan medya emekçileri
    1- fatih portakal - fox ana haber bülteninde benim yukarıda yazan cümlemi kullanmış uyaran yazar @acilin ben bilirkisiyim 'e teşekkür ederim.
    2- murat muratoğlu - sözcü - linkteki 7. ve 8. paragrafa dikkat birebir benim yazımı kullanmış.
    https://www.sozcu.com.tr/…ybedersin-masada-5391234/

    yahu yapmayın emeğe saygı :) telif hakkı kutsaldır ağalar. yapıcı bir eleştiri yaptık medya'ya malzeme olduk :(

  • (bkz: sakinlik)

    sadece sevgili değil yakın olduğum normal erkek arkadaşlarımın bile bu yapıda olan kişilerden oluştuğunu farkettim. bir ortamda küs/kavgalı olduğunuzu belli eden, laf sokan, durduk yere internette ona buna çatan, tabir-i caizse b.kuyla kavga eden, sinirlerine hakim olamayan, ortamda dikkat çekmek için abartılı hareketler yapan erkeklerden ömrümün sonuna kadar hoşlanmayacağımın farkındayım.

  • oha pentagram denmiş. lan pentagram harbiye'de konser verebilecek kadar bilinen bir grup amk!
    bu yeni nesil çok değişik azizim.

  • gerçek konu şu:

    apple, appstoredan telefona inen 3rd party uygulamaların tüm kazançlarından yüzde 30 istiyor.(appstore hariç uygulama indirmek mümkün olmadığından) bu saçma eşkiyalık daha önce çokça firma ile soruna sebep oldu.

    örneğin epic games konuyu mahkemeye taşıdı. şöyle düşünün fortnite oynayan insanlar bu oyunu telefonlarına da indiriyorlar, oyun içi bir lootbox ya da herhangi bir alım yapıyor apple bu alımdan yüzde 30 kar talep ediyor gerekçesi ise uygulamanın appstoredan indirilmiş olması yani bu kadar saçma bir mantığı herhalde başka bir firma ortaya atamazdı.

    şu an elon'un mavi tik abonelik ücretleri ve diğer potansiyel gelirler için apple aynı şeyi talep ediyor. elon bunu kabul etmek istemeyince apple saldırganlaştı.

    şunu belirtelim bu konu ile ilgili epic gamesve valve çok benzer şekilde apple ile mücadele halinde. haklı olarak elon'da diğer bir çok firma gibi sürece dahil oldu.

    bu konuyu uzun vadede apple'ın kazanması mümkün değil ve bunun birden fazla sebebi var:

    sürekli gitgide daha da daralan ve kullanıcıya çeşitli sorunlar çıkaran bu "ekosistem" saçmalığı zaten android applerinden daha az ve sınırlı olan appstore appi olması bunlardan biri.

    2022 yılında bir çok yeni app eklenmiş olmasına rağmen appstore 2019'dan az sayıda appe sahip. yani başka bir deyişle appstore küçülüyor, sürekli content ve çeşitlilik kaybediyor. bunun sebeplerinden biri bu eşkiyalık diğeri bir çok appi kopyalayıp kendi "official" versiyonunu çıkartıp esas üreticilere telif vermemesi.

    bu saçmalık artık kullanıcıya yansır hale gelmiş durumda. ve apple bunu yapmaya devam edemez.

    ne twitter'ı appstoredan silebilir ne de diğer büyük firmaları. tam tersine eğer bu adamlar topluca appstoredan çekilirse zaten sınırlandırılmış, seçeneksiz bırakılmış apple kullanıcısı daha da az content ve aktif kullanılan uygulamaya erişebilecektir zaten sıkıntılı olan bir konu tamamen kullanıcılar açısından tahammül edilemez bir hale gelir buna da apple cesaret edemez.

    her zaman yaptığını yapıp büyük firmalardan daha az, kendini savunamayacak küçük firmalardan daha çok alarak dengeleyecektir. ve bunu yaparken etik pozlar takınacaktır. 2022 yılında köleliği yaşattığı okuma yazma bilen herkes tarafından bilinmesine rağmen.

  • en fazla satan albümü 100.000 satamamış, en fazla izlenen filmi 500.000 izlenememiş hülya avşar'ın 12.5 milyon insanın oyunu kazamayı başarmış kemal kılıçdaroğlu'na attığı taş. ahahahahahahahaha.

    edit: abla sen haklıymışsın biz bilemedik :(

  • elalemde olunca bizdekinin de meşru olacağı ve normalleştirileceği ümidiyle gündeme getirilen olaylardır.

  • baltık ülkelerinde bulunan en büyükleri litvanya'da olan marketler zinciri. zaman zaman alkollere çok fazla indirim yaparlar, takip etmekte fayda var. ha bir de aciu isimli turuncu bir indirim kartı temin edip alışverişlerinizi bununla yapabilirsiniz. fakat sezon sonu genel bir puan toplama harcama gibi bir faydası var mı onu bilmiyorum.